начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Моля за съвет

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет

Мнениеот tdtodorov » 03 Мар 2006, 18:39

Здравите, искам да отворя гаражен магазин за козметика( шампоани, сапуни, пасти за зъби, ароматизатори и т.н.) в който ще работим аз и сетра ми само. Гаражът е наш. Каква е по добрата форма за регистрация на фирмата като ЕТ или ЕООД. От много места чувам че ЕООД-то е по-добре. Бихте ли дали вашия съвет. Благодаря
tdtodorov
Нов потребител

Мнениеот vessi » 04 Мар 2006, 13:35

Зависи с колко средства разполагате. За ЕООД се изисква капитал от 5000 лв., а за ЕТ такова изискване няма. Затова пък кредиторите на ЕООД-то не могат да насочат претенциите си към Вашето лично имущество и имущество в съпружеска имуществена общност. Ако сте ЕТ, могат да Ви вземат всичко, освен несеквестируемото имущество. Това е само едно от съображенията.
Според мен зависи какъв играч ще сте, рисков или не. Доколкото знам, повечето такива магазинчета са ЕТ. Но ако искате на играете сигурно, ЕООД е добър избор.
А Вашата сестра? Как ще регламентирате нейното участие юридически? Ако са повече от един съдружниците, вече имаме ООД. :D
Успех!
vessi
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 04 Мар 2006, 14:08

Кандидат - юрист Веси,

А какво ще кажеш за извършването на стоп.дейност под формата на кооперация?
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот vessi » 07 Мар 2006, 17:40

чл. 2 ЗК Кооперация могат да учредят най-малко 7 дееспособни физически лица ...

Какво по-точно имате предвид?!
vessi
Нов потребител

Назад към Търговско право