начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

Моля за консултация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за консултация

Мнениеот skylab357 » 05 Юни 2008, 18:35

Здравейте,
Бих искал да получа съвет как да постъпя. Ето и случая:
От месец март 2006 г. до месец септември 2007 г. работих във фирма "Копи-Център" ЕООД с управител Мая Йорданова Дякова. Договорът е с номер 1/6.03.2006 г. и според г-жа Дякова е регистриран в НОИ на 10.03.2006 г.(уведомление за регистрирането му аз не получих).През юли 2007 година научих, че не са ми внасяни осигуровките за стаж още от началото на започване на работа в "Копи-Център" ЕООД. За това представих уведомление на управителката на фирмата г-жа Дякова, че искам прекратяване на трудовия договор по чл.327 ал.2 за това че не ми е внасяла осигуровки. В уведомлението посочих и датата си на напускане - 31.08.2007 г. Уведомлението го връчих в началото на август. Същия ден тя даде съгласието си за моето напускане.На 31.08.2007 г. говорих с нея по телефона и тя ми каза , че ще се видим на 2.09.2007 г. Реших , че тогава ще ми даде заповедта за прекратяване на трудовия договор и трудовата книжка. Но не ми ги даде. Каза че не ми е изчислила стажа и че не и оставало време за това и че заради неплатените осигуровки "щяла да ме пусне в отпуска". От тогава все ми обещава да ми даде документите ми , но все още не съм ги получил. От известно време не отговаря на телефона, когато и звъня и е извън града. До момента на няколко пъти успях да се свържа с г-жа Дякова и дори веднъж се срещнах с нея, но така и не си получих трудовата книжка. Освен това сега тя твърди че нарочно съм и развалил една от машините и иска пари за нейния ремонт.
Подадох жалба в Инспекцията по труда на 25.10.2007 г., но до сега няма резултат.
Моля Ви, посъветвайте ме! Какво да правя по-нататък?
skylab357
Нов потребител

Мнениеот rosi_i » 06 Юни 2008, 15:43

Докато чакате ИТ да Ви отговори, изпратете на работодателя си и една нотариална покана да Ви оформят трудовата книжка съгласно изискванията на КТ и да Ви я предадат. Друг е въпросът дали разполагате с доказателство, че сте им я предали за вписване.

Заповед не е необходимо да чакате, тъй като сте прекратили едностранно трудовото правоотношение с Ваше изявление. Достатъчно е да направят вписване в трудовата Ви книжка - основание и дата на прекратяването, както и приключване на стажа с правоъгълен печат.
rosi_i
Потребител

Мнениеот skylab357 » 09 Юни 2008, 16:05

Вече отправих запитване към ИТ и чакам отговор. Колкото до нотариалната покана - да я изпратя, но къде? Г-жа Дякова (бившата ми работодателка) не живее в Шумен и не и знам настоящия адрес. А ако го пратя на адреса на фирмата, знам че няма кой да приеме писмото
skylab357
Нов потребител

Назад към Трудово право