начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Гр.Д. № 1/06 по описа на Lex.bg за 2007 год.

Виртуални съдебни процеси.

Посетителите на форума следва предварително да заявят качеството, в което се включват в процеса и да следват правилата в реалния процес.

Нека правото бъде с вас :)

Мнениеот uvella » 18 Юни 2007, 12:30

Aйде стига с това дело. Имаме СПН - решение на касационната инстанция. Не подлежи на обжалване.
А, и баба Гицка, лека й пръст, не успя да плати на адвокатите си. Снахата и внукът - ответници поеха изцяло разноските по погребението, за които разноски нямат претенции към другите родственици.
Другите родственици (съсобственици и наследници) - се съгласиха на делба и с договор за доброволна делба от вчера, техните, общо 3/8 (толкова мисля, че бяха общо ид.ч.) преминаха в дял на снахата и внука, като за уравнение на дяловете си получават ... лв.
ЧАКАМЕ ДЕЛО№2 ОТ ВИРТУАЛНИЯ СЪД при лекс.бг
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Мнениеот ARlet » 18 Юни 2007, 22:57

Първо казах,че не съм добре запозната с материята,но след това решение на ВКС просто онемях,по чистата причина че по всички дебели книги пише -дарението е двустранна сделка,но едностранен договор ,то така си пише и в чл.225 ал.1 на ЗЗД.А не бях чувала издръжка да се наследява,обаче ако ми падне такова дело в практиката ще се възползвам и то благодарение на този казус,КОЙТО ИЗВЕДНЪЖ СЕ ОКАЗА МНОГО ПОЛЕЗЕН,макар че там където практикувам съдиите не обичат много да им навираш в очите решения на ВКС.
ARlet
Младши потребител

Предишна

Назад към Виртуално деловодство