Уважаеми колеги,моля ви за съвет по един казус!
Срещу Сдружението ни с нестопанска цел Добрич,е заведено дело през 2004 г. ,като ищец по делото е фирма Изпълнител от Шумен по договор за възложени строително-монтажни работи,за неизплатена сума от 4000лв.след завършване на СМР. До колкото разбирам от всички преоведени заседания на съда делото е водено до 18.02.2005г, като с протокол от същщата дата накря заключава:"СЪДЪТ СЧЕТЕ ДЕЛОТО ЗА ИЗЯСНЕНО И ОБЯВИ,ЧЕ ЩЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ С РЕШЕНИЕ В ЗАКОНОУСТАНОВЕНИЯ СРОК".
Друг докумен след това нямаме ,само малко след това разбират ,че всички банкови сметки на Сдружението са запорирани ,като е удържана и въпросната сума от 4000(за което нямам документ).
По настоящем сметките ни все още са запорирани.
Какъв документ или молба трябва да получим от съда ,където е водено делото за да се отблокитрат сметките ни?Да напишем молба до съдията по делото за издаване на решение за прекратяване на делото,каквото вероятно вече има!
Моля посъветвайте ме какво да направя,за да се задвиже този така затлачен във времето казус!!!
Благодаря предварително на всички!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 03:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
zaporirani smetki na sdrujenieto ni
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Пишете несвързани и противоречиви неща. Хем чакате решение , хем прекратяване ????
Проверете дали има допуснато обезпечение по делото или пък дали случайно нямате вече и решение.....
ЗА ПОДОБНИ КАЗУСИ ТРЯБВА АДВОКАТ !!!!!!!
Проверете дали има допуснато обезпечение по делото или пък дали случайно нямате вече и решение.....
ЗА ПОДОБНИ КАЗУСИ ТРЯБВА АДВОКАТ !!!!!!!
- Karakochev
- Потребител
Благодаря ви за отговора,но папката, с която разполагам има само протоколи от делото и никакаво решение или документ за прекратяване.Бил е нает адвокат,който и до сега не може да каже дали делото е приключило и с какъв точно резултат,дали сметките могат да бъдат отблокирани и дали евентуално новоткрити няма да бъдат отново запорирани.Има друго което ме обърква,делото е водено в Добрич,а адвоката казва ,че контактува с съда в Шумен,от където е изпълнителят на ремонтните работи.
Мился да направя нещо по този въпрос,защото никой няма намерение да задвижи този затлачен въпрос.Надявам се с писмо-молба до съда в Добрич да получа отговор и въпросите ми,тъъй като в Сдружението никой нищо не може повече да ми каже...
Това е от мен и благодаря за отделеното време!
Мился да направя нещо по този въпрос,защото никой няма намерение да задвижи този затлачен въпрос.Надявам се с писмо-молба до съда в Добрич да получа отговор и въпросите ми,тъъй като в Сдружението никой нищо не може повече да ми каже...
Това е от мен и благодаря за отделеното време!
- vanir
- Нов потребител
18.02.2005г
Очевидно едва ли можете да направите - сами - нещо полезно за себе си.
А съветите ,давани във форумите, се предоставят с нулева гаранция.
Очевидно едва ли можете да направите - сами - нещо полезно за себе си.
А съветите ,давани във форумите, се предоставят с нулева гаранция.
- stroitel
- Потребител
vanir написа:Бил е нает адвокат,който и до сега не може да каже дали делото е приключило и с какъв точно резултат,дали сметките могат да бъдат отблокирани и дали евентуално новоткрити няма да бъдат отново запорирани.
- bubamara2
- Потребител
Въпросът ми е малко встрани от темата. Как бихте коментирали това:
Бил е нает адвокат,който и до сега не може да каже дали делото е приключило и с какъв точно резултат
Аз го разбирам като "платена е услуга само до етап явяване в съда и не е платено за следене и вземане на решение по делото". Не мога да си представя че адвокат не знае къде да провери какво е решението на съда. Или че в съдът не знаят какво е решението.
Озадачава ме и че сдружението стои със запорирани сметки 3 години и не му пука...
Бил е нает адвокат,който и до сега не може да каже дали делото е приключило и с какъв точно резултат
Аз го разбирам като "платена е услуга само до етап явяване в съда и не е платено за следене и вземане на решение по делото". Не мога да си представя че адвокат не знае къде да провери какво е решението на съда. Или че в съдът не знаят какво е решението.
Озадачава ме и че сдружението стои със запорирани сметки 3 години и не му пука...
- SashkoS
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|