начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

Моля, помогнете на братята счетита:))))

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Благодарности от ПЛОВДИВ!!!

Мнениеот 7777777 » 21 Фев 2008, 00:33

Smily написа: Чела съм и чета Закона за Счетоводството!!!
И знам условията за право да подпишеш Годишен финансов отчет...

Е, от 01.01.2007г. условията се отнасят не само до Годишен финансов отчет, а до всякакъв финансов отчет по смисъла на ЗС. Но това е бял кахър. На добър час...
7777777
Младши потребител

Re: Благодарности от ПЛОВДИВ!!!

Мнениеот iwanow » 21 Фев 2008, 00:36

Smily написа:Благодаря ти много за помощта. ....Ама защо хотел в София...В Пловдив ще намериш много предизвикателства...сигурна съм:)))
Все пак вчера успях да създам едно пълномощно...ще го споделя с Вас

Както забелязвам се справяш добре с попълването на бланките. Не се престаравй едва ли някой да чете съдържанието, но е добре да е както по учебник.
А за Пловдив си права, Густо, ......, Филибето!
iwanow
Потребител

Получи сеееее!!!!

Мнениеот Smily » 21 Фев 2008, 20:44

Ммм...днес подадох Молбата за издаване на удостоверение за пререгистрация.
Пълномощното си свърши своята работа,вчера шефът ми го завери нотариално...и сега ще чакаме три дни,за да излезе самото удостоверение.
После ще подам Заявленията за пререгистрация чрез Интернет,подписан с електронният ни подпис.

Ммм....доста емоции ви създадох...

Ааа...и обещавам, да уча още повече,за да сполуча.
След маркетинга,що ли не взема да запиша и едно право...

Ще се получи уникално добрата комбинация...за уникално опасна жена:)))

Поздрави от Пловдив,
От Една бъдеща маркетоложка:)))))))
Девизът на един маркетолог: "МАРКЕТИНГЪТ - ТОВА Е ВСИЧКО!!!"
Smily
Нов потребител

Re: Моля, помогнете на братята счетита:))))

Мнениеот m_jivkova » 21 Фев 2008, 23:10

Smily написа:Здравейте на всички юристи:)))

За пореден път се уверявам,че работата на счетоводителите е немислима без юристите,ама уви....не във всяка фирма ги има:(((

Исках да ви помоля за следната помощ.
Значи сега се занимаваме с пререгистрацията на дружеството-в нашият случай е ООД...та изчетох всички указания,наредни и прочие...разбрах процедурата...но само едно не -

КАКВО Е СЪДЪРЖАНИЕТО НА ПЪЛНОМОЩНОТО,

с което подавам Молбата за издаване на удостоверение към Регистъра в Окръжния Съд и след това съответно заявленията пред ТД на Агенцията по вписванията???
Обадих се в Окръжният Съд,и дамите,които се занимават с това ми казаха,че не знаят...да попитам юрист или нотариус:(((....и разбира се ми тръшнаха телефона!!!

Благодаря ви предварително и лек и ползвотворен ден на всички:))

Колегите са Ви изпратили бланка на пълномощното, само исках да добавя, че в Софийският градски съд има вътрешна наредба готовите вече удостоверения да се получават след представяне на пълномощно и АДВОКАТСКА КАРТА. Не виждам логиката, с тази наредба се принуждават хората да наемат адвокат, дори и ако искат сами да си придвижат процедурата, но това е положението. Проверете дали няма такава наредба и във Вашия ОС.
m_jivkova
Младши потребител

Процедури

Мнениеот Smily » 21 Фев 2008, 23:50

Когато подадеш Молбата за издаване на удостоверение за пререгистрация и си платиш таксата/ в Пловдивският Окръжен съд е 10 лв/, ти дават талончета, с които след три дни ще си получа самото удостоверение,но чакайки вече на друга опашка.
Иначе при самото подаване на молбата ми взеха само Копия на пълномощното,заварени от мен с "Вярно с оригинала", Копиа на Булстат-картончетата и Копия на личната карта.
А иначе Ориганалът на Пълномощното си остава в мен и съответно предполагам с копие от него ще получа и самото удостоверение.
Но аз иначе не съм адвокат,а счетоводител, и съответно и обикновено ФЛ може да получи самото удостоверение и след това да извърши самати последващи процедури по пререгистрацията в Агенцията по вписванията.

По принцип наистина всеки може да извърши това,но е специализирано в професионалните характеристики на адвокатската сфера.
Но....засега от тук,от там....
Девизът на един маркетолог: "МАРКЕТИНГЪТ - ТОВА Е ВСИЧКО!!!"
Smily
Нов потребител

Мнениеот jojobba » 22 Фев 2008, 16:16

Oba4e i vyv Varna gi davat samo na advokati ili li4no na Upravitelq na Drujestvoto. A kato se podava molba dori ne Vi poglejdat pylnomoshtnoto, taka 4e dano imate kysmet sled "3 dni" nqkoia "dama ot Vashiq Sad" da si zatvori o4ite!
jojobba
Младши потребител

Re: Моля, помогнете на братята счетита:))))

Мнениеот iwanow » 22 Фев 2008, 16:32

m_jivkova написа:Колегите са Ви изпратили бланка на пълномощното, само исках да добавя, че в Софийският градски съд има вътрешна наредба готовите вече удостоверения да се получават след представяне на пълномощно и АДВОКАТСКА КАРТА. Не виждам логиката, с тази наредба се принуждават хората да наемат адвокат, дори и ако искат сами да си придвижат процедурата, но това е положението. Проверете дали няма такава наредба и във Вашия ОС.

До там ли стигнаха в съда да изискват от пререгистриращите се, да си наемат адвокат за "получател"? Какъв е смисъла на създадената бюрокрация и имали нужда от нея? Или поредния опит за принизяване на адвоката до "получател"? Може би няма да е далеч времето когато в храма на Темида ще се изисква от гражданите да влизат само с упълномощен адвокат, съгласно вътрешната наредба?
iwanow
Потребител

Предишна

Назад към Търговско право