начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

чл.68, ал.1, т.3 help

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.68, ал.1, т.3 help

Мнениеот kremena_23 » 27 Май 2008, 22:39

Работя като учител и съм назначена от 10.09.2007 по чл.70 , ал.1 с изпитателен срок 6 месеца в полза на работодателя, след това съм по чл.68, ал.1, т.3 до 10.09.2008 г (тази дата е посочена в договора) до завръщане на титуляра. И СЕГА ПРОБЛЕМ - Титуляра иска да се върне от 01.07.2008, т.е 2 месеца и малко преди посочената дата на договора. До тук добре, но моята директорка твърди че не е длъжна нито да ми дава предизвестие, нито да ми плаща обещетение. Казва че щяла да ми плати само платения отпуск и това е ...Не разбирам това не е ли срочен договор и наистина ли може така да ме прецака гадно. Моля ви се помогнете ми и бъдете подробни, за да мога да се защитя и да й натрия носа.
Благодаря Кремена А.
kremena_23
Нов потребител

Мнениеот martinaLtz » 11 Юни 2008, 09:48

Да, мисля, че точно така може. Договорът е срочен, но срокът зависи от отсъствието на замествания, не е уговорен календарно, като крайна дата. "От... до..." е договорът по чл. 68(1) т.1, всички останали имат някакво друго прекратително основание, не крайна дата, която да се уговори твърдо предварително. Прекратяването пък е по чл. 325, т.5 - без която и да е от страните да дължи предизвестие, следователно няма обезщетение по 221, остава само обезщетението по 224 (1) от КТ - за неползван платен год. отпуск.
martinaLtz
Нов потребител

Назад към Трудово право