Здравейте,
Имах подписан договор с телекомуникационна компания за пренос на данни със скорост най- малко 2400 бита в секунда... В резултат на лошо качество на услугата сезонът ми беше напълно провален и претърпях значителни загуби Интернет връзка нямаше за различни периоди поне 5-10 пъти на ден, понякога и за цели дни..
В договора е посочен и телефон за безплатен достъп до услуги за спешни повиквания всички разговори към тези номера са ми таксувани..
Същата фирма ми начислява грешно (в повече) такси във фактурите, като фактурите, които е корегирала са платени от мене, а тези, които не са- бях уверена, че ще бъдат корегирани..
Писах писмо до изпълнителният директор на фирмата, в което го уведомявам:
за загубите, претърпени от фирмата ми заради лошото качество на предлагана от тях услуга
за таксуването на всички разговори към обявени за безплатни телефонни номера
за тенденциозно "сгрешените" фактури
за уронване на моя имидж и имиджа на фирмата ми по тяхна вина..
В писмото настоявам да обсъдим известни компенсации, като обръщам внимание, че очаквам писмен отговор на моето оплакване... Такова не съм получила, но преди няколко дни (това е седем месеца след моето писмо) получих "Нотариална покана" да заплатя сумите и лихвите към тях.. Сумите са надписаните суми по фактурите, а не корегираните (верните) суми..
Въпросите ми са:
Какви са моите права и какъв е редът да си ги потърся?
Мога ли да съдя компанията, която е със 100% американско участие за претърпени морални и материални щети? Мога ли (и има ли смисъл) да съдя директно американската компания?
Към какъв адвокат да се насоча?
А с надписаните фактури- там какво да правя...?
Благодаря предварително..
- Дата и час: 29 Ное 2024, 13:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля, помогнете..
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте,
Първо - Поставеният от вас въпрос не е за този раздел...защото касае гражданскоправни отношения(надявам се модератора да го премести в съответния тематичен раздел).
Второ - Трябва да се свържете с адвокат с опит в търговското право и комуникациите, който да ви прегледа договора и получената нотариална покана и да ви подготви евентуално възражение на същата, както и да ви обясни възможностите за защита и предявяване на претенции по отношение на доставчика ви.
Поздрави!!!!!
Първо - Поставеният от вас въпрос не е за този раздел...защото касае гражданскоправни отношения(надявам се модератора да го премести в съответния тематичен раздел).
Второ - Трябва да се свържете с адвокат с опит в търговското право и комуникациите, който да ви прегледа договора и получената нотариална покана и да ви подготви евентуално възражение на същата, както и да ви обясни възможностите за защита и предявяване на претенции по отношение на доставчика ви.
Поздрави!!!!!
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
Благодаря за бързия отговор..
Извинявам се за грешния раздел- като неспециалист не знам даже всички раздели, а камо ли кое към кой раздел се числи..
Надявам се модераторът да поправи несполучливият ми опит за налучкване..
А дали можете да ме насочите към адвокат или сдружение от Бургас или региона, с опит в такъв тип дела?
Поздрави!
Извинявам се за грешния раздел- като неспециалист не знам даже всички раздели, а камо ли кое към кой раздел се числи..
Надявам се модераторът да поправи несполучливият ми опит за налучкване..
А дали можете да ме насочите към адвокат или сдружение от Бургас или региона, с опит в такъв тип дела?
Поздрави!
- maria_ttasheva
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|