начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Промяна на обстоятелства и пререгистрация

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на обстоятелства и пререгистрация

Мнениеот bochko08 » 22 Май 2008, 19:34

Здравейте,
искам да попитам за една по-сложна ситуация за мен.

промяна на състава на съвета на директорите в АД и избор на нов Изпълнителен директор.

преди да подам документи за пререгистрация искам да бъдат направени промени в състава на съвета на директорите - което се прави от Общо събрание и избор на нов изпълнителен директор - от Съвета на директорите.

Така, СД е от 4 души преди ОС. На това ОС се изключват двама от тях, от които единият е Изпълнителен директор и се избира един нов член, за да са трима членове по закон.

При положение, че приоритет на СД е да избира Изпълнителен директор и при тази ситуация как трябва да се направи

Протокол от СД за избор на Изпълнителен директор преди ОС (преди да бъдат освободени членове от СД) или след ОС с новият член?

и ако след ОС то новоприетият член на СД ще имат ли право да взема решения в СД преди да бъдат отразени промените в ТР и дали ще е лигитимно избирането на новият изпълнителен директор??
bochko08
Нов потребител

Мнениеот bochko08 » 23 Май 2008, 21:00

Ще помоля да ми дадеш линк или заглавието на темата за да я прочета и намеря отговор на този казус че вече 1 седмица се бавим с пререгистрацията.

Предварително благодаря
bochko08
Нов потребител

Мнениеот bochko08 » 24 Май 2008, 21:17

колега,
този които ще става изпълнителен е един от хората, които няма да се сменят.
Въпроса ми е точен - дали преди ОС старият състав на СД да освободи старият изпълнителен директор и да избере нов от състава си.
След това ОС да освободи двама от четиримата членове на СД и да избере един нов - за да станат трима, както го иска закона и да се подадат документите за пререгистрация и промяна на обстоятествата едновременно.

ИЛИ

След ОС вече в нов състав СД да освободи старият изпълнителен директор, които вече няма да е член на СД /ще е освободен от ОС/ и да избере нов изпълнотелен директор, който няма да е новоприетият член на съвета.

При този случай дали ще е легитимно избирането на нов изпълнителен директор от новият СД т.к. новоприетият член няма да бъде отразен в ТР

коментирайте тази ситуация, като имате в предвид че следва процедура по пререгистрция в АВ и промяна на обстоятелства едновременно.

Извинявам се за това, че не съм догледал дума "сте" а съм я прочел "сме". Предполага че е нормално да попитам, т.к. в другата тема просто вметнах един въпрос, които не е толкова близак с заглавието на темата и моят проблем. Затова реших да отворя нова тема за да може да не се заблуждават хората от заглавията.
bochko08
Нов потребител

Мнениеот bochko08 » 25 Май 2008, 19:11

благодаря за съвета,

предполагам, че няма да има проблеми ако този които ще става изпълнителен директор в момента е и председател на СД - в устава на дружеството е записано че може да изпълнява и двете функции.
Така го искат, защото заедно председателя на СД и ИД представляват дружеството навсякъде. Така се намалява зависимостта от присъствието и на двамата при подписване на договори, банки и адм. институции. За мен това не е голям проблем защото представителите на дружеството изпъляват взетите решенията на СД.
Ще подадем документи за пререгистрация с протокол на новият СД и техният избор на Изпълнителен директор.
bochko08
Нов потребител

Назад към Търговско право