Zdravejte, student sum v SU -4 kurs i s nqkolko "luboznatelni" kolegi zahvanahme da bistrim edna dosta slojna materiq, a imenno kak stava zakupuwaneto na cenni knija v BG i po - konkretno ima li nqkakwi osobeni prawila za 4ujdestrannite fizi4eski i uridi4eski lica , koito kupuwat cenni knija v BG. Vuob6e, ako nqkoi bi mogyl da ni naso4i kum normativnite aktowe w tazi oblast 6te e super. Tolkowa malko sme zasqgali tazi materiq , 4e v edin moment se za4udihme mi to oswen akcii kakvi drugi cenni knigi bi mogul da si kupi nqkoj 4ujdenec.
,
- Дата и час: 02 Дек 2024, 01:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Pomo6t - cenni knigi, tyrguvane
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Доколкото ми е известно няма ограничение чужденци да придобиват всякакви ценни книги, емитирани и търгувани в България, освен, струва ми се, компенсаторни записи.
Регламентацията за емитиране и търгуване на ценни книги се намира в Търговския закон, Закона запублично предлагане на ценни книжа и подзаконовите нормативни актове по прилагането му, Закона на юридическите лица със специална инвестиционна цел и Закона за ипотечните облигации (може да съм изпуснал някой, за тези се сещам в момента).
Засега в България няма пазар за финансови деривати - опции и фючърси. Очаква се този пазар да стартира около средата на 2008, но дали ще стане, само Господ знае.
Иначе могат да се търгуват, съответно да се придобиват, акции, облигации, ДЦК, компенсаторни инструменти.
Колега, извиянвайте за забележката, но не е лошо да пишете на кирилица.
Регламентацията за емитиране и търгуване на ценни книги се намира в Търговския закон, Закона запублично предлагане на ценни книжа и подзаконовите нормативни актове по прилагането му, Закона на юридическите лица със специална инвестиционна цел и Закона за ипотечните облигации (може да съм изпуснал някой, за тези се сещам в момента).
Засега в България няма пазар за финансови деривати - опции и фючърси. Очаква се този пазар да стартира около средата на 2008, но дали ще стане, само Господ знае.
Иначе могат да се търгуват, съответно да се придобиват, акции, облигации, ДЦК, компенсаторни инструменти.
Колега, извиянвайте за забележката, но не е лошо да пишете на кирилица.
- brainbench
- Младши потребител
На последния си семинар колегите от Българска Фондова Борса казаха, че деривати и фючърси ще се търгуват съвсем скоро и в БГ. Няма ограничения и към момента, просто има минимални изисквания, които през тази година няма да могат да бъдат изпълнени, но следващата година по техни прогнози- със сигурност. Иначе чрез ИП няма проблеми за чужденци да купуват ценни книги. Мисля си , че дори през КОБОС няма ограничения да търгуват.
- Rukanova
- Нов потребител
Rukanova написа:... деривати и фючърси ще се търгуват съвсем скоро и в БГ. Няма ограничения и към момента, просто има минимални изисквания, които през тази година няма да могат да бъдат изпълнени, но следващата година по техни прогнози- със сигурност...
Всичко зависи от замяната на COBOS с приложението на немската борса. С деривати ще търгуваме най-рано когато то влезе в употреба и разбира се, когато регламентираме дейността на hedge фондовете. Познайте кой може да ви каже кога ще стане това...
- brainbench
- Младши потребител
Този форум се оказа доста полезен. Мерси за инфто. Ще прегледам законите. Все още съм на ЗППЦК, а относно Закона за пазарите на финансови инструменти нямах представа, че е приет такъв закон. Материята се оказа обемна, но пък доста интересна и най- вече актуална. Ако някой е чел нещо по въпроса ще съм му признатрелна да ми препоръча.
- nadia_118
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|