Извинявам се предварително за дългият пост.
Имам желание да започна консултантски бизнес и да извършвам следните услуги:
-Информация за тенденциите на световните трудови пазари
-Преглед и оценка отностно професионалната подготовка на клиенти
-Информация отностно водещи работодатели в сферата на клиента
-Изготвяне на CV и оформяне на трудова история
-Трансфер на CV и трудова история към електронна медиа (CD)
-Препращане на CV към работодатели от името на клиенти които нямат достъп до факс и емаил
и може би:
-При необходимост, препращане на трудов договор от/кум клиенти които нямат достъп до факс и емаил, с присмена декларация от клиента за това, че единствено ползват офис оборудването ми.
Няма да имам като партниори работодатели, няма да представлявам работодатели или клиенти, няма да подписвам трудови договори от името на и за никого. Фирмата ми няма да фигурира никъде като работник, работодател или посредник.
Въпроса ми е: необходим ли е лиценз за тази дейност?
Благодаря предварително.
Калин
- Дата и час: 02 Дек 2024, 03:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
трябва ли ми лиценз?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Мисля, че не се иска лиценз точно за дейности в областта на "човешките ресурси". Но все пак трябва да се регистрирате като администратор на лични данни съгласно Закона за защита на личните данни.
Офтопик: Вие какъв сте по образование - икономист ли сте? Защото съм работил в областта на човешките ресурси и по мое скромно мнение икономистите се "изявяват" със същия "успех" в областта на човешките ресурси, както и в областта на правото. Нищо лично към Вас.
Офтопик: Вие какъв сте по образование - икономист ли сте? Защото съм работил в областта на човешките ресурси и по мое скромно мнение икономистите се "изявяват" със същия "успех" в областта на човешките ресурси, както и в областта на правото. Нищо лично към Вас.
- kalahan2008
- Активен потребител
уфффф, Калахан.... аз като видя "Човешки ресурси"... и този който се занимава с това е "психолог"... нямаш представа какво ми става...
- prnedev
- Активен потребител
prnedev написа:уфффф, Калахан.... аз като видя "Човешки ресурси"... и този който се занимава с това е "психолог"... нямаш представа какво ми става...
напротив, съвсем наясно съм В момента професията "човешки ресурси" се упражнява от икономисти, филолози, стопанско управление и психолози (както и много други професии, нямащи абсолютно нищо общо с HR). Нито психолозите разбират от икономика, нито икономистите от психология. И става "манджа с грозде"
- kalahan2008
- Активен потребител
Като гледам, човекът се готви да заобикаля закона, няма лошо, тъкмо ще отвори работа на някой колега.
- dimist
- Потребител
dimist написа:Като гледам, човекът се готви да заобикаля закона
Важно за мен е да се захвана с бизнес който би ми позволил да се концентрирам върху правенето на пари, а не бягането по институции. Затова искам да започна дейност която не се диктува от чиновници.
dimist написа:няма лошо, тъкмо ще отвори работа на някой колега.
Мисля, че от самия факт, че задавам тези въпроси, както и от самите ми въпроси се подразбира, че искам да се занимавам със законов бизнес. Намирам този коментар не само безполезен, но и неуместен.
http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_%28Internet%29
Калин
- esprito
- Нов потребител
Помислете си дали се вмествате в това:
Пълният текст
Чл. 2. (1) Посредническата дейност по наемане на работа включва предоставяне в съвкупност или поотделно на посреднически услуги по:
1. информиране и консултиране на търсещите работа лица и на работодателите;
2. психологическо подпомагане на търсещите работа лица;
3. насочване към професионално и/или мотивационно обучение;
4. насочване и подпомагане за започване на работа, включително в друго населено място в страната или в други държави.
(2) Посредническата дейност се изразява в оказване съдействие на търсещите работа лица и на работодателите, предлагащи работни места, с цел сключване на договор за наемане на работа.
Пълният текст
- prnedev
- Активен потребител
Да. Благодаря за информацията и за линк-а.
prnedev написа:Помислете си дали се вмествате в това:Чл. 2. (1) Посредническата дейност по наемане на работа включва предоставяне в съвкупност или поотделно на посреднически услуги по:
1. информиране и консултиране на търсещите работа лица и на работодателите;
2. психологическо подпомагане на търсещите работа лица;
3. насочване към професионално и/или мотивационно обучение;
4. насочване и подпомагане за започване на работа, включително в друго населено място в страната или в други държави.
(2) Посредническата дейност се изразява в оказване съдействие на търсещите работа лица и на работодателите, предлагащи работни места, с цел сключване на договор за наемане на работа.
Пълният текст
- esprito
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|