начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Въпросче: подлежат ли на лицензиране търговците на ГСМ ?!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпросче: подлежат ли на лицензиране търговците на ГСМ ?!

Мнениеот hollowman » 20 Окт 2006, 14:32

Много моля отговорете ми дали в България има нормативен акт където се регламентира, че търговците и съхраняващите горива и петролни продукти - бензиностанции и др. подлежат на лицензиране и разрешителен режим !?
Какъв лиценз би могло да им се издава, кой го издава !?
Искам да знам дали да изискваме такъв документ от фирми занимаващи се с такава дейност, при кандидатстването им за кредити !
Предварително благодаря !
Постнал съм въпроса и другия форум за по сигурно - мн.ми е важно да знам отговора !?
hollowman
Нов потребител

Мнениеот hollowman » 24 Окт 2006, 10:46

Разочарован съм - 23 човека влезли в темата нито един не отговорил !
Явно съм сбъркал мястотото на питане или тука не влизат достатъчно компетентни хора ... които да ми окажат помощ.
hollowman
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 25 Окт 2006, 20:56

Направих опит да издиря отговор по Вашия въпрос,но за съжаление нищо конкретно не успях да открия.
Установих,че за продажба на гориво в безмитна зона Ви е необходимо специално разрешение.
За бензиностнация е необходимо разрешение от РДНСК и служба "ПАБ".
gosho72
Потребител

Мнениеот hollowman » 27 Окт 2006, 10:59

Благодаря все пак за вниманието, аз също доста се порових и не открих някъде някоя държавна институция да издава такъв лиценз респективно разрешително !
Само тия разрешения за еко-безопасност и пожарна безопасност !
... ами приемам, че такива разрешения не се изискват и с това се приключва въпроса !!!
hollowman
Нов потребител

Назад към Търговско право