Здравейте,
Днес подадох заявление Д1 за запазване на име на ЕТ, но служителката като е въвеждала данните на компютъра си е объркала една буква от името на едноличния търговец. Същата грешка е допуснала и при въвеждането на заявление А1. Някой имал ли е такъв случай, какво е предприел. Иначе всички документи са сканирани и фирмата на ЕТ е друга в тоя случай. Очаква ме отказ май?
- Дата и час: 02 Дек 2024, 06:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Грешка, допусната от служителка в търговския регистър
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Ако аз съм длъжностното лице, бих приел това за ОФГ и бих се ръководил от попълненото в А1. Ясно е че служителката въвежда данните в компа, а не лицето което е оправомощено да създаде фирмата.
- SashkoS
- Потребител
При мен имаше същия случай.Служителката вместо "П" в името на фирмата беше написала"Т"в Д1,а в сканираното копие ясно с технически шрифт се вижда какво съм написала аз.А междувременно бях подала вече и заявление А4 и естествено получих отказ,т.к.първоначално тя ми заяви ,че името ми се пази 2 месеца,но не се пази това ,кото аз бях заявила ,а сгрешеното.И мотивирания отказ беше,че с името,с което аз впоследствие исках да впиша фирма е под правата на друга фирма,вече регистрирана.Изхода е да се тръгне и да се обжалва пред ОС,но какво ще спечеля,след като върху това име има права друга фирма.Просто си платих още веднъж таксата и вписах с друго име,което аз лично си проверявах,че не го ползва друга фирма,без отново да се набутвам с пари за запазване на име.
Може да се иска поправяне на грешката например в Д1,но преди да е подадено А.
Може да се иска поправяне на грешката например в Д1,но преди да е подадено А.
- aliska
- Нов потребител
Д1 запазва име, което не е задължително.
То просто дава сигурността, да не ти го вземе някой, докато се туткаш с документите.
Ако името, подадено с А4 е уникално, няма да има проблеми. Ако се опиташ да запазиш ползвано име с Д1 пак ще получиш отказ.
Това е бял кахър, повече ме притеснява невъзможността да провериш дали действително се ползва или не едно име.
Справка тук
http://www.lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=28511&sid=e3f85574582c62890801c11554e87543
То просто дава сигурността, да не ти го вземе някой, докато се туткаш с документите.
Ако името, подадено с А4 е уникално, няма да има проблеми. Ако се опиташ да запазиш ползвано име с Д1 пак ще получиш отказ.
Това е бял кахър, повече ме притеснява невъзможността да провериш дали действително се ползва или не едно име.
Справка тук
http://www.lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=28511&sid=e3f85574582c62890801c11554e87543
- SashkoS
- Потребител
Здравейте! Относно възможността да се провери едно име на фирма дали може да се ползва или не, винаги може да се провери. На сайта на Търговски регистър има линк Права върху фирма, където се вмъква желаното име и съответно се проверява. Къде е проблемът?
- krasi78
- Нов потребител
krasi78 написа:Здравейте! Относно възможността да се провери едно име на фирма дали може да се ползва или не, винаги може да се провери. На сайта на Търговски регистър има линк Права върху фирма, където се вмъква желаното име и съответно се проверява. Къде е проблемът?
Някой да сподели ,ако знае има ли вече наказани служители тъй като грешките им са много и има ли начин да не плащаме 2 пъти за грешки на самите служители.....освен ако обжалваме.
- donna
- Старши потребител
"едно име на фирма дали може да се ползва или не, винаги може да се провери"
И аз така мислех доскоро. В посочения по-горе линк пострадал описва как при проверка на име на фирма излиза, че не се ползва, а после при регистрацията получава отказ заради съвпадения на имена.
Накратко, ако търсиш фирма "Алабала" ще получиш че е свободна, но ако има съществуваща "Ала бала" ще получиш отказ. Трябва да проверяваш всякакви варианти на разчленяване на името, при което да получиш хиляди отговори.
И аз така мислех доскоро. В посочения по-горе линк пострадал описва как при проверка на име на фирма излиза, че не се ползва, а после при регистрацията получава отказ заради съвпадения на имена.
Накратко, ако търсиш фирма "Алабала" ще получиш че е свободна, но ако има съществуваща "Ала бала" ще получиш отказ. Трябва да проверяваш всякакви варианти на разчленяване на името, при което да получиш хиляди отговори.
- SashkoS
- Потребител
Ами значи най - добре е името на фирмата да не се попълва предварително в бланката за запазване на фирма Д1, дори и да е проверено ден по - рано, ами това да се направи в момента на запазването, защото регистъра е единен, електронен, работи с база данни в реално време и винаги има възможност името да бъде отнето, дори и при предварителна проверка, докато гражданинът дойде и си запази името. Затова най - добре е да се прави в момента на запазването.
- krasi78
- Нов потребител
Към aliska
При мен служителката е направила същата грешка и в заявление А1. Притеснява ме това, че става въпрос за име на едноличен търговец, и объркана една буква във фамилията и в двете заявления.
При вас в заявление А1 имаше ли грешка от служителката?
При мен служителката е направила същата грешка и в заявление А1. Притеснява ме това, че става въпрос за име на едноличен търговец, и объркана една буква във фамилията и в двете заявления.
При вас в заявление А1 имаше ли грешка от служителката?
- e.i.t.
- Младши потребител
Май нещата наистина вървят към отказ...
Особено като става въпрос за първоначална регистрация.
"Гениалната" ни система разчита основно на това, че никой не желае да се разправя с бюрокрация, обжалване и т.н., обикновено хората бързат с регитрацията на юридическото лице и на практика почти никой не обжалва, а предпочита да пусне нова регистрация, за която ще чака "само" месец (за сега), докато при обжалване - доста повече.
Така че и служителите на Агенцията (що ли пиша тази организация с главна буква? ) дейстават на принципа на най-малкото съпротивление и за всяко нещо, за които се изисква малко мисъл, вземане на решение и поемане на отговорност, предпочитат да "блъскат" откази.
Особено като става въпрос за първоначална регистрация.
"Гениалната" ни система разчита основно на това, че никой не желае да се разправя с бюрокрация, обжалване и т.н., обикновено хората бързат с регитрацията на юридическото лице и на практика почти никой не обжалва, а предпочита да пусне нова регистрация, за която ще чака "само" месец (за сега), докато при обжалване - доста повече.
Така че и служителите на Агенцията (що ли пиша тази организация с главна буква? ) дейстават на принципа на най-малкото съпротивление и за всяко нещо, за които се изисква малко мисъл, вземане на решение и поемане на отговорност, предпочитат да "блъскат" откази.
- pachikrak
- Младши потребител
pachikrak написа:Май нещата наистина вървят към отказ...
Е това не знам как се разбира
Докато няма публикуван отказ ... ?!?!
- inspectora
- Активен потребител
За всички, които се интересуват от развитието на моя казус - не получих отказ. Длъжностното лице коригира и вписа правилно фирмата на ЕТ.
- e.i.t.
- Младши потребител
Също имах проблем с грешка на служителката, тя беше писала ""П" вместо "М", обърнах се към нея и тя каза че след като излезе фирмата можем да подадем молба за изправяне на фактическа грешка. Но слава богу нямаше таква нужда, защото когато фирмата стана готова самото длъжностно лице по вписването беше оправило буквичката. НО въпросът е чене се знае дали друго длъжностно лице няма да постанови отказ заради тази грешка.... Явно съм имала късмет
- gery86
- Младши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|