- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ
|
|
Re: ПРЕДСТОЯЩ КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ
след като влезеш в сайта на ВСС, отиваш на "заседания на ВСС", като ти се отвори страницата, после сменяш от "дневен ред" на "протоколи" и отваряш протокол № 52 от 17.12.2008 г. - в съдържанието му ще намериш това, което те интересува
- naany
- Младши потребител
Давайте, колеги, да атакуваме конкурсите.Не зная какво означава има или няма смисъл.Аз за себе си съм решила да се пробвам.Ако не младши магистрат, то поне знанията в главата ми ще бъдат опреснени чисто теоретично.Дали ще са ни необходими документи от съответните прокуратури и следствени служби, че срещу нас няма висящи досъдебни производства?Само веднъж съм ходила на конкурс за младши и то беше на този знаменития, на който казусите преди да бъдат изтглени, бяха публикувани в пресата.Тогава обаче ни искаха такива удостоверения, въпреки, че не бяха споменати в общата документация.
- T.A.R.A.
- Потребител
Е, то в закона и в наредбата си пише, какви свидетелства трябва да представим. И понеже става въпрос за ЗСВ, а не за ЗМВР, не се изисква удостоверение от следствието.
- ivankavrakov
- Потребител
Здравейте! И аз имам желание и намерение да се включа в надпреварата за младши магистрат. Може да ви прозвучи напълно тъп въпрос, но все пак ще го задам. Работя в съдебната система като протоколист. Трябва ли да напусна работа, за да се явя на конкурса? Ще съм ужасно благодарна, ако някой ми отговори. Доскоро и УСПЕХ НА ВСИЧКИ!
-
petrova.magdalena - Младши потребител
Здравейте,колеги!
Честита Коледа с най-сърдечни пожелания!
Аз също ще се пробвам на конкурса,но имам един въпрос...в обявлението за първоначално назначаване от предният конкурс,са представени 3-ри конспекта,а именно по Наказателноправни,Гражданскоправни и Административноправни науки.
Въпросът ми е дали трябва да се готвим и по трите конспекта или този по Административнопр.науки е за заемане на длъжност в Административен съд?! И още,можем ли да използваме именно тези конспетки или ще има нови?!
Благодаря ви предварително!
И, УСПЕХ на всички!
Честита Коледа с най-сърдечни пожелания!
Аз също ще се пробвам на конкурса,но имам един въпрос...в обявлението за първоначално назначаване от предният конкурс,са представени 3-ри конспекта,а именно по Наказателноправни,Гражданскоправни и Административноправни науки.
Въпросът ми е дали трябва да се готвим и по трите конспекта или този по Административнопр.науки е за заемане на длъжност в Административен съд?! И още,можем ли да използваме именно тези конспетки или ще има нови?!
Благодаря ви предварително!
И, УСПЕХ на всички!
''Богатството при отсъствие на мъдрост,води до високомерна гордост.Няма по уродлива форма на управление,при която богатите се считат за най-могъщи!'' Цицерон
- eleonora_petrova
- Младши потребител
Колеги, отговорите на тези въпроси се съдържат до някъде в ЗСВ и в решението на ВСС за обявяване на конкурса. Казано е, че за мл. прокурори да се подготвят 5 (ако не се лъжа) казуса по наказателноправни науки, а за мл. съдии 5 наказателноправни и 5 гражданскоправни. А за административните съдилища на нас, които се каним да се явив на този конкур, ни е още твърде рано. За там се иска най-малко 8 (осем) години юридически стаж.
Трябва да сме малко търпеливи. Знам, че трудно. На 6 януари ВСС сам ще ни каже с обнародването на решението си.
Трябва да сме малко търпеливи. Знам, че трудно. На 6 януари ВСС сам ще ни каже с обнародването на решението си.
- ivankavrakov
- Потребител
Моля да ме извините, че ви нахлувам в темата, но сега се зачетох в нея...
Колеги, част от Вас са ми и приятели, пожелавам ви от сърце УСПЕХ!
Повечето сте доказали възможностите си тук и в съдебната зала, дано и късмета бъде с Вас на изпита - вие го заслужавате.
Пожелавам ви честна борба и неуреден конкурс!
Останалото зависи само от Вас.
Колеги, част от Вас са ми и приятели, пожелавам ви от сърце УСПЕХ!
Повечето сте доказали възможностите си тук и в съдебната зала, дано и късмета бъде с Вас на изпита - вие го заслужавате.
Пожелавам ви честна борба и неуреден конкурс!
Останалото зависи само от Вас.
- Гост.
- Старши потребител
Аз благодаря на poli_g и също желая на всички успех и весело посрещане на празниците!
- vanyasc
- Младши потребител
Колеги имам едно въпросче относно конкурса за младши прокурори.Освен наказателноправни науки конспекта включва ли и гражданскоправните?Четох наредбата,но не ми стана ясно Благодаря предварително на отзовалите се
- vesko_1979
- Нов потребител
vesko_1979 написа:Колеги имам едно въпросче относно конкурса за младши прокурори.Освен наказателноправни науки конспекта включва ли и гражданскоправните?Четох наредбата,но не ми стана ясно Благодаря предварително на отзовалите се
Да , разликата с конкурса за младши съдии , е че на конк. за младши прокурори задължително се пада казус от нак. на писмения.Но на устния няма разлика-1 въпрос от гражданскоправни , 1 от наказ.
- punisher
- Потребител
Ок,мерси
- vesko_1979
- Нов потребител
Здравейте,колеги!!!!Не знам как е при вас,но аз ги чаках тези конкурси повече от половин година и като видях протокола на ВСС и направо ми омекнаха краката.След дълго чакане реших,че все пак е време да започна работа(за съжаление започнах такава,която вместо да ме развива...ме държи на едно място)...и те обявиха конкурсите...Ужас...Искам да питам тези с повече опит от мен...какво е мнението ви за работата на юриста в държаваната администрация?Аз сам мнооого разочаровна(може и да е заради конкретното място)!!!!
....и как ви се струват 19-ти и 20-ти февруари...не е е ли много скоро???
Успешно четене на всички!!!и ...ще се видим
....и как ви се струват 19-ти и 20-ти февруари...не е е ли много скоро???
Успешно четене на всички!!!и ...ще се видим
- lacuna81
- Младши потребител
Punisher, v gre6ka si.Na izpita za ml.prokurori ustnia e po saotvetnata materia t.e. nakazatelna-4l.21 al.3 ot naredbata.
- imperia_1
- Младши потребител
az mislq,4e PUNISHER e prav....na izpita za mlad6i prokurori(ustinia)ima i grajdansko pravo
- lacuna81
- Младши потребител
За всеки писмен изпит конкурсната комисия съставя предварително 10 /десет/ казуса от съответния правен отрасъл.
Това пише в наредбата,но както Пънишър правилно отбеляза това се отнася за ПИСМЕНИЯ изпит.
- vesko_1979
- Нов потребител
imperia_1 написа:Punisher, v gre6ka si.Na izpita za ml.prokurori ustnia e po saotvetnata materia t.e. nakazatelna-4l.21 al.3 ot naredbata.
Колега , много избирателно четете наредбата.Ако прочетем точно какво пише ще видим , че "(3) На устният изпит се проверяват знанията на кандидатите по материята в съответния правен отрасъл по тематични конспекти.".
А както е добре известно , тематичните конспекти за младши съдии и младши прокурори са едни и същи.Четете и гражданско , няма да стане иначе!
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Колега imperia_1,
в наредбата се прави ясно разграничение между конкурса и назначаването на от една страна на младши съдии,младши прокурори и младши следователи и от друга страна на съдии,прокурори и следователи.Навсякъде в наредбата,където има особеност досежно процедурата относно младшите съдии,младшите прокурори и младшите следователи,то това е указано.
Точно така е в чл.21,ал.3 от наредбата.
NB!!!Ако сте дипломиран колега,малко е късно да се учите да тълкувате разпоредбите чак сега.Че вие ако не можете да се оправите с това какво да четете,как тогава си мислите,че ще се справите да отговаряте на въпросите на изпитващите на устния изпит.А те не са учебникарски въпросчета.
Успех на всички колеги,които ще се явяват.Дано не сте с предрешени резултати за пореден път.
в наредбата се прави ясно разграничение между конкурса и назначаването на от една страна на младши съдии,младши прокурори и младши следователи и от друга страна на съдии,прокурори и следователи.Навсякъде в наредбата,където има особеност досежно процедурата относно младшите съдии,младшите прокурори и младшите следователи,то това е указано.
Точно така е в чл.21,ал.3 от наредбата.
NB!!!Ако сте дипломиран колега,малко е късно да се учите да тълкувате разпоредбите чак сега.Че вие ако не можете да се оправите с това какво да четете,как тогава си мислите,че ще се справите да отговаряте на въпросите на изпитващите на устния изпит.А те не са учебникарски въпросчета.
Успех на всички колеги,които ще се явяват.Дано не сте с предрешени резултати за пореден път.
- punisher
- Потребител
Ама как "дано" - разбира се, че резултатите винаги са предрешени. Няма абсолютно никаква причина сега да бъде различно.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
da,sas sigurnost bez grajdansko njma da stane...az zatova re6ih da se qwq i na konkursa za mlad6i sadii ...vapreki,4e me4tata mi e prokuraturata:))
- lacuna81
- Младши потребител
Napravil sam si truda i sam preledal vav foruma kak se provejdat konkursite.Naistina e imalo slu4ai kogato na izpita za ml.prokurori sa se zadavali vaprosi po grajdansko,no e bilo predi godini. Na poslednite konkursi pi6e, 4e vaprosite sa bili samo po NK i NPK. V Naredbata naistina pi6e,4e triabva da se podgotviame po temati4nia konspekt, no kakvo ozna4ava v tozi slu4ai po saotvetnia praven otrasal...? Za kolegata Punisher-kanaliziraite energiata za izpita,ako 6te se iaviavate ,ako ne to v rabotata.Sigurno dobre napadate v sadebnata zala ,a i vi se otdava
- imperia_1
- Младши потребител
|
|