- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ
|
|
Re: ПРЕДСТОЯЩ КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ
опа, сега видях, че един колега мило вече е предоставил инфо за документите... съжалявам, но откакто чух за конкурсите сЪм в някаква еуфория
- lacuna81
- Младши потребител
ok...Благодаря ти,Декан!
-
idealista - Младши потребител
Здравейте,
имам и аз няколко въпроса, които може да ви се сторят очевадни, но аз не съм в течение на промените в ЗСВ от доста време ...
1. ВСС чрез жребий определя 20% от местата за първоначално назначаване - кои са тези места или кога ще стане ясно?
2. Притеснява ме и чл. 181, ал. 2 ЗСВ, по-точно стажа по чл. 164, който се изисква
Аз имам само 1 година юридически стаж, мога ли да кандидатствам, след като обявените конкурси са само за места в ОС и ОП?
и
3. След като съм член на ЮЛНЦ в обществена полза, това пречка ли е по чл. 195, ал. 1, т. 3?
Предварително много благодаря за отговорите!
имам и аз няколко въпроса, които може да ви се сторят очевадни, но аз не съм в течение на промените в ЗСВ от доста време ...
1. ВСС чрез жребий определя 20% от местата за първоначално назначаване - кои са тези места или кога ще стане ясно?
2. Притеснява ме и чл. 181, ал. 2 ЗСВ, по-точно стажа по чл. 164, който се изисква
Аз имам само 1 година юридически стаж, мога ли да кандидатствам, след като обявените конкурси са само за места в ОС и ОП?
и
3. След като съм член на ЮЛНЦ в обществена полза, това пречка ли е по чл. 195, ал. 1, т. 3?
Предварително много благодаря за отговорите!
- realist
- Младши потребител
realist, откъде се снабди с образеца на декларацията по чл.195, ал.1 от ЗСВ, че аз откога я търся и не я откривам никъде?
Колеги, според вас, пречка ли е, ако преди да е обнародвана в ДВ заповедта за конкурса, си набавим Свидетелство за съдимост и Удостоверение за липса на психично заболяване, т.е. ако са с дата 22.12.2008 г. да кажем, въпреки, че Заповедта ще се обнародва на 05.01.2008 г.? А също така, от кога започва да тече 14-дневния срок за подаване на документите - от деня на обнародването или от следващия ден?
Колеги, според вас, пречка ли е, ако преди да е обнародвана в ДВ заповедта за конкурса, си набавим Свидетелство за съдимост и Удостоверение за липса на психично заболяване, т.е. ако са с дата 22.12.2008 г. да кажем, въпреки, че Заповедта ще се обнародва на 05.01.2008 г.? А също така, от кога започва да тече 14-дневния срок за подаване на документите - от деня на обнародването или от следващия ден?
- naany
- Младши потребител
realist , според мен липсата на несъвместимост по чл.195, ал.1 от ЗСВ трябва да се декларира към момента на назначаване на дръжност съдия, прокурор или следовател, защото се изисква докато се заема магистратска длъжност, служителят да не е на друга от посочените. Аз съм държавен служител - разследващ полицай, и ако логиката не е както съм я изложила по-горе, то би следвало първо да бъда освободена от заеманата длъжност, след което вече съм свободна да кандидатствам за магистратско място. Когато започвах работа като дознател, също съм подписвала декларация за несъвместимост, но това стана едва след като министър Румен Петков ми беше издал Заповедта и след като напуснах предишната си работа. А до тогава заемах длъжност в общински орган /юрисконсулт в община/.
- naany
- Младши потребител
Да, разбира се. И аз бях така. Вярно, че нещо в текста на декларацията не звучеше точно както трябва, но то е логично.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Добро утро на всички колеги!
Моля,ако някой е намерил декларацията по чл.195 ал.1, нека я пейстне-не я откривам никъде.
Naany,права си ..аз също мисля,че към момента на назначаване на длъжността със заповед, трябва да не заемаш нито една от посочените в ЗСВ длъжности, а не при кандидатурата за такова...в противен случай,при негативен резултат от конкурса, би означавало да си и безработен,което разбира се е лична преценка ,но против всяка логика.
Моля,ако някой е намерил декларацията по чл.195 ал.1, нека я пейстне-не я откривам никъде.
Naany,права си ..аз също мисля,че към момента на назначаване на длъжността със заповед, трябва да не заемаш нито една от посочените в ЗСВ длъжности, а не при кандидатурата за такова...в противен случай,при негативен резултат от конкурса, би означавало да си и безработен,което разбира се е лична преценка ,но против всяка логика.
*.. contra impudentem stulta est nimia ingenuitas ..*
Прекаленото благородство спрямо безочливия е ГЛУПОСТ !!!
Прекаленото благородство спрямо безочливия е ГЛУПОСТ !!!
-
idealista - Младши потребител
Какво толкова сложно има в тази декларация по 195 от ЗСВ, че не можете да си я напишете сами?
За 5 мин. я направих:
Д Е К Л А Р А Ц И Я
по чл. 195 ал.1 от Закона за съдебната власт
Долуподписаният/ата ..................................., ЕГН – .........................., живущ/а .............................................................................. ............................................., л.к. № .........................., издадена на ....................... г. от МВР – ................................
Д Е К Л А Р И Р А М, Ч Е:
1. Не съм народен представител, кмет или общински съветник;
2. Не заемам длъжност в държавни или общински органи, както и в институции на Европейския съюз;
3. Не упражнявам търговска дейност, не съм съдружник, управител или не участвам в надзорни, управителни съвети или съвети на директорите или в контролни органи на търговски дружества, кооперации или юридически лица с нестопанска цел, които осъществяват стопанска дейност.
4. Не получавам възнаграждение за извършване на дейност по договор или по служебно правоотношение с държавна, общинска или обществена организация, търговско дружество, кооперация, юридическо лице с нестопанска цел, физическо лице или едноличен търговец.
5. Не упражнявам свободна професия или друга платена професионална дейност;
6. Не членувам в политически партии или коалиции, в организации с политически цели. Не извършвам политическа дейност, както и не членувам в организации и не извършвам дейности, които засягат независимостта ми;
7. Не съм член на синдикална организация извън системата на съдебната власт.
Известна ми е наказателната отговорност, която нося за деклариране на неверни данни по чл. 313 от Наказателния кодекс.
…………………… Декларатор:
Гр. ......................... ................................
За 5 мин. я направих:
Д Е К Л А Р А Ц И Я
по чл. 195 ал.1 от Закона за съдебната власт
Долуподписаният/ата ..................................., ЕГН – .........................., живущ/а .............................................................................. ............................................., л.к. № .........................., издадена на ....................... г. от МВР – ................................
1. Не съм народен представител, кмет или общински съветник;
2. Не заемам длъжност в държавни или общински органи, както и в институции на Европейския съюз;
3. Не упражнявам търговска дейност, не съм съдружник, управител или не участвам в надзорни, управителни съвети или съвети на директорите или в контролни органи на търговски дружества, кооперации или юридически лица с нестопанска цел, които осъществяват стопанска дейност.
4. Не получавам възнаграждение за извършване на дейност по договор или по служебно правоотношение с държавна, общинска или обществена организация, търговско дружество, кооперация, юридическо лице с нестопанска цел, физическо лице или едноличен търговец.
5. Не упражнявам свободна професия или друга платена професионална дейност;
6. Не членувам в политически партии или коалиции, в организации с политически цели. Не извършвам политическа дейност, както и не членувам в организации и не извършвам дейности, които засягат независимостта ми;
7. Не съм член на синдикална организация извън системата на съдебната власт.
Известна ми е наказателната отговорност, която нося за деклариране на неверни данни по чл. 313 от Наказателния кодекс.
…………………… Декларатор:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Здравейте,
вече има обявени дати за изпитите за младши съдии и прокурори. Можете да ги видите на страницата на ВСС. Пожелавам успех на тези, които сега ще се явят, пак може да се видим на следващите
вече има обявени дати за изпитите за младши съдии и прокурори. Можете да ги видите на страницата на ВСС. Пожелавам успех на тези, които сега ще се явят, пак може да се видим на следващите
- mynika
- Младши потребител
DEKAH написа:Какво толкова сложно има в тази декларация по 195 от ЗСВ, че не можете да си я напишете сами?
Така е , нищо сложно няма , аз също съм си я написал сам , но колегите , който държат да ползват примера , който ще изготвят от адм. на ВСС , просто трябва да проявят малко търпение.След обнародването в ДВ , на сайта на ВСС , ще отворят тема в раздел Конкурси , където ще се поместят всички необходими документи както и конспекта , в който може и да има някои незначителни промени с оглед действащия ГПК.Това е успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Привет на всички,които се вълнуват от предстоящите конкурси. По отношение на декларацията по чл.195, ал.1 от ЗСВ. Мисля, че ще качат образец на сайта на ВСС, но ако не го направят всеки би могъл да си я направи сам. Както и всяка декарация, за каквото и да било. Примерно ето така:
Д Е К Л А Р А Ц И Я
по чл. 195, ал.1 от Закона за съдебната власт
Докато заемам длъжността, за която кандидатствам:
1. Няма да съм народен представител, кмет или общински съветник;
2. Няма да заемам длъжност в държавни или общински органи, както и в институции на Европейския съюз;
3. Няма да упражнявам търговска дейност или да е съдружник, управител или да участва в надзорни, управителни съвети или съвети на директорите или в контролни органи на търговски дружества, кооперации или юридически лица с нестопанска цел, които осъществяват стопанска дейност, с изключение на тези на професионалните сдружения на съдии, прокурори и следователи;
4. Няма да получавам възнаграждение за извършване на дейност по договор или по служебно правоотношение с държавна, общинска или обществена организация, търговско дружество, кооперация, юридическо лице с нестопанска цел, физическо лице или едноличен търговец, с изключение на научна и преподавателска дейност, участие в изработването на проекти на нормативни актове, които са възложени от Народното събрание или органите на изпълнителната власт, както и за упражняване на авторски права;
5. Няма да упражнявам свободна професия или друга платена професионална дейност;
6. Няма да членувам в политически партии или коалиции, в организации с политически цели, да извършва политическа дейност, както и да членува в организации или да извършва дейности, които засягат независимостта му;
7. Няма да съм член на синдикална организация извън системата на съдебната власт.
…………………… Декларатор:
По отношение споделянето на материали- аз съм за.
Д Е К Л А Р А Ц И Я
по чл. 195, ал.1 от Закона за съдебната власт
Докато заемам длъжността, за която кандидатствам:
1. Няма да съм народен представител, кмет или общински съветник;
2. Няма да заемам длъжност в държавни или общински органи, както и в институции на Европейския съюз;
3. Няма да упражнявам търговска дейност или да е съдружник, управител или да участва в надзорни, управителни съвети или съвети на директорите или в контролни органи на търговски дружества, кооперации или юридически лица с нестопанска цел, които осъществяват стопанска дейност, с изключение на тези на професионалните сдружения на съдии, прокурори и следователи;
4. Няма да получавам възнаграждение за извършване на дейност по договор или по служебно правоотношение с държавна, общинска или обществена организация, търговско дружество, кооперация, юридическо лице с нестопанска цел, физическо лице или едноличен търговец, с изключение на научна и преподавателска дейност, участие в изработването на проекти на нормативни актове, които са възложени от Народното събрание или органите на изпълнителната власт, както и за упражняване на авторски права;
5. Няма да упражнявам свободна професия или друга платена професионална дейност;
6. Няма да членувам в политически партии или коалиции, в организации с политически цели, да извършва политическа дейност, както и да членува в организации или да извършва дейности, които засягат независимостта му;
7. Няма да съм член на синдикална организация извън системата на съдебната власт.
…………………… Декларатор:
По отношение споделянето на материали- аз съм за.
- titin
- Потребител
никой не оспорва елементарността на самостоятелното съставяне на декларацията по чл.195 от ЗСВ, просто в наредбата пише "по образец"
- naany
- Младши потребител
Благодарско!
Може ли все пак някой да ми помогне да се ориентирам и по другия въпрос - мога ли да кандисатствам или не, след като имам само 1 год. юридически стаж.
Може ли все пак някой да ми помогне да се ориентирам и по другия въпрос - мога ли да кандисатствам или не, след като имам само 1 год. юридически стаж.
- realist
- Младши потребител
Можеш - младшият прокурор си е младши, независимо в коя прокуратура е назначен.
Всъщност тя може да бъде само районна. Като че ли преди можеше младши да се назначават и в окръжна прокуратура.
Всъщност тя може да бъде само районна. Като че ли преди можеше младши да се назначават и в окръжна прокуратура.
Последна промяна portokal на 23 Дек 2008, 13:09, променена общо 2 пъти
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
realist написа:Благодарско!
Може , конкурса е за младши магистрати.Не се изисква никакъв юридически стаж.
- REVOLUTION
- Активен потребител
realist, извинявай, но въпросът ти ми се вижда малко глупавичък.
В закона не е поставено изискване за стаж. Иска се само правоспособност. За сега не можеш да кандидатстваш за първо назначаване, защото там се иска 3 години юридически стаж.
Така че залягай над книгите, ще се срещнем на конкурса!
В закона не е поставено изискване за стаж. Иска се само правоспособност. За сега не можеш да кандидатстваш за първо назначаване, защото там се иска 3 години юридически стаж.
Така че залягай над книгите, ще се срещнем на конкурса!
- ivankavrakov
- Потребител
Знам, че са ми глупави въпросите, но нещо получих пристъп на несигурност, защото от както се записах в университета все това ми е било в главата и сега съм малко не в час ... Значи сега остава само голямото четене.
Мерси за отговора и добронамерения тон
Мерси за отговора и добронамерения тон
- realist
- Младши потребител
Колеги,на свидетелството за съдимост ,което извадих днес пише НЕ ОСЪЖДАН. Това озна4ава ли ,4е отговаря на изискването ,4е в момента срещу мен няма заведено дело или не те4е дознание.ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИ4КИ С ПОЖЕЛАНИЕ ИЗПИТА ДА СЕ ПРОВЕДЕ МАКСИМАЛНО 4ЕСТНО.
- imperia_1
- Младши потребител
Колеги,на свидетелството за съдимост ,което извадих днес пише НЕ ОСЪЖДАН. Това озна4ава ли ,4е отговаря на изискването ,4е в момента срещу мен няма заведено дело или не те4е дознание.
Ами,колега,ако на този въпрос не може да си отговорите,къде сте тръгнали????
На тези конкурси задават не въпроси от учебниците,а вие дори не можете да отговорите на въпрос,свързан с условията за явяване на конкурса
Не ме разбирайте погрешно,не се заяждам,но....Придобийте увереност поне от средна степен,защото точно това ми изигра лоша шега на мен на устния изпит на миналия конкурс за младшите съдии.А това си личи от изпитващите и те точно това и чакат,за да се елиминира конкуренцията за "техните кандидати".
Успех!!!
- punisher
- Потребител
ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ И ЧЕСТИТА КОЛЕДА! МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ КЪДЕ ПО-ТОЧНО В СТРАНИЦАТА НА ВСС ВИДЯХТЕ ДАТИТЕ ,ЧЕ НЕЩО НЕ ГИ ОТКРИВАМ.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
- buba
- Младши потребител
|
|