А какво ще кажете за израза-бисер : "Касае е се за гражданска измама, но в никакъв случай за наказателна такава", цитиран в следното прокурорско постановление :
http://www.atruestory.hit.bg/archive/otkaz_r_pr.html
Той целия казус - като го гледам - си е една от най-големите "перли" в короната на Темида. Ако не сте имали удоволствието да го разгледате, може да го направите на следния адрес :
http://www.atruestory.hit.bg
То бива, то може, ама баш пък толкова!?!?!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Цитати из творчеството на магистрати
|
|
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Колега от СРС - Софийски районен съд, делото е за осъществен състав на престъпление против собствеността. Пострадалото лице прави искане за конституиране като иск с мотива: (цитирам) "Съдът няма капацитет да се произнася по гражданско-правни спорове!".
Имена няма да цитирам, макар много да ми се иска, но и аз сътворявам бисери - никой не се е родил научен!
Имена няма да цитирам, макар много да ми се иска, но и аз сътворявам бисери - никой не се е родил научен!
...and justice for all!!!
Защо не мога да си сложа аватар?????
- winters
- Младши потребител
Допълвам - прави искане за конституиране в качеството на граждански ищец и частен обвинител, съдът отхвърля искането, досежно гр. иск с мотива...........
Ето, че пак сътворих бисер
Ето, че пак сътворих бисер
...and justice for all!!!
- winters
- Младши потребител
В опозиция на BOND:
Точно в опозиция на BOND, искам, да вметна че "старите акули", май са за изхввърляне, не толкова затова че не знаят, колкото за това, че задръстват движението с абсолютното пренебрежение, което показват към всеки мислещ и действащ колега или гражданин!
Аргумент:
През 2005г., с особена за това акция, "Великденци" събраха огромен обработен от специалисти от различни области масив с мотивирани предложения за реформа в системата на средното образование (знаете, че е чувствителна тема).
Предоставиха този безценен материла на МОН, Комисията по образование и Правната комисия на НС и т.н. "стари муцуни"- и , какво мислите че стана?!
Всичко отиде на боклука!
Е, това ако не е гадно!
Дори - повече от гадно.
Аргумент:
През 2005г., с особена за това акция, "Великденци" събраха огромен обработен от специалисти от различни области масив с мотивирани предложения за реформа в системата на средното образование (знаете, че е чувствителна тема).
Предоставиха този безценен материла на МОН, Комисията по образование и Правната комисия на НС и т.н. "стари муцуни"- и , какво мислите че стана?!
Всичко отиде на боклука!
Е, това ако не е гадно!
Дори - повече от гадно.
- tvalchev
- Младши потребител
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|