начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

ЕООД преди сън

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕООД преди сън

Мнениеот a_a » 10 Дек 2007, 01:19

Здравейте, сладури!

Преди да си легна се чудя и мая :) да регистрирам ли ЕООД преди Нова Година или след това? Относно предстоящата пререгистрация / може би от началото на 2008г./

Моля, ако обичате да ми помогнете в преговора:

Въпрос 1: Как точно се правеше?
Въпрос 2: Умно ли е да резервирам само името?
Въпрос 3: Има ли вариант "сама да си избера" датата на съд.регистрация, нещо като РДен на фирмата?

Благодаря. Отивам да спя. Поздрави и Лека нощ :D
mila.bg@abv.bg
a_a
Нов потребител

Мнениеот system » 10 Дек 2007, 10:34

Според все още действащата уредба, трябва да направите учредителен акт, подписан от едноличния собственик на капитала; решение на едноличния собственик за регистрация на ЕООД (за мен е излишно, но някои съдилища го изискват); обрзец от подпис, нотариално заверен, на едноличния собственик, ако той управлява и представлява дружеството. Ако едноличният собственик иска да назначи друго лице за управител, трябва този управител да направи образец от подпис. Освен това, управителят - несобственик (несъдружник) трябва да представи декларация по чл. 142 от ТЗ. Някои съдлища искат да се представи и договор за управление на ЕООД между едноличния собственик и управителя, а ако собственикът управлява и представлява дружеството - договор "сам със себе си". За мен това е излишно, а второто е направо идиотщина, но за всеки случай си пригответе. Трябва да си откриете набирателна сметка в банка и да внесете там капитала на дружеството - мин. 5000 лева, може и 70 % от тази сума или 3500 лева. Таксите са: 120 лева за вписването - по сметка на съответния окръжен съд; и мисля че 60 лева за обнародване в ДВ, по сметка на Народното събрание. Таксата за резервиране на име е мисля 100 лева.
Моят съвет е да го направите преди Нова година, макар че още не е сигурно дали търговският регистър ще тръгне.
system
Активен потребител

Мнениеот tedi_2 » 10 Дек 2007, 12:12

Ако само резервирате името, тази резервация също ви важи до нова година. Ако имате готовност, по-добре го направете сега. Лично аз съм тръпна, ако въобще стратира търговския регистър, как ще се извършва регистрацията. Поне първите 3 месеца ще бъде голяма каша, докато в Агенцията се научат какво да правят.
tedi_2
Потребител

Мнениеот gmail » 10 Дек 2007, 17:30

Таксата за ДВ е 30 лева, ако решението е до 1 страница, т.е. не пишете голям предмет на дейност /повече от 10 реда/.
И според мен е хубаво да го регистрирате преди НГ, защото после се очертава пълен батак.

Що се отнася до Рден на фирмата - може да говорите с деловодителката да помоли да напишат решението на конкретна дата, макар, че "те хич не ги обичат тия работи".
Колегата е прав за договорите за управление - в София ги искат задължително.
Поздрави
gmail
Младши потребител

Благодаря Ви.

Мнениеот a_a » 10 Дек 2007, 22:59

Благодаря Ви, много сте мили.

Тази вечер съм на нова тема, по която трябва да пиша.

Ако имам други въпроси за ЕООД-то в някоя от следващите вечери, а Вие сте на линия ще се радвам да сте в настроение отново да споделите мнение.

Поздрави и вълнуващи вечери.
a_a
Нов потребител

ЕХОООО

Мнениеот a_a » 17 Дек 2007, 15:16

На всички сладури ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ с МНОГО ПОДАРЪЦИ и МНОГО УСМИВКИ.

Поздрави.
a_a
Нов потребител

Назад към Търговско право