начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Пазете си актуалните състояния от фирмения регистър!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пазете си актуалните състояния от фирмения регистър!

Мнениеот yancheva » 23 Юли 2008, 17:27

Здравейте!
Искам просто да споделя малко опит с вас. Скоро ми се наложи да поискам от СИС издаване на удостоверение за липса или наличие на изпълнителни дела. Дружеството е пререгистрирано, поради което реших да мина с актуално от Агенция по вписванията (въпреки че и такова не би следвало да прилагам към искането, ако се придържаме към ЗТР). От СИС ме върнаха - длъжна съм да представя всички решения по фирменото дело, БУЛСТАТ (?!?) и актуално състояние от съответния окръжен съд. Стига бе! "Ами ако нямам?" - питам аз. "Е, как да нямате поне едно от тази година..." - отговаря ми г-жа Председателката, след като разлютена отидох да я попитам. Разбирам, че не можете да си направите проверката, госпожо Председател, но какво правим, ако нямам актуално състояние от тази година, издадено от Фирмено отделение? И каква вина имам аз за тази каша, в която ни забъркахте, че да ми отказвате удостоверение, без което не мога да си свърша работата?
yancheva
Младши потребител

Мнениеот masha_kasha » 23 Юли 2008, 17:36

Въобще не ни учудвате, тази държава е пълна с абсурди! В главата ми изникват няколко варианта на случаи, в които да няма търговеца Удостоверние за актуално състояние.......
masha_kasha
Нов потребител

Мнениеот Trapped » 23 Юли 2008, 17:39

за същото нещо съм водил жесток спор с една деловодителка там в СИС. Носех си актуално състояние, издадено от ТР, но не го пожелаха, искаха от съда. На въпросите ми "Каква е разликата?", "На какво основание?" и най-вече на основния въпрос "Кое обстоятелство го има в онова Удостоверение, дето да го няма в това?" отговориха много неубедително - че не знаели и нямало как да разберат колко Решения за промени са правени. Аз съм носел само едно решение, но те откъде да знаели дали нямало още и колко са...Е това и в старото актуално състояние не го пише. :shock:
Когато се върнах с актуално от съда, деловодителката започна да ми обяснява: станало й интересно и на нея, та попитала шефката, та онази била казала, че било така защото в АВ не си били направили информационната система както трябва. Кое точно не са направили както трябва не е ясно. Логика и смисъл - не знам. Аз си отчетох в главата факта, че търговците и адвокатите ще свикнат много по-бързо с новите условия за разлика от адм. служители в държавния апарат и съдебната система.

А най-странното е, че приемат Актуални състояние ако ще да са отпреди 2 години, стига да са от съда. От АВ не щат дори да са от същия ден.
http://www.lawsbg.com
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот yancheva » 23 Юли 2008, 17:49

Аз разбирам защо ми искат всички документи (изключвам Булстат карта, защото това вече е пълно непознаване на закона, което е недопустимо) - възможно е да има преобразувания, промени в наименованието и т.н. на дружеството, а фирмените дела на повечето дружества още не са сканирани. Разбирам ги, но не съм аз тази, която е длъжна да им съдейства. Това не е моя работа! Както не е моя работа да подарявам ЗТР на Нотариуси и Банки, които ми искат Актуално състояние на пререгистрирано дружество..., но като че ли скоро нещата няма да се променят. Представете си, в банката, в искане за откриване на разплащателна банкова сметка на дружество ме накараха да напиша изходящия номер на Актуалното състояние от ТР като номер на съдебно решение... още не мога да го преглътна.
yancheva
Младши потребител

Мнениеот gudio » 23 Юли 2008, 19:34

:lol: По-комичното е, че чух доста оплаквания от адвокати, че в Софийския РС им искали актуално състояние на длъжник в заповедно производство, като - забележете :!: - като представиш такова (от съда, на непререгистрирано по ЗТР дружество) - следвали ремолюции: "Представете актуално такова, представеното отразява състоянието към 31.12.2007 г". :shock: :shock: :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот vili_spasova » 24 Юли 2008, 11:54

Привет Колеги!
Включвам се по темата - за да разкажа:
Вчера - 23.07 точно в СИС - Търново - оставих молба за издаване на удостоверение за липса или наличие на изпълнителни дела, ПЛЮС ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: УАС от АВ, което извадих минути преди да подам молбата !!! - не са ми искали нищо друго.
Явно съм късметлия :lol:

Гореописаното потвърждава за пореден път, че всеки съд си е отделна губерния.
Така че - за СИС Търново новите УАС от АВ важат... :lol:

Поздави на всички :D
Между другото в Търново се провежда международен фолклорен фестивал - съставът от Русия ми направи мн. добро впечатление - а за индийците - просто нямям думи :lol: :lol:
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот yancheva » 24 Юли 2008, 11:57

Имайте предвид, че ако става въпрос за новорегистрирано дружество, няма как да ви отсвирят!
yancheva
Младши потребител

Мнениеот vili_spasova » 24 Юли 2008, 12:03

Не, от дружеството е регистрирано преди 7- 8
години - пререгистрирах го април месец..
но ще ходя утре да си взема готовото удостоверение - дали пък няма да ме изненадат неприятно?! :?
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот yancheva » 24 Юли 2008, 12:48

Съмнявам се, щом са Ви взели документите.
yancheva
Младши потребител

Назад към Търговско право