начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

UPS куриер ми връчва цесия

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

UPS куриер ми връчва цесия

Мнениеот borissova » 10 Май 2008, 01:57

Привет! Днес от гореспоменатата куриерска фирма ми връчиха цесия за пратка на Амазон (от САЩ), от които онлайн си купих 3 книги. Пращат ме на митницата за обмитяаване.

Купих книги от същия Амазон точно преди месец, на по-голяма стойност и ДиЕйчЕл ми ги докара в офиса без никакви подобни пооцедури.

Освен документа за цесията ми дадоха и фактура от куриера за издаване на цесия на стойност 12 лв, която пише трябва да се плати до три дни от уведомяването.

Идея си нямам какви са тези неща. Книги от Щатите обмитяват ли се общо? И как предния път за абсолютно същия тип пратка (само за по-голяма стойност) нищо подобно не се случи?

Стойността на книгите е 78.41 долара, а с куриерския разход е 126.37.

Благодаря, ако някой сподели мнение. Аз лично съм в шах и недоумение. ;-(
borissova
Младши потребител

Мнениеот neonato » 10 Май 2008, 02:16

===
Последна промяна neonato на 31 Май 2008, 23:22, променена общо 1 път
neonato
Потребител

Мнениеот borissova » 10 Май 2008, 02:55

Благодаря за линка. Но как може да се обясни разликата в двете пратки, тази сега и предишната с DHL? В смисъл, ако според нашия закон за митниците книги от САЩ подлежат на обмитяване, то това би трябвало да важи за всички такива пратки от там...т.е. Амазон и шипинг политиката им не виждам как могат да играят роля, освен до толкова, че да казват: митата са за ваша сметка и според законите на страната ви, което го знам отдавна. Недоумявам разликата в двете пратки :(
borissova
Младши потребител

Мнениеот neonato » 10 Май 2008, 18:30

===
Последна промяна neonato на 31 Май 2008, 23:21, променена общо 1 път
neonato
Потребител

Мнениеот neonato » 10 Май 2008, 18:35

===
Последна промяна neonato на 31 Май 2008, 23:20, променена общо 1 път
neonato
Потребител

Мнениеот prnedev » 12 Май 2008, 22:15

Следващия път погледнете дали ги има тези стоки в английския вариант на сайта - http://www.amazon.co.uk
Ще си спестите доста търчане, а ако ги поръчвате от името на някоя регистрирана по ДДС фирма, ще има хора, които ще са доволни ;-)

Разбира се, незнам дали има разлика в цените ;-)
prnedev
Активен потребител

Назад към Търговско право