Здравейте,
Молбата за включване в списъка с кредиторите на Кремиковци (след обявяването му в несъстоятелност на 06.08.2008) се подава до съда или до синдика?
- Дата и час: 03 Дек 2024, 11:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Молба за включване в списъка с кредиторите на Кремиковци
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Чл. 685. (1) (Изм. - ДВ, бр. 84 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г.) Кредиторите предявяват писмено своите вземания пред съда по несъстоятелността в срок до един месец от вписване в търговския регистър на решението за откриване на производството по несъстоятелност.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) Кредиторът посочва основанието и размера на вземането, привилегиите и обезпеченията, съдебен адрес и представя писмени доказателства.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) Кредиторът посочва основанието и размера на вземането, привилегиите и обезпеченията, съдебен адрес и представя писмени доказателства.
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:Чл. 685. (1) (Изм. - ДВ, бр. 84 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г.) Кредиторите предявяват писмено своите вземания пред съда по несъстоятелността в срок до един месец от вписване в търговския регистър на решението за откриване на производството по несъстоятелност.
Здравей Kalahan2008,
Благодаря. Но на 06 Август СГС е обявил в несъстоятелност Кремиковци и е назначил временен синдик. А ти ми пишеш каква е процедурата за предявяване на вземанията при откриване на производство по несъстоятелност. Може би има друга процедура след като длъжника е обявен в несъстоятелност.
- radostna
- Младши потребител
Доколкото знам, само е открито производството по несъстоятелност на Кремиковци (І фаза на производството), а предприятието не е обявено още в несъстоятелност (ІІ фаза). Не са изтекли сроковете за предявяване на вземанията и допълнителните такива, както и срокът за предлагане на план за оздравяване. Във ІІ фаза няма временен синдик, а постоянен.
- kalahan2008
- Активен потребител
http://www.scc.bg/?cat=-1&id=132
06-08-2008
Състав на Софийски градски съд постанови днес решение, с което е обявена неплатежоспособността на Кремиковци АД. В съдебния акт е определена начална дата на неплатежоспособността и е открито производство по несъстоятелност на дружеството. Назначен е временен синдик на Кремиковци АД.
06-08-2008
Състав на Софийски градски съд постанови днес решение, с което е обявена неплатежоспособността на Кремиковци АД. В съдебния акт е определена начална дата на неплатежоспособността и е открито производство по несъстоятелност на дружеството. Назначен е временен синдик на Кремиковци АД.
- kalahan2008
- Активен потребител
Да не сте кредитирали Кремиковци с капан за мишки, та не можете да си позволите адвокат, ами питате по форумите?
Калахане, хората може и да не си видят парите, бедничките те, вземи и молбата им напиши...
А твоего брата, младия адвокат, може и за хляб да не е изкарал
Калахане, хората може и да не си видят парите, бедничките те, вземи и молбата им напиши...
А твоего брата, младия адвокат, може и за хляб да не е изкарал
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
radostna на ЛС написа:Разбрах отлично какво следва да се направи.
Можете ли да ми съдействате и телефон за връзка с Вас ще ми дадете ли?
kalahan2008 на ЛС написа:Ами аз не съм адвокат и не е в моята компетентност да Ви помогна. Най-добре се обърнете към адвокат от София.
Съжалявам.
Лек ден.
Това е стандартният отговор, който давам на подобни запитвания
Виждам Вашата неприязън, Бебитор, усещам, че няма и да ми повярвате...Ваша си работа.
- kalahan2008
- Активен потребител
ЛС са си Ваша работа. Неприязън или други сантименти не влагам, Калахан! Това си е запазена марка на други участници от форума, които преобръщат емоциите си в интриги...Но добре знаете принципното ми становище, не е необходимо да се повтарям отново. Дай боже всеки юрист да стане адвокат, поне за малко
Rara avis in terris
-
Знам Вашето становище и не виждам какво общо има с него моето поведение. Цитирането на закона не може да се счита за "консултация" по смисъла на ЗА (мое лично мнение).
А емотиконът " " говори достатъчно ясно за емоцията, която се съдържаше в мнението Ви.
А емотиконът " " говори достатъчно ясно за емоцията, която се съдържаше в мнението Ви.
- kalahan2008
- Активен потребител
-
bebitor написа:Емотиконката си е точно на мястото! Цели да провокира съвест...
Разбрах - но целта не е съвест, а съвсем друго
Радвайте си се на своя форум, защото на мен ми писна вече.
А ако някой има оплаквания от "кверулантния психопат" (т.е. от мен) - посочил съм линк към темата - може да ме съдите колкото си искате - нямам намерение да опонирам на никого.
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:Разбрах - но целта не е съвест, а съвсем друго
Писала съм ясно. Няма причина да не пиша какво точно съм искала да кажа.
Радвайте си се на своя форум, защото на мен ми писна вече.
И на мен.
Rara avis in terris
-
bebitor написа:Да не сте кредитирали Кремиковци с капан за мишки ...
Който, с каквото е можал
Капани, метли, лопати, ръкавици, работно облекло ...
Несъстоятелността не е лека материя, но да се задават такива въпроси ...
Предполагам и какъв ще е следващият: "А кога изтича срокът за предявяване?" ...
- inspectora
- Активен потребител
Здравейте,
Благодаря на Калахан за насоките.
Не намирам за нужно да давам обяснения пред никого, но ме провокира нелюбезното и материалистично отношение на някои от форумниците "А твоего брата, младия адвокат, може и за хляб да не е изкарал ".
Един най-обикновен въпрос зададох, а Вие го превърнахте в злобна дискусия.
Нали този е форум е посветен за разискване на различни правни въпроси.
Освен това, когато попитах нямах достъп до адвокат и исках да се ориентирам какво трябва да правя. Благодарение на мнението на Калахан вече имам адвокат и освен това знам прекрасно какво следва да се направи по-нататък. Така, че следващи въпроси няма и да Ви питам. Достатъчно се наслушах на глупости.
Благодаря на Калахан за насоките.
Не намирам за нужно да давам обяснения пред никого, но ме провокира нелюбезното и материалистично отношение на някои от форумниците "А твоего брата, младия адвокат, може и за хляб да не е изкарал ".
Един най-обикновен въпрос зададох, а Вие го превърнахте в злобна дискусия.
Нали този е форум е посветен за разискване на различни правни въпроси.
Освен това, когато попитах нямах достъп до адвокат и исках да се ориентирам какво трябва да правя. Благодарение на мнението на Калахан вече имам адвокат и освен това знам прекрасно какво следва да се направи по-нататък. Така, че следващи въпроси няма и да Ви питам. Достатъчно се наслушах на глупости.
- radostna
- Младши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|