Можете ли да помогнете със съвет? - брокер съм на недвижими имоти. В края на миналата година след изповядване сделка пред нотариус продавачите отказаха да изплатят полагаемата ми се комисиона. Искам да попитам възможно ли е да я търся по някакъв начин, обезсилва ли изповядването на сделката съдържанието в предварителния договор??
Благодаря ви предварително!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 11:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Можете ли да помогнете със съвет?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Можете ли да помогнете със съвет?
baky6 написа:Можете ли да помогнете със съвет? - брокер съм на недвижими имоти. В края на миналата година след изповядване сделка пред нотариус продавачите отказаха да изплатят полагаемата ми се комисиона. Искам да попитам възможно ли е да я търся по някакъв начин, обезсилва ли изповядването на сделката съдържанието в предварителния договор??
Благодаря ви предварително!
Не съм ви колега, но поне доколкото знам, брокерите със зъби и нокти защитават претенцията си да им се плати при подписване на предварителния договор и не оставят нещата за след изповядването на сделката
или
оставят някаква малка сума за накрая.
Имаше нещо нестандартно, което ви накара да промените това ?
Имате ли писмен договор, с който се задължават за определена сума ?
- krem_karamel
- Потребител
Kakva vrazka ima tuk
"обезсилва ли изповядването на сделката съдържанието в предварителния договор??" ? Pravata si ot stranata po prodazhbata imate na osnovanie vashite otnoshenija s neja, a ne na osnovanie prodazhbata.
"обезсилва ли изповядването на сделката съдържанието в предварителния договор??" ? Pravata si ot stranata po prodazhbata imate na osnovanie vashite otnoshenija s neja, a ne na osnovanie prodazhbata.
- iata
- Потребител
Не посочвате от какво черпите правата си. Имате ли сключен договор с продавачите? От какво е обусловено плащането на комисионната? Изповядването на сделката пред нотариус?
- avrora
- Младши потребител
Обикновено брокерите вписват своите правоотношения със страните по сделката в самия предварителен договор като трета страна.
Въпрос към брокера: Предварителният договор заверихте ли го пред нотариус? Не че е особено съществено, но би било по-добре. При всички случаи, ако предположението ми е вярно, че в предварителния договор е уговорена комисионната, самият договор може да служи за основание за иск.
Оттук нататък- слушай Лютия- наеми си адвокат!
Въпрос към брокера: Предварителният договор заверихте ли го пред нотариус? Не че е особено съществено, но би било по-добре. При всички случаи, ако предположението ми е вярно, че в предварителния договор е уговорена комисионната, самият договор може да служи за основание за иск.
Оттук нататък- слушай Лютия- наеми си адвокат!
- Ivailo5rov
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|