начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

Пак време за отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пак време за отпуск

Мнениеот todorst82 » 11 Юни 2008, 12:24

Здравейте, моля за компетентен съвет защото вече нямам идея какво да направя.

Случаят при мен е следният - Работя в голяма компания от около 6 години. Всяко лято когато стане време за отпуск се започват нечовешки пазарлъци. "Не си си направил таргета", "Ами ако не успееш да го направиш" и тем подобни. Както и да е - в крайна сметка плюс отпуската от тази година в момента имам да взимам 64 дни платен отпуск. Преди 3 месеца си взех билети за чужбина за екскурзия (за 4 дни става въпрос, от които 2 са Събота и Неделя - реално ми трябват петък и понеделник като свободни), но сега отново не ми дават отпуск. Доколкото знам ако си подам молбата с двуседмично предизвестие не могат да ми откажат отпуск при положение че имам от минали години. Въпросът е че нямам 2 седмици и в момента имам 2 опции.

1.Да си взема болничен от Петък до Понеделник
- могат ли да ми направят проблем че съм в Чужбина?

2.Просто да не отида в Петък и Понеделник на работа
- какви ще са санкциите за два дни неявил се на работа без предупреждение?

Благодаря Ви предварително!
Наистина имам нужда от съвет!
todorst82
Нов потребител

Re: Пак време за отпуск

Мнениеот monteskio » 11 Юни 2008, 16:34

todorst82 написа:
1.Да си взема болничен от Петък до Понеделник
- могат ли да ми направят проблем че съм в Чужбина?

Здравейте,

В конкретния случай това е удачния вариант. При положение, че никой не знае, че ще излизате в чужбина, работодателят Ви няма как да разбере. Възползвайте се.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 11 Юни 2008, 16:50

Колега, ще вкарате човека в "моя" раздел... Недейте така...

Щом вече е питано за тази отпуска и е отказано и изведнъж точно тогава се "разболее"... айде .... Не бъдете наивен по отношение на доброжелателността на колеги и пр.
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот monteskio » 11 Юни 2008, 17:27

Clavdivs. написа:Колега, ще вкарате човека в "моя" раздел... Недейте така...

Щом вече е питано за тази отпуска и е отказано и изведнъж точно тогава се "разболее"... айде .... Не бъдете наивен по отношение на доброжелателността на колеги и пр.

Колега,

Няма да има никакъв проблем. В това можете да бъдете сигурен..а и сам го знаете..Временната нерабоспособност / заболяването/ не може да се предвиди ..когато се случи - ползва се болничен .. Това е ..Тази възможност е използвана не веднъж и два пъти. Работодателят не може да реагира адекватно и това се използва. В крайна сметка и целта е оправдана.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Re: Пак време за отпуск

Мнениеот day » 12 Юни 2008, 21:31

todorst82 написа:Случаят при мен е следният - Работя в голяма компания от около 6 години. Всяко лято когато стане време за отпуск се започват нечовешки пазарлъци.

Ами то не само лятото е време за отпуск, а при фирми от определени сфери пък направо въобще не е време. Защо не пробвате през друг сезон? :)
day
Нов потребител

Назад към Трудово право