начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

заплаха с проверки

Виртуални съдебни процеси.

Посетителите на форума следва предварително да заявят качеството, в което се включват в процеса и да следват правилата в реалния процес.

Нека правото бъде с вас :)

заплаха с проверки

Мнениеот remarek » 13 Юни 2019, 16:52

Здравейте! Счетоводител съм в едно училище. Отдавна имам лични проблеми със собственикът на едно заведение, което е срещу нашата къща - за шум, за работа в извън установеното работно време по Наредбата на общината. Пусках няколко жалби срещу него в общината. Днес майка му, която е медицинска сестра, се обадила на директора, чрез него да ме заплаши, че щяла да ми предизвика одити, да докара Сметната палата, ако не спра с жалбите. Малко съм нервен в момента и затова реших да попитам тук дали има такава възможност и дали личното отношение може да се пренесе в професионалното?
remarek
Младши потребител

Re: заплаха с проверки

Мнениеот vaskovasko » 30 Юли 2019, 11:41

Тя сметната палата така по хавата си не ходи на проверки и одити. Аз също съм счетоводител, вещо лице, синдик и разни откъсани елементи и нагли адвокати постоянно се опитват да ме плашат. Познайте колко се плаша.
vaskovasko
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 30 Юли 2019, 22:28

А вие имате ли от какво да се плашите при евентуална проверка? Ако не - да заповядат. Ще дойдат веднъж, ще дойдат два пъти, и на следващия път просто ще отсвирят досадника - имат си много по-доходни за проверка места от едно училище...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот gudio » 04 Авг 2019, 12:27

TheOldMan написа:Ще дойдат веднъж, ще дойдат два пъти, и на следващия път просто ще отсвирят досадника - имат си много по-доходни за проверка места от едно училище...

Не бъди наивен. 8) ПО ВСЕКИ сигнал ще идват на проверка. До полудяване. Така хем отчитат буйна дейност и оправдават щата си, хем намаляват риска подалият сигнала да тръгне да се жалва "по-нагоре", че бездействат и не обръщат внимание на сигналите му.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот tochotocho » 08 Дек 2019, 20:47

Прав си gu...Има сигнал, съответната служба прави проверка. Дори не ти дават копие от жалбата, сигнала. Също не ти дават и становище по проверката. Можеш по съдебен ред напр. срещу общината и там ще се разиграе театрото.
Така че - ЖАЛБА, СИГНАЛ следва ПРОВЕРКА. После НОВА ЖАЛБА, СИГНАЛ - нова проверка. Няма норматив - до ТРИ или ПЕТ пъти и край. Няма край ! Добър адвокат и ИСК . Тогава може да има край!
tochotocho
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Дек 2019, 21:52

За съжаление и най-добрият адвокат не може да направи нищо - аз съм безсилен в такива случаи. В психиатричната литература е описано като "кверулантство" - постоянно се подават сигнали за несъществуващи проблеми. Описва класикът Кожухаров в учебника си следният начин - да се направи анти - иск - тоест иск - за въздържане от правни действия - мисля, че не може да проработи точно по този начин.

Тоест - един вид да осъдиш съседа си да не свири на пиано - но тук трябва да се включи и това - да не води данъчни на проверка.

Но един красен хонорар - със съответните украси - може и да проработи.

Освен финансово бреме - като един вид лост - никой не може да предложи друго.

Другото е - сезиране на съответната Палата, че тая работа няма да стане така, както си мислят.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот gudio » 10 Дек 2019, 13:00

ivan_lawyer написа:В психиатричната литература е описано като "кверулантство" - постоянно се подават сигнали за несъществуващи проблеми...

Има и такива ищци. Един от тях наскоро почина. Но другите са на линия - заливат съдилищата с искови молби и искат освобождаване от държавни такси по тях. Ако случайно не ги освободят - жалят до дупка, подават сигнали до ВСС, Главен прокурор, Свети Синод, Президента, Парламента, Омбудсмана и Европейските институции. С всичко това създават такъв мощен "документооборот" (щото всеки подаден сигнал се препраща по компетентност на съответния съд, който следва да напише поне отговор на сезиралата го институция, за жалбите и исковите молби си знаете - образува си се производство, 1-2-10-15-25 "без движения", после "връща поради неизпълнение на указанията" или "оставя без разглеждане / без уважение", абе - машината се върти на пълни обороти, харчат се пари, човешки ресурс, тонер и хартия :mrgreen: ) Затова в крайна сметка предпочитат да освободят въпросните кверулантни съдопроизводственици от държавни такси и да им разгледат психо-излиянията. Или си правят масови отводи...
Бистри се от години един законопроект за изменение на ГПК, дълго обмислян, с участието на тумба експерти, съдии от ВКС и от цялата страна с идея как аджеба да се противодейства на такива, но не знам какво в крайна сметка се случва с него.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Назад към Виртуално деловодство