начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Таймшеринг и Аутсорсинг

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Таймшеринг и Аутсорсинг

Мнениеот Aratron » 10 Май 2008, 13:34

Някой може ли да ми каже къде в Българското законодателство има уредба на тези два института или да ми препоръча линкове с информазия.
Благодаря!
Aratron
Младши потребител

Договор аутсорсинг

Мнениеот palimsest » 10 Май 2008, 14:44

Договорът е двустранно задължаващ договор.Страните по него -възложител или доставчик и изпълнител -имат насрещни задължения , а се прилагат нормативните разпоредби на Закона за обществените поръчки.
Договорът за аутсорсинг не би могъл да се сведе под нито един от наименованите договори ,на договорите ,учредени в нашето облигационно или търговско право. Спецификата на предмета на аутсорсинга го определя като самостоятелен ненаименован договор,допустим в нашия вътрешен правопорядък на основание чл. 9 ЗЗД

ПОНЕ АЗ МИСЛЯ ТАКА ,ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА "ЧУЯ" ОЩЕ КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот mishenceto » 04 Юни 2008, 19:23

Договорът за таймшеринг е легално дефиниран като договор за придобиване на частично право на ползване на недвижим имот за определен период от Закона за защита на потребителите. Там се намира уредбата на този договор, включително правата и задълженията на страните- продавач и потребител.
Относно аутсорсинга, този договор е ненаименован и за него се прилагат общите правила на ЗЗД.
mishenceto
Нов потребител

литература

Мнениеот a_shopov » 04 Юни 2008, 20:12

за тези договори вж. http://sibi.bg/display.php?page=cat4&su ... 6&cont=102
за таймшеъринга вж. статия на доц. М. Марков от книжка в сп. Търговско право от 2006 или 2007.
a_shopov
Нов потребител

+

Мнениеот a_shopov » 04 Юни 2008, 20:47

Сп. “Търговско право” – бр. 2/2006 г.: „Договор за придобиване на частично право на ползване на недвижим имот за определен период” – М. Марков;
a_shopov
Нов потребител

Назад към Търговско право