начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Какво гласи законът за частните...

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Какво гласи законът за частните...

Мнениеот djefko » 28 Дек 2016, 15:25

Какво гласи законът за тези, които искат да изнасят частни лекции и семинари на свободна тематика.
Искам да изнасям платени лекции за личностно развитие. Нямам познания за законите които обхващат това което ще правя. Нещата, които научих досега са че е нужно да регистрирам фирма (което също не съм правил) и да отбележа, че ще изнасям лекции. Разбрах, че вероятно не ми е нужен касов апарат а ще пиша само квитанции ама не съм сигурен колко е достоверна тази информация и друго, че ако примерно ще изнасям лекцията в някаква зала или стая в училище ще ми трябва документ от собственика или директора с който ми разрешават да проведа тази лекция в залата им едикога си.
Въпросът ми е дали това е достатъчно да мога да изнасям лекции по закон. Сигурен съм, че пропускам доста важни стъпки и ще съм Ви благодарен ако някой изясни ситуацията и каже какво се прави обикновено в такива ситуации!
djefko
Нов потребител

Re: Какво гласи законът за частните...

Мнениеот teogeo » 28 Дек 2016, 19:39

djefko написа:Какво гласи законът за тези, които искат да изнасят частни лекции и семинари на свободна тематика.
Искам да изнасям платени лекции за личностно развитие. Нямам познания за законите които обхващат това което ще правя. Нещата, които научих досега са че е нужно да регистрирам фирма (което също не съм правил) и да отбележа, че ще изнасям лекции. Разбрах, че вероятно не ми е нужен касов апарат а ще пиша само квитанции ама не съм сигурен колко е достоверна тази информация и друго, че ако примерно ще изнасям лекцията в някаква зала или стая в училище ще ми трябва документ от собственика или директора с който ми разрешават да проведа тази лекция в залата им едикога си.
Въпросът ми е дали това е достатъчно да мога да изнасям лекции по закон. Сигурен съм, че пропускам доста важни стъпки и ще съм Ви благодарен ако някой изясни ситуацията и каже какво се прави обикновено в такива ситуации!

Не ви трябва задължително "фирма", не Ви трябва и задължително "касов" апарат. Регистрирате се като СОЛ - свободна професия, с ЕИК / Булстат. Счетоводство не водите. Може и като ЕТ, и като ЕООД, и като СОЛ. Много зависи от типа дейност, очакваните приходи и разходи.
Я, таквозинака, преди да давате акъли и насочи за чуждото личностно развитие, да поработите малко първо върху вашето си личностно развитие :mrgreen: В Интернет гъмжи от статии по питаното от Вас.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Re: Какво гласи законът за частните...

Мнениеот djefko » 28 Дек 2016, 21:27

Ами аз не съм се разравял хептен много в нета. Прецених че тук вие бихте отговорили по-професионално защото вярвам че сте компетентни хора.
djefko
Нов потребител

Назад към Лекции и материали