начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

много тъп въпрос

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

много тъп въпрос

Мнениеот silwia » 16 Ное 2006, 01:24

ЕТ съм и в момента съм в отпуск по майчинство.имам си назначен управител,да ама чак сега разбирам,че той трябва да е вписан в съда като прокурист.въпросът ми е може ли да се впише със задна дата и ако не- какъв изход има за такива ,които чак сега разбират :roll:
silwia
Нов потребител

Мнениеот aleks84 » 17 Ное 2006, 18:09

здр.,
от въпроса Ви оставам с впечатление, че при регистрирането на фирмата Вие сте посочена като управител и в последствие сте назначили друго лице. чл.21 ТЗ казва, че Упълномощаването на прокуриста (прокура) трябва да бъде с нотариално заверени подписи и да се заяви от търговеца за вписване в търговския регистър заедно с образец от подписа на прокуриста.
(2) Прокуристът се подписва, като прибавя към фирмата своето име и добавка, която сочи прокурата.
Щом това вписване не е направено до момента значи, че официално Вие продължавате да сте управител на фирмата. Така, че направете едно пълномощно на прокуриста, заверете го нотариално и заедно с образец от подписа го подайте до съда в 7 дневен срок. Най - добре потърсете услугите на юрист, който да подготви документите и да извърши тази услуга. цената няма да е висока.
aleks84
Потребител

Мнениеот rumi_r » 22 Ное 2006, 16:46

Доколкото разбирам искате всичко да стане със задна дата, защото към настоящия момент вие нямате действителен прокурист и това се отразява на получаваното от вас обезщетение за отглеждане на малко дете. Вероятно органите на НОИ ви правят проблеми. Няма как да го валидирате със задна дата, съжалявам. :(
rumi_r
Потребител

Назад към Търговско право