начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Скритият списък в КОНКУРСА ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот icikonti » 23 Май 2008, 17:23

Колеги , за да не съм голословен ще посоча мой постинг в същия форум но от дата 13 Май 2008 12:40 pm
http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=23 ... &start=660
Посоченото от мен лице с инициали П.Р.Д в горния постинг /седми от горе надолу/ е с номер в посочения списък 169.Всеки може да го види!!!
Няма как да съм знаел за т.н. скрит спикък на 13.05.08 г. в 12,40ч.
Вие какво ще кажете по въпроса?
Другото мое предположение по инициали , не съвпада с номера от скрития списък, но пък информацията за там е, че депутата, бивш кмет е правил това-онова!
icikonti
Младши потребител

Мнениеот Morana » 23 Май 2008, 17:36

Danika, наистина изглежда или безумно тъпо, или нагло. Във всички случаи няма никакво адекватно обяснение-нито самия списък, нито мълчанието около него.
Между другото-не е ли добре да се поразпечата този списък, преди някой да се светне и да го изтрие? Няколко колеги вече имат нотариално заверени копия, но е добре да има повечко копия на хартиен носител.
Morana
Нов потребител

Мнениеот simonska » 23 Май 2008, 17:59

И така след като си поиграх с въпросния списък равносметката е следната :

За Районите на районните съдилища в Благоевград, Търговище, Русе, Карнобат Белоградчик, Кула, Севлиево, Кюстендил, Ловеч, Луковит, Брезник, Първомай, Исперих, Дулово, Тутракан, Нова Загора, Смолян, Етрополе,Харманли и Гълъбово

номерираните кандидати са ТОЧНО толкова на брой , колкото и свободните и обявени за заемане места.

В районите пък на Гоце Делчев, Горна Оряховица, Видин, Оряхово, Момчилград, Монтана, Лом, Пазарджик, Перник, Асеновград, Карлово, Бяла, Силистра, Сливен, Казанлък, Добрич, Балчик, Попово, Хасково, Шумен, Нови Пазар, Велики Преслав и Тополовград,

номерираните кандидати са ПО-МАЛКО на брой, отколкото свободните и обявени за заемане места.

В най-апетитните райони като София, Бургас, Поморие, Несебър, Варна, Пловдив, Велико Търново, Каварна , както и за Сливница, Елена, Велинград, Мездра, Плевен, Кърджали, Девин и Враца

номерираните кандидати са ПОВЕЧЕ на брой, отколкото свободните и обявени за заемане места.

Така , че скритата номерация може и нищо да не означава, но все пак не е ли уместно
МП да даде някакво логично обяснение.

Мисля, че тези с повече кандидати са посочили като желание на второ и трето място районите с по-малко кандидати. :roll:

Освен това си мисля дали пък появата на този списък не цели да бъде анулиран този изпит. Така няма да се застраши сегашното статукво на действащите нотариуси. :idea:
simonska
Нов потребител

Мнениеот smart2 » 24 Май 2008, 11:57

Колеги,
Направо съм загубила. Кандитката за моя район с инициали Д.Е.К. е роднина на члена на комисията И. И. Майка й Ц.М. (съдия) е голяма приятелка с посочения нотариус. Явно участието ми е било безмислено, няма начин да не са се срещали и да не й е бил даден казуса. Знае се че И.И. е особен и при него незаконни неща не минават. Но все пак роднини са, ясно е ,че тя е сигурен бъдещ нотариус. Жалко за труда на всички ни!
Кажете ми колеги , защо е възможно това?
smart2
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 24 Май 2008, 13:26

Тъпо или не, но съвпаденията са твърде много, а публикуването на списъка в този вид вероятно се дължи на компютърна неграмотност. Ще дочакаме ли обяснение от МП???
И защо не вземе някой да се самосезира???
Номерираните наистина съответстват на бройките за страната по начина, изложен в началото на темата. За Русе местата са 8, номерираните- 9, като на един Русе му е второ желание :!: А моите можещи и знаещи приятели са "чисти" :cry: Горко, горко!
Кипя от възмущение, че нещата не само не се оправят, ами се влошават :evil: :evil: :evil: ДОКОГА???
Също така мисля, че файлът ще изчезне от сайта на МП в този му вид, затова, колеги, ИЗТЕГЛЕТЕ го и си го пазете, евентуално.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 24 Май 2008, 15:15

Искам да уточня: на повторен прочит забелязах, че номерцата всъщност са 187, като започват от 1 до 229 и един ?, но липсват някои, например 3,10,30,35,38...
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот The_Night_Rider » 24 Май 2008, 17:14

Колеги, нека някой от тук пишещите простосмъртни да каже има ли го в списъка? Номерата срещу имената наистина са на неслучайни хора в връзки като корабни въжета. Нотариалната заверка на списъка е добре, но как ще се докаже, освен със свидетелски показания, че именно този файл със скритите колони е свален и точно той е бил на тази страница?
Не трябва ли ако бъдат назначени тези с номерата от този списък, със същия да се заемат компетентните власти?
Това е втората здрава изцепка на власт имащите след като преди около година и половина на конкурса за младши прокурори казусите бяха публикувани във вестника преди конкурса. И после пък за капак приведоха кандидатите и ги подложиха с въпрос от гражданското право.
Как само звучи - въпрос по гражданско право на конкурс за прокурори! Дето са вика, да могат да различават делбата от грабежа.
Тогава кандидатите получиха уверение, че всичко ще е наред, и пак се назначиха тези дето трябва - по съребрена линия до трета степен включително.И тогава медиите мълчаха и не изнесоха нищо срещу Главна прокуратура.
И сега ще стане така.Тоя дето требе, пак ще е вътре.Тежко и горко на устния на тези без номерца.
The_Night_Rider
Младши потребител

Мнениеот portokal » 24 Май 2008, 17:43

Тогава кандидатите получиха уверение, че всичко ще е наред, и пак се назначиха тези дето трябва - по съребрена линия до трета степен включително.

Когато един тукашен участник беше класиран на конкурсно място, беше писал тук как е научил за себе си колко бил платил за него.
То не е нормално ;-) слуховете за някой да достигнат до собствените му уши, но и това, както се вижда, понякога се случва.

Колкото до списъка - ще видим. :D На мен лично имената на номерираните, вкл. за нашия район, нищо не ми говорят, с изключение на двама-трима, които ги познавам, но нищо не знам за роднинските и другите им връзки.
Възможно е първоначално да са им слагали някакви входящи номера по ред на подаване и това да са тези номера.
Това, което се опитах да кажа в предходните си постинги, беше същото, което е казала в прав текст Danika: прекалено (невъзможно) наивна грешка би било да плЯснеш в интернет списъка на "избраните". Да ги отбелязваш направо в списъка за качване, също е странно. Че и да ги отбелязваш не с нещо друго, ами с поредни номера. Ми поне района, за който ги "готвят", от общо 3-те възможни, да бяха отбелязали - не за друго, ами на тях да им е по-лесно. ;-)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот praktika » 25 Май 2008, 14:57

Мисля, че никой не обеляза факта, че в този списък не присъстват кандидатите с нередовни документи /най- вече колежките с променени или добавени фамилни имена/
praktika
Младши потребител

Мнениеот ytrewq » 25 Май 2008, 16:16

Колеги, далавера в конкурса вероятно има, но индиции за нея едва ли са качени в страницата на МП, па макар и в скрита колона. Нека предположа какво значат номерцата. Подадох си заявлението за участие лично и веднага след това подадох при същата служителка като пълномощник заявление от името на колега. В списъка двамата сме с два последователни номера. Изглежда тъпо но най-вероятно това са поредните номера на подаване на документите /без оглед на буква от първото име/ от 1 до 229 или там до колкото са стигнали. Нали не си мислите че при този конкурс важи принципа "първия по време е по-силен по право"? Пак казвам няма логика да ги номерерат само до 229, освен ако не е някоя тъпа юридическа шега, за да се отвлече вниманието ни от истинските индиции за опорочаване и на този, уж различен от предходните два такива конкурс.
ytrewq
Потребител

Мнениеот Morana » 25 Май 2008, 17:01

Колеги, а не мислите ли че има и друг вариант? Просто този, който е "скрил" колоната да го е направил нарочно така, че да бъде отворена. Възможни са различни мотиви-от разчистване на лични сметки, през атакуване на конкурса-до дискредитиране на МП? Възможно е да е нещо като "Троянски кон" и да е поставено нарочно по толкова"тъп" начин, че да стане общо достояние?
А ако няма нищо нередно не е ли най-нормално все пак някой да даде обяснение - МП или някой от този списък?
Morana
Нов потребител

Мнениеот koceva » 25 Май 2008, 17:32

Браво, на колегата Каранедев,
а няма ли начин за тези дето не могат да се справят с Ексела, да се постне самия списък
koceva
Нов потребител

Мнениеот lakov » 25 Май 2008, 19:18

:D
Последна промяна lakov на 25 Май 2008, 21:04, променена общо 1 път
lakov
Потребител

Мнениеот Morana » 25 Май 2008, 19:26

:lol: Най-после някаква реакция. Да се надяваме, че колегата Lacov е прав. :idea:
Morana
Нов потребител

Мнениеот icikonti » 25 Май 2008, 20:05

Дано, щото в моя случай номерцата са срещу "точните" хора!Ще видим след месец и кусур....Ная предходния конкурс който се проведе на 10.05.2004 г. резултатите излязоха на 29.06.2004 г.
icikonti
Младши потребител

Мнениеот sffera » 25 Май 2008, 20:16

А някой има ли точна информация кога ще излязат тези резултати
sffera
Младши потребител

Мнениеот posledna » 25 Май 2008, 22:00

Тези от МП не са чак такива големи глупаци, за да се издънят по този начин. Това не е първият им конкурс и знаят как да направят нещата. Сигурно обясението е просто и логично, но не можем да го открием.
posledna
Младши потребител

Мнениеот portokal » 26 Май 2008, 08:33

posledna написа:Тези от МП не са чак такива големи глупаци, за да се издънят по този начин. Това не е първият им конкурс и знаят как да направят нещата. Сигурно обясението е просто и логично, но не можем да го открием.

Това, което ytrewq е написал, съвпада с логичното според мен обяснение.
ytrewq написа:Нека предположа какво значат номерцата. Подадох си заявлението за участие лично и веднага след това подадох при същата служителка като пълномощник заявление от името на колега. В списъка двамата сме с два последователни номера. Изглежда тъпо но най-вероятно това са поредните номера на подаване на документите /без оглед на буква от първото име/ от 1 до 229 или там до колкото са стигнали.

praktika написа:Мисля, че никой не обеляза факта, че в този списък не присъстват кандидатите с нередовни документи /най- вече колежките с променени или добавени фамилни имена/

То се вижда, че не присъстват - списъкът е на "най-първите" допуснати. Бебитор пък забеляза, че някои поредни номера от "тайния" списък липсват. Най-вероятно според мен тези липсващи номера са при онези с нередовните документи. Само че файлът с нередовните не е публикуван в този вид.
Чисто и просто стари входящи номера.
Не твърдя, че нагласени кандидати няма. Но "тайните" номера явно не са знак за това. 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 26 Май 2008, 10:57

Morana написа:Колеги, а не мислите ли че има и друг вариант? Просто този, който е "скрил" колоната да го е направил нарочно така, че да бъде отворена. Възможни са различни мотиви-от разчистване на лични сметки, през атакуване на конкурса-до дискредитиране на МП? Възможно е да е нещо като "Троянски кон" и да е поставено нарочно по толкова"тъп" начин, че да стане общо достояние?
А ако няма нищо нередно не е ли най-нормално все пак някой да даде обяснение - МП или някой от този списък?

Това ме съмнява и мен. Каквото и да е обяснението, очевидно списъкът в този му вид хвърля сянка на съмнение.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот portokal » 26 Май 2008, 11:04

Може и да е нарочно, но този, който ще прави нарочно гаф с цел разчистване на сметки, не се ли излага сам на заплаха от дисциплинарно наказание? Защото едва ли може със сигурност да скрие участието си в "гафа".

Ако ма разбрахте кво са опитах да кажа. ;-)
Аватар
portokal
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити