начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Запис на заповед

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запис на заповед

Мнениеот TPP_81 » 25 Сеп 2008, 12:24

Здравейте,

Преди време по даден повод ми се наложи да подпиша запис на заповед. На самия документ за датата на падеж има оставено празно място с точки без да е попълнена. Консултирах се с адвокат и той ми каза, че когато датата на падеж не е попълнена, записа на заповед се счита за запис на предявяване, тоест, той трябва да бъде предявен до 1 година от подписването му(ТЗ чл.536 (2)), след което давността му изтича. Аз обаче четох за така наречените "бланкови записи на заповед", където според прочетеното от мен взискателя може да допише тази дата на падеж по негово усмотрение. Ако това е така има ли все пак подписания от мен запис на заповед в този му вид някаква давност или лицето, в чиято полза е издаден записът може например и след 20 години да напише дата и да ми я предяви?
TPP_81
Нов потребител

Re: Запис на заповед

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Сеп 2008, 13:08

Бланков запис на заповед може да се предяви по всяко време, и след двадесет години.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Търговско право