начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Отново проблем с некоректен работодател!

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отново проблем с некоректен работодател!

Мнениеот earth » 02 Дек 2013, 14:42

Здравейте,

първо моля да бъда извинена, ако има идентична тема със идентичен случай, просто в момента съм под напрежение и нямам време да чета и да търся! Наистина се надявам да ме разберете...

На 25.04.2013г. започнах работа на трудов договор. Заеманата от мен длъжност беше "технически сътрудник", при условия на 8 часа работно време с основно месечно трудово възнаграждение в размер на 550 лева.
На 13.11.2013г. ми беше съобщено, че офисът в който работя, ще бъде затворен и трябва на си вземем "Довиждане". В което няма абсолютно нищо лошо, в крайна сметка всеки гледа да има приходи, а офисът изобщо не вървеше. Това в крайна сметка не е причина месечното ми възнаграждение да бъде бавено, при условие, че аз винаги съм изпълнявала всичко, което е трябвало.
На 16.12.2013г. ми беше връчено предизвестието за прекратяване на трудовия договор между мен и работодателят ми, като съм освободена съгласно чл. 328 от Кодекса на труда.

Това е съкратената версия на случилото се. Наложи ми се да отида и да пусна жалба в "Главната инспекция по труда", защото имаше опит за заплахи от страна на работодателя ми, че ако не се съглася с член 325 от Кодекса по труда, ще бъда уволнена дисциплинарно, защото "той знаел как"
Тъй като разбра, че с мен няма да се получи, в крайна сметка, както споменах по-горе, бях усвободена по член, който устройва мен, а не него. Тъй като по този въпрос стигнахме до договорка, аз отидох и отхвърлих жалбата която бях пуснала.

В момента, проблемът е, че той не ми изплаща месечното възнаграждение. Сега е Декември и трябва да си получа заплатата за Ноември, а аз още не съм взела тази за Октомври. Опитвам се да се свържа с него по телефона, но той явно не желае да говори с мен, защото не ми вдига. Изключително ми е обидно, че имам проблеми за такава малка сума... Аз съм на 21 години и съм студентка, това ми е първата работа на трудов договор и съм безкрайно разочарована от всичко... Искам да попитам, как следва да процедирам, след като не мога да се свържа с него? Да отида ли да подам отново жалба срещу него? Да се консултирам ли с адвокат? Как мога да си получа заслуженото парично възнаграждение...
earth
Нов потребител

Re: Отново проблем с некоректен работодател!

Мнениеот doc03 » 02 Дек 2013, 18:26

ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Трудово право