- Дата и час: 02 Дек 2024, 08:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Патент
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Патент
vlados написа:Здравейте,
Моята фирма разработи няколко софтуерни системи в последните години и мисля, че дойде времето да ги защитя. Искам да попитам каква е процедурата за петентоването им?
Доколкото съм наясно със софтуера той се пише нали?
Предполагам сте платили на хора да Ви до напишат (и да сте го писали сам, то ако бяхте наели хора щяхте да им платите) нали?
Ами по същия начин стоят и "процедурите" - те се пишат от хора (адвокати/юристи), което също струва пари
На мен като ми трябва определен софтуер - плащам да ми го направят.
Като ми трябва "правна процедура" - ами знам си я (нали това съм учил) ...
Има и друг вариант - ако ми трябва софтуер - чета и си го пиша сам ... та така и с процедурите - четете и си я разучете
P.P.:Предполагам сте интелигентен човек и сам разбирате, че едно е да попитате: "... има ли начин да ги защитя?", а съвсем друго: "... я ми напишете тука сега една "процедурка"!"
- inspectora
- Активен потребител
Прави са колегите. А за всяко изобретение, за което е предвиден патент, естествено има и процедура Обаче за патент на софтуер, тук в БГ, а също и на територията на ЕС аз лично не съм чувала. Освен, ако не става въпрос за "топология на интегрални схеми". Но това май не е точно софтуер...
Ако смятате, че продуктът Ви би могъл да носи приходи от продажба, най-добре наистина да се обърнете към адвокат.
Ако смятате, че продуктът Ви би могъл да носи приходи от продажба, най-добре наистина да се обърнете към адвокат.
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
vlados написа:Това ми бе и идеята Кой би могъл да ми помогне, да е запознат с материята с която се занимава фирмата ми и кой иска
Ами почвате да звъните, или да обикаляте по канторите и да разпитвате ... предполагам, че най-късно до 2-рия-3-тия опит все някой ще се навие (не е кой знае каква философия процедурата)
- inspectora
- Активен потребител
vlados, може да защитите сорса /кода/ като текст т.е. както би се защитило авторското право за написана книга.
За патент - не знам....
За патент - не знам....
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
vili_spasova написа:vlados, може да защитите сорса /кода/ като текст т.е. както би се защитило авторското право за написана книга.
За патент - не знам....
Е то не може като патент така, или иначе ...
Пътят е именно този, който сте посочила
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:vili_spasova написа:vlados, може да защитите сорса /кода/ като текст т.е. както би се защитило авторското право за написана книга.
За патент - не знам....
Е то не може като патент така, или иначе ...
Пътят е именно този, който сте посочила
Ми то добре, че деля хляба /и не само него, де / с програмист, иначе откъде толкоз акъл да се сетя....
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
vlados написа: материята с която се занимава фирмата ми
Да, ама те компютрите били компоти... Уважаеми vlados, как точно Ви хрумна да патентовате софтуер, а не Ви хрумна да си регистрирате фирмата, дето гръмко сте я обявили тук? Нетлабс България ООД нема такова животно. Е...има едно ЕТ в Габрово, ама то брой ли се? Човекът е същия, а и в Габрово са известни с икономиите си...
И като си представя, че наистина компетентни колеги са отделили от времето си, за да Ви отговорят...
- milletti
- Потребител
milletti, Да и аз погледнах няма такова.
Ми виж другата тема за срещата - там е по - интересно
Ми виж другата тема за срещата - там е по - интересно
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Ми vili_spasova, проблема си е наш. Туй то. От днес си обявявам ID-то за импулсно
В темата за срещата съм отвсякъде Даже мога и на 20.09 и на 27.09 да се срещам със срещащи се по пиано баровете.
В темата за срещата съм отвсякъде Даже мога и на 20.09 и на 27.09 да се срещам със срещащи се по пиано баровете.
- milletti
- Потребител
На мен пък ми е интересно как си е регистрирал БГ домейн.
Някой май е послъгал.
Необходими документи
Вижте необходимите документи за регистрация на домейн в областта .bg
» Физически лица
Физическите лица подписват единствено заявка за регистрация по образец, изпратен от Регистратор.БГ. Подписът по заявката се полага присъствено. В случай, че не е възможно да се подпише лично, заявителят прави нотариална заверка на подписа си по заявката и я изпраща чрез писмо или куриер. Не се приемат документи, изпратени по факс или сканирани по email.
» Юридически лица
Юридическите лица изпращат копие от актуално състояние заверено с „Вярно с оригинала” и заявка за регистрация подписана и подпечатана от управляващото лице. В случай че дружеството се представлява от съдружниците само „Заедно”, тогава трябва да се подпишат всички съдружници на указаното място. Ако се представлява „Заедно и поотделно” може да се подпише само един от тях.
Ако юридическото лице и е регистрирано/пререгистрирано след 01/01/2008 в Агенция по вписванияата не е необходимо да изпраща актуално състояние, а само заявката за регистрация по образец подписана от управляващото лице.
Някой май е послъгал.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|