начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Можете ли да помогнете със съвет?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Можете ли да помогнете със съвет?

Мнениеот baky6 » 08 Яну 2007, 21:08

Можете ли да помогнете със съвет? - брокер съм на недвижими имоти. В края на миналата година след изповядване сделка пред нотариус продавачите отказаха да изплатят полагаемата ми се комисиона. Искам да попитам възможно ли е да я търся по някакъв начин, обезсилва ли изповядването на сделката съдържанието в предварителния договор??
Благодаря ви предварително!
baky6
Нов потребител

Re: Можете ли да помогнете със съвет?

Мнениеот krem_karamel » 09 Яну 2007, 10:08

baky6 написа:Можете ли да помогнете със съвет? - брокер съм на недвижими имоти. В края на миналата година след изповядване сделка пред нотариус продавачите отказаха да изплатят полагаемата ми се комисиона. Искам да попитам възможно ли е да я търся по някакъв начин, обезсилва ли изповядването на сделката съдържанието в предварителния договор??
Благодаря ви предварително!

Не съм ви колега, но поне доколкото знам, брокерите със зъби и нокти защитават претенцията си да им се плати при подписване на предварителния договор и не оставят нещата за след изповядването на сделката

или

оставят някаква малка сума за накрая.

Имаше нещо нестандартно, което ви накара да промените това ?

Имате ли писмен договор, с който се задължават за определена сума ?
krem_karamel
Потребител

Мнениеот iata » 09 Яну 2007, 16:07

Kakva vrazka ima tuk
"обезсилва ли изповядването на сделката съдържанието в предварителния договор??" ? Pravata si ot stranata po prodazhbata imate na osnovanie vashite otnoshenija s neja, a ne na osnovanie prodazhbata.
iata
Потребител

Мнениеот avrora » 09 Яну 2007, 16:17

Не посочвате от какво черпите правата си. Имате ли сключен договор с продавачите? От какво е обусловено плащането на комисионната? Изповядването на сделката пред нотариус?
avrora
Младши потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 11 Яну 2007, 13:33

Обикновено брокерите вписват своите правоотношения със страните по сделката в самия предварителен договор като трета страна.
Въпрос към брокера: Предварителният договор заверихте ли го пред нотариус? Не че е особено съществено, но би било по-добре. При всички случаи, ако предположението ми е вярно, че в предварителния договор е уговорена комисионната, самият договор може да служи за основание за иск.
Оттук нататък- слушай Лютия- наеми си адвокат!
Ivailo5rov
Активен потребител

Назад към Търговско право