начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Освобождаване на прокурист и новия ТР

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Освобождаване на прокурист и новия ТР

Мнениеот vili_spasova » 23 Апр 2008, 11:50

Привет на всички!
:lol: Казуса е следния - ООД с прокурист, обявено по надлежния ред в ОС, вписано в ТР по старата процедура с договор, пълномощно както си е реда - До тук всичко си е О.к. :)

За мой срам, като подадох документи да пререгистрирам дружеството нали съм от много чевръста не приложих Б1 за обстоятелствата относно прокура.. Пак Добре!

зачаках си тихо и мирно отказ, понеже нямам приложен Б1..
И даже си приготвих наново документите за пререгистрация, заедно с пропуснатото Б1..
За МОЕ ИЗУМЛЕНИЕ :shock: След около месец имаше Вписване и дружеството вече е пререгистрирано /проверявах многократно и имаше откази именно че не е приложен Б1... :shock:

Сега черешката на тортата...
Прокуриста е решил да напуска и писмено е предизвестил ОС, за да спази 1 мес. срок за прекратяване на договора му... :)

Чудя се и се мая :?: Как да оформя док. за отписване на прокуриста- първо да подам Б1 /с всички приложения- Реш. на ОС за избор на прокурист, договора с него и пълномощното/ което трябваше да представя с първите заявления за пререгистрация и още един комплект документи с новите обстоятелства - Реш. на ОС за прекратяване на прокурата - и освобождаването на прокуриста заедно с всички останали атрибути по ТЗ !?

Благодаря на Всички, които ще се включат - Мисля че казуса заслужава внимание и като практически опит по новото регистърно производство и затова го споделям...

/П. п. от горното => Търси се прокурист на ООД :wink: !!! /
vili_spasova
Потребител

Мнениеот HerrNY » 23 Апр 2008, 19:05

Ако при пререгистрацията ДЛР е вписало обстоятелствата относно прокурата (независимо от липсата на Б1), както са според УАС:

- подайте Б1, в което попълнете данните за прокуриста и срещу полетата чекнете бокса за заличаване и приложете решението за освобождаване и др. приложения по Наредба №1.

Ако ДЛР не е пререгистрирало прокуриста:

- всъщност няма вписан прокурист по партидата. В този случай ми се струва, че няма нужда да правите нищо, т.е. не се налага да заявявате да го впишат, че после да заявявате да го отпишат.

- ако прокуристът размисли и не иска да напусне, тогава трябва да заявите да бъде ПРЕРЕГИСТРИРАНО това обстоятелство (съгласно УАС), НЕ да бъде вписано като ново обстоятелство (т.е. с прокура и др. приложения). Мисля, че би станало с молба за отстраняване на непълнота по пререгистрацията, като обърнете внимание, че съгласно УАС има обстоятелства, които са останали непререгистрирани в ТР.
HerrNY
Младши потребител

Мнениеот vili_spasova » 23 Апр 2008, 21:57

Драги HerrNY, МНОГО Благодаря за точния и изчерпателен отговор! :)
Впечатлена съм !

В моя случай ДЛР въпреки липса на Б1, си е вписал обстоятелствата относно прокурата, т. е. имаме вписан прокурист /предполагам че е преписал обстоятелствата за прокурата от УАС /то няма от къде другаде, де/....

Желая Ви успешна работа и Весели Великденски празници :)

Пък като дойдете в Търново, ЩЕ ЧЕРПЯ по БИРА...:)
vili_spasova
Потребител

Назад към Търговско право