начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот milicioner4e » 02 Юни 2007, 11:07

СПОКО!!! ВСИЧКИ СТЕ КЛАСИРАНИ!!!В МОМЕНТА В СИСТЕМАТА ИМА ГЛАД ЗА БУШОНИ!!!, А ДОЗНАТЕЛИТЕ СА ЕДНИ ДОБРЕ ОБРАЗОВАНИ, ИЗДЪРЖАЩИ НА ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ БУШОНИ!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
milicioner4e
Младши потребител

Мнениеот kenn4o » 02 Юни 2007, 14:17

Колега Виктор79 бихте ли посочили къде точно в сайта на МВР се намират тези примерни въпроси. Предварително Ви благодаря.
kenn4o
Потребител

Re: ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Мнениеот naddina81 » 02 Юни 2007, 14:33

fbi написа:УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
ДУМИТЕ КОИТО ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ НАЙ-ПЪЛНО ОПИСВАТ, КАКВО ЗНАЧИ ДА СИ ДОЗНАТЕЛ В МВР, ТЕ НЕ СА МОЙ А НА ДРУГ КОЛЕГА КОЙТО Е ДОЗНАТЕЛ В СТОЛИЧНО РПУ.
АЗ БЯХ ДОЗНАТЕЛ ДО МАРТ ТАЗИ ГОДИНА В ПРОВИНЦИАЛНО РПУ И МОГА ДА ПОТВЪРДЯ ДУМИТЕ НА 100000000% НЕКА НЕ НИ РАЗБИРАТЕ ПОГРЕШНО НИЕ НЕ ХЛЕНЧИМ И НЕ СЕ ОПЛАКВАМЕ А ИСКАМЕ ДА ВИ ДАДЕМ РЕАЛНА ПРЕДСТАВА ЗА РАБОТАТА КЪМ КОЯТО СТЕ СЕ УСТРЕМИЛИ, А ПЪК И АКО И ТЕЗИ ДУМИ НЕ ВИ ОТКАЖАТ ТО ТОГАВА ВИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ :twisted: !

Съвет към колегите които искат да станат дознатели:)):
1. Приготжете се да си купите компютър и принтер, защото никой няма да ви даде. Ако не искате да си купувате ще ви дадат пишешта машина от Втората световна Война;
2. Щ трябва да си купувате и хартията-най удачно е да си купувате на кашонче. Мога да ви дам тел. на фирма която я доставя на място за около 25 лева
3. Ако ви се развали компа ще трябва или сами да си го пражите или да си платите на някой;
4. да не забравите кламери телбот машинки лепило и т.н
5. за да се справя един дознател с работата си без да му се възлагат дела с обществена значимост трябва да работи по не повече от 15 дела. повечето от нас имат над 30 от които поне 5 са от обществена значимост.
6. Освен че е пренатоварен с дела дознателят почти всеки ден препуска като кон из София за да си докладва дознанията на наблюдаващия прокурор. И така или докладваш редовно и не ти остава време да пишеш прозовки и да разпитваш свидетели или работиш по дела но накрая пак сртокът ти изтича, а не си направил привличане.....а не могат да се извършват действия по разследване извън срока................абе един омагьосан кръг.
Никога не смогваш да си свършиш ртаботата качествено, нервираш всеки ден. напрежението и темпото, с което трябва да работиш те смазва тотално. накрая даже не си физически уморен а психически от притеснение за сроковете за указанията и как нямаш време , нощно време се будиш и правиш планове за следващия ден кое по напред да свършиш и накрая се демотивираш до такава степен че започва да не ти пука. Купчината с дознания става все по-голяма, желанието за работа все по малко и като капак на всичко шефа ти вика, в деловодството на прокуратурата те правят на маймуна. Тъкмо си се отървал от шефа , отивайки на доклад и прокирора започва да ти вика и да те унижава най безцеремонно все едно си нищожество.
И знаете ли кое е най жалкото в цялата тази ситуация..?......работата като професия е наистина хубава, за млади хора амбициозни хора, НО така както се работи в момента е повече от абсурдна. Аз съм на 25 г и вече имам проблеми с кръвното, оказа се че повечето ми колеги са така.....
А въпроса с отпуските седи така: няма проблем да те пуснат само, че преди да излезнеш отпуска не спират да ти рапределят дознайния и така за да излезнесх в отпуска поне 3 седмици преди това работиш всеки ден до към 20.00 идваш и събота и неделя, докато разкараш една значителна част от дознаията. След това си в отпуска и като се върнеш отоново имаш един куп дознания и отново трябва да работиш и почивните дни. Е то по добре да не излизаш отпуска!А аз се чувствам виновна че няколко съботи не съм ходиал на работа!!!
Темата е безкрайно дълга. Та колеги ако обичате живота и здравето сега не е най подходящия момент да ставате дознатели. Жалко за хубавата професия.

ПС: заплатата е около 500 лева и не забравяйте, че носите отоговорността на "Водещ разследването"

Колеги, абсолютно съм съгласна с мнението, като искам да го допълня, а именно че освен всички тези неща, които ги пише по-горе, дознателя трябва да дава 24-часови дежурства, които понякога са 4-5 на месец. След всяко дежурство за дознателя се предвижда 1 ден почивка, което означава, че около 10 дни в месеца, дознателя не може да разследва по делата , но това не означава , че сроковете му се спират и, че спират да му се разпределят дела , което неизбежно води до натрупване на дела, изтичащи срокове , натрупване на изключителна умора и стрес от непрекъснати опити за лавиране между срокове , дежурства и разправии с разни деловодства, началници и прокурори. Всичката тази простотия води и до масово напускане на дознатели от МВР, което пък води до прехвърляне на делата на напусналите върху останалите дознатели , на които не остава нищо друго, освен в един момент да изпушат и да оставят всичко на самотек, без да ги интересува как е си свършат работата.
И така...работата се върши изключително некачествено и това е абсолютно неизбежно, предвид излброените по-горе причини.
Забравих да опиша също така, че от мизерната си заплата , дознателите трябва да си плащат телефона/който в повечето случаи използват , за да призовават свидетели и за служебна работа/, да плащат за горивото в личните си автомобили/ които използват, поради това, че няма служебни , за разходки до прокуратурите и доклади до наблюдаващите прокурори/, за безбройните консумативи , които трябва да купуват, поради това, че не им се осигуряват служебно и много , много други дребни неща, които няма да изброявам тук.
Изключително съм учудена, не по-скоро думата е ИЗУМЕНА, от желанието на някои юристи, които имат добре платена и удовлетворяваща работа, да започнат работа като дознатели . Мога да кажа само, че сития на гладния не вярва и колегите които бъдат назначени като дознатели съвсем скоро ще осъзнаят каква голяма грешка в живота си са направили.
Не искам да откажа кандидатстващите, МОЕТО ЖЕЛАНИЕ Е ДА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ МЕРКИ, ВСИЧКО ИЗБРОЕНО ПО-ГОРЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ В НАЙ-КРАТКИ СРОКОВЕ, ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ РАБОТИ НОРМАЛНО И МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ДА ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СИ ВЪРШАТ КАЧЕСТВЕНО РАБОТАТА !!!!.
naddina81
Нов потребител

Мнениеот toxic » 02 Юни 2007, 14:43

toxic
Младши потребител

Мнениеот milicioner4e » 03 Юни 2007, 09:45

БУШОНЧЕТА :idea: !!!НЕМА ДА СЕ ПЛАШИТЕ;о))) :twisted: :twisted: :twisted:НОЖА Е ДЪРВЕН :idea: :twisted: :idea:
milicioner4e
Младши потребител

Мнениеот milicioner4e » 03 Юни 2007, 09:56

ВСЕ ПАК ВИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ, ЩОТО ТО ЛЕСНО Н-Е-М-А. В ТОЯ ЖИВОТ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СЕ БОРИ. ЦЯЛОТО НАК. ПРОИЗВОДСТВО Е ЕДИН ГОРЕЩ КАМЪК. НОМЕРА Е ДА НЕ ТИ ОСТАНЕ В РЪЦЕТЕ. В СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА Е СЪЩОТО, НО ЗАПЛАТИТЕ СА ПО-ВИСОКИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ СПОКОЙНИЯТ СЪН НЯМА ЦЕНА!!! В МОМЕНТА ВИ ГО КАЗВА ЧОВЕК, КОЙТО ЗО ПОСЛЕДНИТЕ 36 ЧАСА Е ПРЕКАРАЛ В СЪН /НЕСПОКОЕН В ПОЛУЛЕГНАЛО ПОЛОЖЕНИЕ/ ЕДВА 4 :shock: :shock: :shock:
milicioner4e
Младши потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 04 Юни 2007, 16:43

Не ме разбирайте погрешно, но в повечето случаи дознатели стават току що завършили юристи, без стаж.Започват работа на над 600 лв заплата и се оплакват от многото работа.Колеги, за да вземаш добри пари, трябва да работиш.
Не си мислете, че в частните фирми е лесно.Да, нямаш нощни дежурства, но имаш командировки къде ли не из милата ни страна.Много често се пребираш от командировка не в работно време, а посред нощ, защото си пътувал далече.Когато имаш договори за сключване и важни сделки, работното време от 8 до 5 не важи.Е, поне за тези от нас, които наистина искат да работят и да градят някаква кариера.
Така, че добре платената работа иска да я работиш, а за тези, на които това им идва в повече, може да се ориентират към държавните учреждения, където и работата не е чак толкова много, но и парите са по-малко или изобщо да си сменят професията.
T.A.R.A.
Потребител

Re: ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Мнениеот Aidin » 05 Юни 2007, 00:20

naddina81 написа:
fbi написа:УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
ДУМИТЕ КОИТО ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ НАЙ-ПЪЛНО ОПИСВАТ, КАКВО ЗНАЧИ ДА СИ ДОЗНАТЕЛ В МВР, ТЕ НЕ СА МОЙ А НА ДРУГ КОЛЕГА КОЙТО Е ДОЗНАТЕЛ В СТОЛИЧНО РПУ.
АЗ БЯХ ДОЗНАТЕЛ ДО МАРТ ТАЗИ ГОДИНА В ПРОВИНЦИАЛНО РПУ И МОГА ДА ПОТВЪРДЯ ДУМИТЕ НА 100000000% НЕКА НЕ НИ РАЗБИРАТЕ ПОГРЕШНО НИЕ НЕ ХЛЕНЧИМ И НЕ СЕ ОПЛАКВАМЕ А ИСКАМЕ ДА ВИ ДАДЕМ РЕАЛНА ПРЕДСТАВА ЗА РАБОТАТА КЪМ КОЯТО СТЕ СЕ УСТРЕМИЛИ, А ПЪК И АКО И ТЕЗИ ДУМИ НЕ ВИ ОТКАЖАТ ТО ТОГАВА ВИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ :twisted: !

Съвет към колегите които искат да станат дознатели:)):
1. Приготжете се да си купите компютър и принтер, защото никой няма да ви даде. Ако не искате да си купувате ще ви дадат пишешта машина от Втората световна Война;
2. Щ трябва да си купувате и хартията-най удачно е да си купувате на кашонче. Мога да ви дам тел. на фирма която я доставя на място за около 25 лева
3. Ако ви се развали компа ще трябва или сами да си го пражите или да си платите на някой;
4. да не забравите кламери телбот машинки лепило и т.н
5. за да се справя един дознател с работата си без да му се възлагат дела с обществена значимост трябва да работи по не повече от 15 дела. повечето от нас имат над 30 от които поне 5 са от обществена значимост.
6. Освен че е пренатоварен с дела дознателят почти всеки ден препуска като кон из София за да си докладва дознанията на наблюдаващия прокурор. И така или докладваш редовно и не ти остава време да пишеш прозовки и да разпитваш свидетели или работиш по дела но накрая пак сртокът ти изтича, а не си направил привличане.....а не могат да се извършват действия по разследване извън срока................абе един омагьосан кръг.
Никога не смогваш да си свършиш ртаботата качествено, нервираш всеки ден. напрежението и темпото, с което трябва да работиш те смазва тотално. накрая даже не си физически уморен а психически от притеснение за сроковете за указанията и как нямаш време , нощно време се будиш и правиш планове за следващия ден кое по напред да свършиш и накрая се демотивираш до такава степен че започва да не ти пука. Купчината с дознания става все по-голяма, желанието за работа все по малко и като капак на всичко шефа ти вика, в деловодството на прокуратурата те правят на маймуна. Тъкмо си се отървал от шефа , отивайки на доклад и прокирора започва да ти вика и да те унижава най безцеремонно все едно си нищожество.
И знаете ли кое е най жалкото в цялата тази ситуация..?......работата като професия е наистина хубава, за млади хора амбициозни хора, НО така както се работи в момента е повече от абсурдна. Аз съм на 25 г и вече имам проблеми с кръвното, оказа се че повечето ми колеги са така.....
А въпроса с отпуските седи така: няма проблем да те пуснат само, че преди да излезнеш отпуска не спират да ти рапределят дознайния и така за да излезнесх в отпуска поне 3 седмици преди това работиш всеки ден до към 20.00 идваш и събота и неделя, докато разкараш една значителна част от дознаията. След това си в отпуска и като се върнеш отоново имаш един куп дознания и отново трябва да работиш и почивните дни. Е то по добре да не излизаш отпуска!А аз се чувствам виновна че няколко съботи не съм ходиал на работа!!!
Темата е безкрайно дълга. Та колеги ако обичате живота и здравето сега не е най подходящия момент да ставате дознатели. Жалко за хубавата професия.

ПС: заплатата е около 500 лева и не забравяйте, че носите отоговорността на "Водещ разследването"

Колеги, абсолютно съм съгласна с мнението, като искам да го допълня, а именно че освен всички тези неща, които ги пише по-горе, дознателя трябва да дава 24-часови дежурства, които понякога са 4-5 на месец. След всяко дежурство за дознателя се предвижда 1 ден почивка, което означава, че около 10 дни в месеца, дознателя не може да разследва по делата , но това не означава , че сроковете му се спират и, че спират да му се разпределят дела , което неизбежно води до натрупване на дела, изтичащи срокове , натрупване на изключителна умора и стрес от непрекъснати опити за лавиране между срокове , дежурства и разправии с разни деловодства, началници и прокурори. Всичката тази простотия води и до масово напускане на дознатели от МВР, което пък води до прехвърляне на делата на напусналите върху останалите дознатели , на които не остава нищо друго, освен в един момент да изпушат и да оставят всичко на самотек, без да ги интересува как е си свършат работата.
И така...работата се върши изключително некачествено и това е абсолютно неизбежно, предвид излброените по-горе причини.
Забравих да опиша също така, че от мизерната си заплата , дознателите трябва да си плащат телефона/който в повечето случаи използват , за да призовават свидетели и за служебна работа/, да плащат за горивото в личните си автомобили/ които използват, поради това, че няма служебни , за разходки до прокуратурите и доклади до наблюдаващите прокурори/, за безбройните консумативи , които трябва да купуват, поради това, че не им се осигуряват служебно и много , много други дребни неща, които няма да изброявам тук.
Изключително съм учудена, не по-скоро думата е ИЗУМЕНА, от желанието на някои юристи, които имат добре платена и удовлетворяваща работа, да започнат работа като дознатели . Мога да кажа само, че сития на гладния не вярва и колегите които бъдат назначени като дознатели съвсем скоро ще осъзнаят каква голяма грешка в живота си са направили.
Не искам да откажа кандидатстващите, МОЕТО ЖЕЛАНИЕ Е ДА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ МЕРКИ, ВСИЧКО ИЗБРОЕНО ПО-ГОРЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ В НАЙ-КРАТКИ СРОКОВЕ, ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ РАБОТИ НОРМАЛНО И МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ДА ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СИ ВЪРШАТ КАЧЕСТВЕНО РАБОТАТА !!!!.

Това е някаккъв ужас!
Споделям гореописаното (знам че част от цитата е мой). Това се нарича блокиране на работата. Милсех, че това явление само на мен се е случило и до известна степен се обвинявам и си казвам че не трябва да се поддавам на отчаяние и бездействие........Сега виждам че и други са изпднали в същото положение-дознанията се трупат сроковете изтекли, нищо не можеш да направиш. не знам от къде да започна -да спасявам делата с итекли срокове или да им тегля една ...... и да започна новите. само че тази тактика вече я пробвах и пак не се получава. До преди месец все още се въртях в омагъосан кръг -сега вече не се въртя . просто седя и гледам. Чувставам се като кръгъл идеот.......Ако някой има идея как да оправим нещатата......
Aidin
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 05 Юни 2007, 01:08

Да назначат по-бързо и повечко хора, че поне малко да ни намалее работата....Едва ли!
Да променят безумията в НПК за тичане насам-натам - също.....
А за друго не се сещам :cry:
Gabi1
Потребител

Мнениеот ludi » 05 Юни 2007, 06:56

И по зле ще става. Рапортите за напускане ни заливат като лавина. Безумствата на ръководството на МВР продължават - от следващатата седмица всеки петък ще ви се налага да попълвате таблица със 71 графи с която да отчитате работта си :roll: , за всяко дело ще трябва да попълвате карта с която се определя екипа ,който ще работи по случая :lol: . Предстои най-голямата глупост - ще бъдат извадени от архива стотици хиляди спрени дознания на които все още не им е изтекла давността и дознателите щетрябва да се запознават с всяко едно от тях и да пишат постановления в два екземпляра в които да възлагат на оперативните разкриването на престъпленията ,като при това трябва да им дават и конкретни указания- да се разпита този и този , да се издири ония и т.н. За капак на всичко ,очакванато увеличение на заплатите ще бъде 3%, а не 10% както е предвидено.
Приятна работа колеги :twisted: .
ludi
Потребител

Мнениеот bignik » 05 Юни 2007, 19:29

От всичко до тук разбрах, че дознателите само се оплакват от работата си и заплатите си, а никой не казва колко дела са заклепали до сега, поради малкия стаж и опит?
bignik
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 05 Юни 2007, 21:26

Да не пренасяме тук една вече приключена дискусия!
Не че не мога да попитам колко са на разните младши... без стаж и опит... :evil:
Gabi1
Потребител

Мнениеот mahoni2 » 05 Юни 2007, 21:53

bignik написа:От всичко до тук разбрах, че дознателите само се оплакват от работата си и заплатите си, а никой не казва колко дела са заклепали до сега, поради малкия стаж и опит?

От всичко до тук разбрахq че нищо не си разбрал, защото най-вероятно не искаш да го разбереш, ти мотивиран провокаторе. Няма да напиша, това което мисля, но от тия мисли ще те зассърби гъ.а.
mahoni2
Младши потребител

Мнениеот toxic » 12 Юни 2007, 10:20

Здравейте
Май малко я позанемарихме темата.
Искам да попитам дали някой от явилите се на психотестовете вече има някакъв резултат. Аз бях на изпит на 06.06 и ни казаха резултати най- рано на 13.06
toxic
Младши потребител

Мнениеот mila84 » 13 Юни 2007, 15:34

Някой чувал ли е дали за Варна ще има скоро конкурс за дознатели.
mila84
Младши потребител

Мнениеот kenn4o » 13 Юни 2007, 17:50

А за ОДП-Пловдив някой да е чувал дали скоро ще има конкурс?
kenn4o
Потребител

Мнениеот krasi.sofia » 13 Юни 2007, 21:51

toxic написа:Здравейте
Май малко я позанемарихме темата.
Искам да попитам дали някой от явилите се на психотестовете вече има някакъв резултат. Аз бях на изпит на 06.06 и ни казаха резултати най- рано на 13.06

Аз бях на психо на 28 май и там ми казаха резултати най-късно до 6 юни, но още никой не ми се е обадил и на мен.
krasi.sofia
Младши потребител

разни

Мнениеот bisotipa » 13 Юни 2007, 22:00

В момента има обявен конкурс за дознатели в Гранична полиция, обявите съгласно заповед стоят в РПУ-тата и ОДП -тата на места , достъпни за граждани. Иначе , в стил МВР конкурсите ще започват септември месец. Кои със сигурност знае, че заплатата ще поскъпва с три процента само.
Относон картоните с отчета всеки петък, аз вече си имам за целия месец готов отчет по седмици, чакам петък и го пускам. Най много някоя, корекция да си сложа за по редките слествени действия. товае смешка , има разпити по три четири часа,. Води се един разпит, иди после кажи , кои е по натоварен. Целта на реформата е да не се работят сложни казуси. Днес бивш прокурор, пенсионер каза, че никога не е имало такава екстра, хосдене да се разпитва на място. Всеки идва на крак от уважение на институцията. Сега е ужас. Сега е важно да се работи и да се обещава оправяне на нещата, но понеже сме нови в системата , им даваме ухо. Стари полицай, не реагират, въобще не вярват.
bisotipa
Младши потребител

дознателски конкурс

Мнениеот rozata » 14 Юни 2007, 10:39

колеги вече има резултати от психото,ние бяхме на 31 май и се обадиха за заключителното интервю.
rozata
Нов потребител

Мнениеот bignik » 14 Юни 2007, 18:36

Не мога да разбера, защо след като е толкова ниска заплатата на дознателите и са толкова мизерни условията им на труд, има толкова много желаещи за работа в МВР. Това явно е някакъв мазохизъм. Някакви мнения, колеги?
bignik
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити