начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Заведение за общественао хранене

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заведение за общественао хранене

Мнениеот Katy » 08 Фев 2006, 21:13

Здравейте,
Искам да поставя пред вас един казус и ще съм много благодарна на всеки, който ми отговори или поне ми даде съвет как да постъпя.
Случаят е следния: Преди 13 години баща ми регистрира фирма(ЕТ), която развива дейност само през първите 4-5 месеца и от тогава не е функционирала, но не е и закрита. Сега искам да си отворя малко заведение. Въпросите ми са следните:
1. Мога ли да използвам фирмата на баща ми и ако мога, какво трябва да направя, за да стане тя отново функционираща(какви регистрации трябва да се направят и въобще каква е процедурата)? Трябва да поясня, че фирмата има данъчна регистрация, но няма БУЛСТАТ.
2. Какви разрешителни трябва да си извадя, за да може заведението за обществено хранене да работи напълно законно?
Предварително Ви благодаря за съветите!!!
Katy

Мнениеот Katy » 09 Фев 2006, 20:58

Няма ли някой знаещ юрист, който да ми помогне?
Katy

Назад към Търговско право