- Дата и час: 02 Дек 2024, 09:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Добре, де - тази декларация по чл.13, ал.4 от ЗТР
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
DEKAH написа:До сега НИТО веднъж не съм запазвал име.
Клиента си избира име - проверява се в сайта и ако е заето добавяме нещо към името.
Все пак, хората се радват, че могат да спестят някакви пари.
Съгласна съм. Искам да кажа, че ако приемерно за ООД е разбираемо, защото все пак се правят повечко документи и ако случайно има съвпадение, ще трябва да се поправят ( не че е кой знае какво толкова), то за ЕТ а АБСОЛюТНО безмислено. Още повече, че когато внасяш едновременно фирмата със заявлението, къде е смисълът едновременно с това да запазваш име. Ми то със самото внасяне вече е ясно, че друг с такова име не може да го направи. Смисълът на запазване на име е, когато ти трябва повече време за подготовка ( примерно АД) и искаш да си сигурен, че това ще ти е фирмата. Да не говорим, че при ЕТ няма никакъв шанс за съвпадение. Все пак важно е да пестим пари на клиентите си, те и това очакват от нас.
- mimi_sharkova
- Потребител
mimi_sharkova написа:Колега, след като внасяте А1, защо носите едновременно с това Д1 да запазвате име?Какъв е смисълът да запазвате име като в същия момент внасяте А1 за регистрация? Така само се харчат пари за такси!
Ами някъде да е регламентирано,че в този случай не е необходимо Д1-то.
Айде следващия път ще ида без Д1 и ще се установи трябва ли или не в такъв случай.
- sarbijanac
- Активен потребител
Ееее...
Уточнявам, че не съм юрист, та ако бъркам ме поправете.
Необходимо е да се регламентира, че е необходимо едно условие, а не да се регламентира ЧЕ НЕ Е НЕОБХОДИМО!
След като подадете А... в списъка на запазени фирми това име излиза като запазено. Не съм пробвал дали мога да запазя втори път такова подадено име, нямам и намерение да го правя.
sarbijanac, не си правете труда - всеки път подавам без Д1, всъщност не съм подавал нито веднъж Д1. Просто много внимателно проверявам имената на новите фирми и ако е нещо просто и кратко веднага ги съветвам да го "удължат".
Уточнявам, че не съм юрист, та ако бъркам ме поправете.
Необходимо е да се регламентира, че е необходимо едно условие, а не да се регламентира ЧЕ НЕ Е НЕОБХОДИМО!
След като подадете А... в списъка на запазени фирми това име излиза като запазено. Не съм пробвал дали мога да запазя втори път такова подадено име, нямам и намерение да го правя.
sarbijanac, не си правете труда - всеки път подавам без Д1, всъщност не съм подавал нито веднъж Д1. Просто много внимателно проверявам имената на новите фирми и ако е нещо просто и кратко веднага ги съветвам да го "удължат".
- SashkoS
- Потребител
Добре,ще имам в предвид написаното от колегите .
Само едно уточнение за следния случай.
Подал съм заявление А... за нова фирма с някакво си име без да съм пуснал Д1.Преди фирмата ми да е излязла и вписана в регистъра след мен идва друг и подава документи за фирма за също А...и с Д1.Има ли тогава вероятност Службата по регистрация да уважи неговото Д1 и да регистрира с това име неговата фирма,независимо,че са подадени документите след мен.
Само едно уточнение за следния случай.
Подал съм заявление А... за нова фирма с някакво си име без да съм пуснал Д1.Преди фирмата ми да е излязла и вписана в регистъра след мен идва друг и подава документи за фирма за също А...и с Д1.Има ли тогава вероятност Службата по регистрация да уважи неговото Д1 и да регистрира с това име неговата фирма,независимо,че са подадени документите след мен.
- sarbijanac
- Активен потребител
Здравейте колеги,
Колега sarbijanac, в предположената от теб хипотеза, няма да бъде прието подаденото след това заявление Д1, защото при съответната справка, извършвана от служителя, това име излиза като подадено със заявление А....,
УСПЕХ!
Колега sarbijanac, в предположената от теб хипотеза, няма да бъде прието подаденото след това заявление Д1, защото при съответната справка, извършвана от служителя, това име излиза като подадено със заявление А....,
УСПЕХ!
- p_n_n
- Потребител
p_n_n написа:Здравейте колеги,
УСПЕХ!
И от мен здравейте,
А как да предвидим тънкият момент "седене в кашона" )А-тата получават входящ номер с час и дата след дни, седмици /а имам и случай с месец/, докато Д1 се обработва и сканира веднага.. Съответно при справка може да не излезе подаденото заявление А..Е, всичко е хипотетично, но е ли чак толкова невъзможно някой "доброжелател" да си запази апетитното ти име? Аз винаги запазвам - рядко е наложително, но де да знам.. за спокойствие
- antri
- Потребител
всъщност май мина ерата на отлежаването.. Вече имам от предния ден подадени с входящи номера:)) Миряса малко таз Агенция, явно лятото е по- спокойно..Така че утре смятам да си спестя петдесетте левчета, и клиентката тъкмо да грейне
- antri
- Потребител
Да, кашонната система определено обърква нещата. Де факто момента на заявяване е момента в който заявлението излиза от кашона. Слава богу, в нашия град не се използва в момента.
В това отношение, един интересен факт. Подадени документи за пререгистрация на АД на 08.08. Пререгистрацията е извършена на 12.08. Да, знам че АД-тата са на отделна опашка, но останалите фирми чакат по 40 дена, АД-тата четири...
В това отношение, един интересен факт. Подадени документи за пререгистрация на АД на 08.08. Пререгистрацията е извършена на 12.08. Да, знам че АД-тата са на отделна опашка, но останалите фирми чакат по 40 дена, АД-тата четири...
- SashkoS
- Потребител
ykovachev написа:Само че колегата, чиито действия са обект на дискусия, май не влиза в кашонната система, защото подава в по-спокойна служба на ТР, а не в София например.... Пък и ако действате с електронен подпис, изпреварвате отлежаващите в кашоните заявления
Реших и послушах колегите и пуснах нова фирма само с А4.
Служителката от регистъра ми напомни,че ако стане "фал" ще си е на моя отговорност,тъй като нямам тоя път Д1.Но иначе прие и обработи документите.
- sarbijanac
- Активен потребител
Чудя се как би могъл да стане "фал", защото от момента на подаването и обработването на документите, не може друг с вашата фирма да си пусне документите. Ех, тези служителки, колко са умни, а иначе пишат с двата пръста на компютъра като първолаци.
- mimi_sharkova
- Потребител
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|