начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ

Мнениеот gele_r » 12 Яну 2009, 11:09

Здравейте,
Някой знае ли това " удостоверение от специализирано психиатрично заведение за липсата на душевно заболяване" дали е справката издавана от психодиспансер "не се води на отчет", или трябва да се мине на преглед при психиатър?
gele_r
Младши потребител

Мнениеот elinceto1973 » 12 Яну 2009, 11:45

Да,точно това удостоверение е,не е необходим преглед при психолог.А по отношение на писмения изпит казусът е един.
elinceto1973
Младши потребител

Мнениеот zzzzz » 12 Яну 2009, 13:23

Колеги не се сърдете за техническите въпроси. Имаше друг ред за подаване на документите до 2007 година. Тъй като не съм от София, много ми е трудно да дойда до ВСС, за да подам документи. нямам кой да упълномощя за слуичая. А преди се обикаляше из страната и се ходеше до всеки съответен град. Илиза, че не мога да отида до съда в града, в който живея и да си подам документите, а трябва да пътувам 500 километра до ВСС.
zzzzz
Потребител

Мнениеот katina » 12 Яну 2009, 13:54

Ако подаваш документи чрез пълномощник той трябва да носи и оригинала на дипломата Пълномощтното трябва да е нот заверено Това ми казаха от канц на ВСС
katina
Нов потребител

Мнениеот katia.ivanova » 12 Яну 2009, 15:17

Колеги искам да попитам копието от димломата и от удостоверението трябва ли да бъде нотариално заверено и автобиографията може ли да бъде под формата на CV.Благодаря предварително :oops:
katia.ivanova
Младши потребител

Мнениеот invisible_ » 12 Яну 2009, 15:41

Здравейте, колеги днес си извадих свиделство за съдимост и им казах на служителките че е за държ.конкурс, че явно тр. да е отбелязано че не съм реабилитирана за предходно осъждане и по чл.78а от нк, а те казаха че за такова не са чували, сега на свиделството ми за съдимост пише само че не съм осъждана, такова ли трябва да е?Да не ме върнат :( Другото, което искам да ви питам за младши прокурор само по наказателноправни науки ли тр. да се подготвям или и по гр.пр. и адм.пр. Благодаря предварително :D
invisible_
Младши потребител

Мнениеот vesko_1979 » 12 Яну 2009, 15:53

Ей с к'ви ужасни чуждици се напълни българския език - CV,мениджър и пр. :evil: Колежке напишете си една автобиография,отнема не повече от 5 минути,а и едва ли ще ги четат,че да се притесявате под каква форма ще бъде.
Оригиналите затова се носят,за да се сравнят с копията,но ако ще се чувствате по-сигурна може да ги заверите нотариално,не е пречка :idea:

В свидетелството за съдимост трябва да е упоменато,че ще се ползва за конкурс по ЗСВ,те много добре знаят за какво става въпрос :idea:

ПП:Темата е мнооого забавна :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Колеги четете наредбата и какво е писано преди вас в темата :idea:
vesko_1979
Нов потребител

Мнениеот tsveti_d » 12 Яну 2009, 16:19

Аз, когато си подавах молбата за свидетелство за съдимост, специално им обърнах внимание да впишат за реабилитацията и мерките по чл.78 А от НК, защото неслучайно си мисла, че е допълнено като изискване, и днес, като си го взех, най-отдолу пише, че това - че не съм реабилитирана и на са ми налагани мерки по чл. 78А от НК, е вписано по искане на лицето и са ми ги изписали отделно!
tsveti_d
Младши потребител

Мнениеот karlson » 12 Яну 2009, 16:53

много се забавлявам като чета мненията - къде сте тръгнали, щом като с едни документи за конкурса не можете да се оправите.
Относно последното мнение - колежке - налагането на административно наказание по чл. 78а НК НЕ Е осъждане.
karlson
Потребител

Мнениеот tsveti_d » 12 Яну 2009, 17:00

Тъй като това са конкурси, на които проверяващите и допускащите се захващат и за запетаята, ако нещо не ти е наред, ето го заявлението, към което прилагаш всички други документи:
Образец
към чл.13, ал.1
Вх. № …………………….
Дата: ……………………..
ДО
ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

З А Я В Л Е Н И Е

от …………………………………………………………………………….. ЕГН ……………………
/име, презиме и фамилия/
адрес за кореспонденция: …………………………………..…………………………………………..
телефон за връзка /GSM ………………………………………………………………………………..

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

Желая да участвам в обявения конкурс за заемане на длъжността “МЛАДШИ .............................” в следните съдилища/прокуратури/следствени служби, подредени съобразно предпочитанията ми:

1. …………………………
2. …………………………
3. …………………………
4. …………………………
5. …………………………
6. …………………………
7. …………………………
8. …………………………
9. …………………………
10. …………………………
11. …………………………
12. …………………………
13. …………………………
14. …………………………
15. …………………………
16. …………………………
17. …………………………
18. …………………………

/попълва се името на съда/прокуратурата/следствената служба /
Към заявлението прилагам:
□ 1. Автобиография, подписана от кандидата;
□ 2. Копие на диплома за завършено висше юридическо образование;
Среден успех от курса на обучение:
Среден успех от държавните изпити:
□ 3. Копие на удостоверение за юридическа правоспособност;
□ 4. Свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по Закона за съдебната власт, съдържащо данни за всички предходни осъждания, включително и тези, за които е настъпила реабилитация, както и за осъждания по чл. 78а от Наказателния кодекс;□ 5. Декларации по чл. 162 и чл. 195, ал.1 от Закона за съдебната власт, по образец;
□ 6. Удостоверение от специализирано психиатрично заведение за липсата на душевно заболяване, което представлява пречка за заемане на обявената длъжност;
□ 7. Други: …………………………………………………………………

Заявявам, че съм запознат/а с Наредбата на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурсите за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател, обнародвана в ДВ и публикувана в сайта на ВСС с адрес http://www.vss.justice.bg.

…………………….. ПОДПИС:

Аз не искам да влизам в безмислен спор, дали е осъждане или не, но заявлението така е написано, колега!
tsveti_d
Младши потребител

Мнениеот shakina_ » 12 Яну 2009, 17:37

:lol: :lol: :lol: :lol: уникални въпроси се срещат тук,думи не намирам :D :D :D :D :lol: :D :roll: успех на всички
shakina_
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 12 Яну 2009, 18:09

В моето свидетелство също пише само "не е осъждано" , въпреки че и в молбата и устно на служителката й казах да съдържа и за 78а и реабилитация.Ще видим дали ще ме върнат!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 12 Яну 2009, 18:18

Голям ШАШ....

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Мислите ли, че някой ще ви гледа документите? Ще ви четът автобиографията... :mrgreen:

То да се стигне до назначаване - тогава ще ги гледат тия неща в едно с проучването, което ще ви направят.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот buba » 12 Яну 2009, 20:54

КОЛЕГИ,НЕ БЯХ ВЛИЗАЛА ВЪВ ФОРУМА НЯКОЛКО ДНИ И СЕГА РЕШИХ ДА ПРОЧЕТА КАКВО СТЕ ПИСАЛИ.ЧЕТА И НЕ ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ.ВЪЗМОЖНО ЛИ Е НЯКОЙ ДА ВИ Е ДАЛ ДИПЛОМА ЗА ЗАВЪРШЕНО ЮРИДИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ,ЩОМ И ЕДНА ЕЛЕМЕНТАРНА НАРЕДБА НЕ МОЖЕТЕ ДА ТЪЛКУВАТЕ?НАКЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ?!?НЯМАМ ЗА ЦЕЛ ДА ЗАСЕГНА НЯКОГО ,НО ВСЕ ПАК!!!!И СЛЕД ВСИЧКО ПРОЧЕТЕНО ,КОГАТО ВИДЯХ И ВЪПРОСА ДАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ РЕШАВАТ 10 КАЗУСА,НАПРАВО СЕ ЗАРАДВАХ ,ЧЕ ТОВА Е КОНКУРЕНЦИЯТА.ТУК МЪЙ САМО DEKAH И ОЩЕ НЯКОЛКО КОЛЕГИ ЗНАЕМ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ И НЕ СЕ ИЗЛАГАИТЕ.И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ВСИЧКИ.
buba
Младши потребител

Мнениеот kirilov_kr » 12 Яну 2009, 22:19

за конкурс по ЗСВ се издава справка за съдимост и в нея се съдържат всички осъждания. Ако не пише, че е по ЗСВ се издава всвидетелство, в което пише неосъждан, дори и да имаш реабилитации и по 78а
kirilov_kr
Младши потребител

Мнениеот invisible_ » 13 Яну 2009, 09:23

Колеги звънях във ВСС и казаха, че обикновено свидетелство за съдимост ще свърши работа, а относно тези, който са "наясно" във форума, а разбрах че са само 2-ма, 3-ма- не бих искала да пътувам 5-6 часа до София и в един момент някои от документите да са нередовни и да не ми свършат работа, така, че е нормално да питаме :D
invisible_
Младши потребител

Мнениеот lacuna81 » 13 Яну 2009, 10:47

Колеги,рядко влизам тук,но сега разбирам и защо...толкова хапливи и заядливи са някой....Мислех,че тук всеки пита,споделя и т.н....но явно и тук идва удобно място за избиване за комплекси.За съжаление наистина повечето юристи в България получават доста по-малко отколкото заслужават,но това е...поне не оставяйте злобата от ви завладява напълно.

Всъщност тази сутрин вън тук за да споделя,че вече параноя ме гони с тези документи,още не мога да се притесня по същество,а се шашкам дали всичко ще е наред със свидетелството за съдимост...и т.н.

Успех и нека се конкурираме на конкурса, а не във форума (в състезанието кой ще бъде по-злобен и хаплив)!!!
lacuna81
Младши потребител

Мнениеот zzzzz » 13 Яну 2009, 10:53

Да не говорим за бюрокрацията в България и различното прилагане на тази същата наредба!
zzzzz
Потребител

Мнениеот realist » 13 Яну 2009, 16:12

Искам да попитам колегите от Пловдив - успяхте ли да си извадите свидетелство за съдимост? Моите документи са пуснати в друг град и още не е ясно кога ще стане готово свидетелството :-(((
Според вас ако се вдигна за един ден до Плд ще мога ли да си извадя?
Моля спешно за отговор!
realist
Младши потребител

Мнениеот elinceto1973 » 13 Яну 2009, 16:47

Аз лично в Пловдив си го извадих за три дни,така че ако евентуално утре си подадете молбата,предполагам в петък ще ви е готово.
elinceto1973
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити