начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

Несъстоятелност - S.O.S

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Несъстоятелност - S.O.S

Мнениеот doll_face » 11 Мар 2008, 12:47

Привет! Колеги, разчитам на помощ и съвет от вас, тъй като в досегашната ми практика не съм имала "удоволствието" да се занимавам с производство по несъстоятелност. Минавам на казуса:
Срещу представляваното от мен АД е предявен иск по чл.646 ал.2 т.1 ТЗ, във връзка с чл.134 ЗЗД- искане от кредитор за обявяване на нищожност на плащане от страна на обявения в несъстоятелност длъжник, което той (длъжникът) е направил на "нашето" АД в т.нар "подозрителен период" - след началната дата на несъстоятелността до вл. в сила на р-ето за откриване производството по несъстоятелност. Освен главницата, се претендира и лихва за забава !?
Как според вас следва да постъпя, какви са възможностите за обжалване и може ли, ако върнем сумата, да бъдем допълнени в списъка с кредиторите на несъстоятелността?
Последна промяна doll_face на 12 Мар 2008, 15:44, променена общо 2 пъти
doll_face
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 11 Мар 2008, 23:52

........
Последна промяна kalahan2008 на 12 Юни 2008, 22:46, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот doll_face » 12 Мар 2008, 15:40

:oops: Объркала съм се- става въпрос за хипотезата на чл.646 ал.2 т.1 ТЗ
Поправих се :wink:
doll_face