начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ООД

Мнениеот lulu » 24 Яну 2005, 14:56

Здравейте колеги! Предстои ми изключване на съдружник от ООД. На ОС на което ще се вземе решение за изключването ще се вземат и други решения /намаляване на капитала, т.к е още в милиони и др./. В този случай дали ще се приложи правилото че изключваният не гласува и по отношение на другите решения? А трябва ли да представя доказателства пред съда по регистрация относно наличието на предпоставките за изключване-не изпълняване решенията на ОС и др.?
lulu
Младши потребител

Re: ООД

Мнениеот eee » 24 Яну 2005, 15:18

В случай,че изключения съдружник обжалва решението на ОС на ООД-то,същото трябва да бъде достатъчно аргументирано за да не бъде ОТМЕНЕНО от съда.Следва да се посочат кои решения(на коя дата са взети и в какво се състоят) не са изпълнени.
eee

Мнениеот diplomat » 25 Яну 2005, 00:15

Въпросите Ви са два. ! Дали съдружника който ще се изключва е изключен или не по време на вземане на съответното решение от ОС. Това зависи от поредноста на дневния ред и към кои момент е изключен съдружника. По втория въпрос относно мотивите за изключването ,то те вече т.е. преди събранието са формулирани в предуреждението което сте му отправили и той не е уважил като го е спазил. От това следва и аргументацията за изключване с което той уврежда интересите на дружеството. За вписването в съда не са важни подробности ,но тъй като този процес е обжалваемq то се подгответе добре да докажете мотивите си с необорими факти.E разбира се ,че ще трябва да приложите към молбата за вписване на решението на ОС и предупреждението до изключвания съдружник.
diplomat

Мнениеот 8178 » 25 Яну 2005, 17:35

колега, във връзка с вашето запитване най-много ме заинтригува въпроса как ще успеете да намалите капитала, който все още е в милиони, мисля че това е много интересна тема за дискусия... обяснете ми, моля!
8178

Мнениеот lulu » 26 Яну 2005, 15:53

Колега, ако сте вникнали във въпросите, които съм задала нямаше да поставите тази "интересна тема за дискусия" ............или Вие само си пишете!
lulu
Младши потребител

Назад към Търговско право