Стана тя.
Пускам електронно А4. Подписвам.
И се усещам, че не съм сложил пълномощното (аз съм заявител като адвокат).
От агенцията дигнаха единствено телефона за техническа поддръжка - сори, няма възможност да се добави документ, чакайте отказ и тогава го приложете...
Аз обаче бързам, как мислите - дали ако го пусна наново ще стане?
Естествено - с нова държавна такса, добре че е 110...
- Дата и час: 03 Дек 2024, 11:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пропуснат документ при подаване по електронен път
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Ами аз лично проследих как преди да излезе поредното вписване за едно АД, се наложи спешно да подадат следващо заявление и двете вписвания си излязоха едно подир друго без проблеми. Ама заявленията бяха за различни обстоятелства.
При все това си мисля: защо да не може, след като така и така ще имате отказ, да подадете наново документите преди да се постанови очаквния отказ? Не разбирам защо трябва да се чака. Нито ще обжалвате, нито има шанс да минете. Но - подчертавам - това са си само мои мисли, пък техническата поддръжка може да знае повече
При все това си мисля: защо да не може, след като така и така ще имате отказ, да подадете наново документите преди да се постанови очаквния отказ? Не разбирам защо трябва да се чака. Нито ще обжалвате, нито има шанс да минете. Но - подчертавам - това са си само мои мисли, пък техническата поддръжка може да знае повече
- ykovachev
- Активен потребител
Да, логиката е точно такава.
Не е необходимо да се чака решение по първото заявление, достатъчно е да е пуснато преди второто.
Най-много, ако уважат първото заявление ще имате отказ на второто, понеже подавате искане за вписване на вече вписани обстоятелства. Т.е. ще се окаже че 110 лв са дадени излишно.
Не е необходимо да се чака решение по първото заявление, достатъчно е да е пуснато преди второто.
Най-много, ако уважат първото заявление ще имате отказ на второто, понеже подавате искане за вписване на вече вписани обстоятелства. Т.е. ще се окаже че 110 лв са дадени излишно.
- SashkoS
- Потребител
Здравейте, аз вече подадох два пъти ново заявление, усещайки се именно за същото на първото ми постановиха отказ, второто го вписаха.
пробвах обаче да приложа една и съща такса при обявяване на ГФО, защото първото не го обявиха. сега чакам да видя какво ще стане.
пробвах обаче да приложа една и съща такса при обявяване на ГФО, защото първото не го обявиха. сега чакам да видя какво ще стане.
- ania
- Потребител
май стана, че си отговарям сама на себе си , но защо да дължа нова такса? чл. 27 ЗТР казва "ново вписване" - аз си го правя, а длъжностното лице, съгласно чл. 21 проверява дали е внесена таксата - тя е внесена и дл. лице си вписва. не мога да видя защо да се плаща нова такса?
10х
10х
- ania
- Потребител
В Тарифата се сочи, че таксите се събират "по заявление за вписване", а не за самото вписване. Демек, като имате отказ, платили сте си го
- ykovachev
- Активен потребител
Здравейте,
вписаха ми обявяване на ГФО със същата такса (като тази при отказа преди това)!
Пробвайте и вие, ако ги подавате по ел. път.
вписаха ми обявяване на ГФО със същата такса (като тази при отказа преди това)!
Пробвайте и вие, ако ги подавате по ел. път.
- ania
- Потребител
ykovachev написа:Йес! Да живей ТР!
Ако не - да живее фотошопа
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
хехехехехе
то не е фотошоп - таксата си е абсолютно същата и оригиналът си е в мен. можеха да не го впишат, явно това ДЛР си е следвало негова логика, която в случая ми харесва много
то не е фотошоп - таксата си е абсолютно същата и оригиналът си е в мен. можеха да не го впишат, явно това ДЛР си е следвало негова логика, която в случая ми харесва много
- ania
- Потребител
"Съгласно чл.7 ал.1 от Наредба № 1 от 14 февруари 2007 г. за водене, съхраняване и достъп до
търговския регистър, към всяко заявление се прилага документ за внесена държавна такса. Ако
заявителят е поискал вписване в търговския регистър и е получил отказ, той следва да подаде ново
заявление за исканото, като приложи документ за внесена нова държавна такса за съответното
вписване."
мдаааа, това се случи с другото ГФО => нова такса
търговския регистър, към всяко заявление се прилага документ за внесена държавна такса. Ако
заявителят е поискал вписване в търговския регистър и е получил отказ, той следва да подаде ново
заявление за исканото, като приложи документ за внесена нова държавна такса за съответното
вписване."
мдаааа, това се случи с другото ГФО => нова такса
- ania
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|