начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

прехвърляне на прокура

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

прехвърляне на прокура

Мнениеот ваня » 28 Фев 2005, 21:50

В момента съм в майчинство и фирмата ми се управлява от прокурист но много спешно се налага да го освободя и да назнача нов Как става прехвърлянето чрез мен или от единия прокурист на другия Има ли стандартни бланкиМога ли да назнача пенсионер и какъв договор и възнаграждение са най-добри
ваня

Re: прехвърляне на прокура

Мнениеот evgo » 01 Мар 2005, 13:06

Няма прехвърляне на прокура.
Назначаването на нов прокурист става по правилата на чл.21 ал.1 ТЗ, след освобождаването на предишния по реда на чл.25 ал.1 ТЗ.
Няма бланки, няма ограничение за пенсионер, а възнаграждението е предмет на договор - чл.23 ТЗ, т.е. както се договорите.
evgo

Назад към Търговско право