начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

Добре, де - тази декларация по чл.13, ал.4 от ЗТР

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот venko7 » 08 Авг 2008, 09:49

deklaraciata po 13,4 e tazi koiato be6e po 13,5 v tr ne sa si opravili zaiavleniata.
venko7
Младши потребител

Мнениеот mimi_sharkova » 08 Авг 2008, 10:11

DEKAH написа:До сега НИТО веднъж не съм запазвал име.

Клиента си избира име - проверява се в сайта и ако е заето добавяме нещо към името.

Все пак, хората се радват, че могат да спестят някакви пари.

Съгласна съм. Искам да кажа, че ако приемерно за ООД е разбираемо, защото все пак се правят повечко документи и ако случайно има съвпадение, ще трябва да се поправят ( не че е кой знае какво толкова), то за ЕТ а АБСОЛюТНО безмислено. Още повече, че когато внасяш едновременно фирмата със заявлението, къде е смисълът едновременно с това да запазваш име. Ми то със самото внасяне вече е ясно, че друг с такова име не може да го направи. Смисълът на запазване на име е, когато ти трябва повече време за подготовка ( примерно АД) и искаш да си сигурен, че това ще ти е фирмата. Да не говорим, че при ЕТ няма никакъв шанс за съвпадение. Все пак важно е да пестим пари на клиентите си, те и това очакват от нас.
mimi_sharkova
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 08 Авг 2008, 21:55

mimi_sharkova написа:Колега, след като внасяте А1, защо носите едновременно с това Д1 да запазвате име?Какъв е смисълът да запазвате име като в същия момент внасяте А1 за регистрация? Така само се харчат пари за такси!

Ами някъде да е регламентирано,че в този случай не е необходимо Д1-то.
Айде следващия път ще ида без Д1 и ще се установи трябва ли или не в такъв случай.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот SashkoS » 10 Авг 2008, 18:15

Ееее...
Уточнявам, че не съм юрист, та ако бъркам ме поправете.

Необходимо е да се регламентира, че е необходимо едно условие, а не да се регламентира ЧЕ НЕ Е НЕОБХОДИМО!

След като подадете А... в списъка на запазени фирми това име излиза като запазено. Не съм пробвал дали мога да запазя втори път такова подадено име, нямам и намерение да го правя.

sarbijanac, не си правете труда - всеки път подавам без Д1, всъщност не съм подавал нито веднъж Д1. Просто много внимателно проверявам имената на новите фирми и ако е нещо просто и кратко веднага ги съветвам да го "удължат".
SashkoS
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 10 Авг 2008, 19:12

Добре,ще имам в предвид написаното от колегите .

Само едно уточнение за следния случай.

Подал съм заявление А... за нова фирма с някакво си име без да съм пуснал Д1.Преди фирмата ми да е излязла и вписана в регистъра след мен идва друг и подава документи за фирма за също А...и с Д1.Има ли тогава вероятност Службата по регистрация да уважи неговото Д1 и да регистрира с това име неговата фирма,независимо,че са подадени документите след мен. :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот p_n_n » 10 Авг 2008, 19:36

Здравейте колеги,

Колега sarbijanac, в предположената от теб хипотеза, няма да бъде прието подаденото след това заявление Д1, защото при съответната справка, извършвана от служителя, това име излиза като подадено със заявление А...., :idea:

УСПЕХ!
p_n_n
Потребител

Мнениеот antri » 14 Авг 2008, 10:10

p_n_n написа:Здравейте колеги,

Колега sarbijanac, в предположената от теб хипотеза, няма да бъде прието подаденото след това заявление Д1, защото при съответната справка, извършвана от служителя, това име излиза като подадено със заявление А...., :idea:

УСПЕХ!

И от мен здравейте,

А как да предвидим тънкият момент "седене в кашона" :))А-тата получават входящ номер с час и дата след дни, седмици /а имам и случай с месец/, докато Д1 се обработва и сканира веднага.. Съответно при справка може да не излезе подаденото заявление А..Е, всичко е хипотетично, но е ли чак толкова невъзможно някой "доброжелател" да си запази апетитното ти име? :roll: Аз винаги запазвам - рядко е наложително, но де да знам.. за спокойствие :)
antri
Потребител

Мнениеот antri » 14 Авг 2008, 15:14

:wink: всъщност май мина ерата на отлежаването.. Вече имам от предния ден подадени с входящи номера:)) Миряса малко таз Агенция, явно лятото е по- спокойно..Така че утре смятам да си спестя петдесетте левчета, и клиентката тъкмо да грейне :wink:
antri
Потребител

Мнениеот SashkoS » 14 Авг 2008, 18:55

Да, кашонната система определено обърква нещата. Де факто момента на заявяване е момента в който заявлението излиза от кашона. Слава богу, в нашия град не се използва в момента.

В това отношение, един интересен факт. Подадени документи за пререгистрация на АД на 08.08. Пререгистрацията е извършена на 12.08. Да, знам че АД-тата са на отделна опашка, но останалите фирми чакат по 40 дена, АД-тата четири...
SashkoS
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 16 Авг 2008, 09:35

ykovachev написа:Само че колегата, чиито действия са обект на дискусия, май не влиза в кашонната система, защото подава в по-спокойна служба на ТР, а не в София например.... Пък и ако действате с електронен подпис, изпреварвате отлежаващите в кашоните заявления :wink:

Реших и послушах колегите и пуснах нова фирма само с А4.

Служителката от регистъра ми напомни,че ако стане "фал" ще си е на моя отговорност,тъй като нямам тоя път Д1.Но иначе прие и обработи документите.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот mimi_sharkova » 17 Авг 2008, 13:37

Чудя се как би могъл да стане "фал", защото от момента на подаването и обработването на документите, не може друг с вашата фирма да си пусне документите. Ех, тези служителки, колко са умни, а иначе пишат с двата пръста на компютъра като първолаци.
mimi_sharkova
Потребител

Предишна

Назад към Търговско право