начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

представителство на ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

представителство на ЕООД

Мнениеот студент » 23 Ное 2005, 20:43

здравейте,бъдещи колеги!възможно ли е собственикът на капитала /и управител на дружеството/да упълномощи друго лице да извършва правни действия във връзка с дружествените работи без да назначава управител,тъй като самият той е такъв?благодаря на всички отговорили? :oops: аз имам предположение ,но не съм сигурен и затова се обръщам към вас.мисля,че отговорът е отрицателен,защото законодателят е предвидил изрично това да става с договор за управление,който трябва да е налице при регистрацията на дружеството или в един по-късен момент?ако греша, моля да ме поправите?
студент

Мнениеот Гост » 23 Ное 2005, 20:48

в грешка си
Гост

Мнениеот студент » 23 Ное 2005, 21:15

моля за пояснение?обяснете ми ,за да разбера???
студент

Мнениеот hariman » 23 Ное 2005, 23:24

Може, договор за управление се сключва наистина само с управителя, но собственика на ЕООД, който е и управител на същото може да назначи прокурист, или да упълномощи друго лице да извършва определени правни действия от името на ЕООД с търговско пълномощно. Последното може да бъде генерално, специално, за конкретно действие, или обикновено търговско пълномощие.
hariman
Потребител

Мнениеот Може » 23 Ное 2005, 23:26

Може.
Може

С ЛЮБОВ КЪМ ВСИЧКИ,КОИТО СА РЕШИЛИ ДА ОТДАДАТ ЖИВОТА СИ ЗА С

Мнениеот СТУДЕНТ » 23 Ное 2005, 23:32

БЛАГОДАРЯ ВИ,ТОВА НАИСТИНА МИ Е ОТ ГОЛАМА ПОЛЗА,ЗАЩОТО СЕ ПООБЪРКАХ С ЗЗД И ТЗ НЕКА ВИ ИМА В ПРАВНИЯ СВЯТ ВСИЧКИ ЗНАЕЩИ И МОЖИЩИ,ПОЖЕЛАВАМ ГО ОТ СЪРЦЕ!!!
СТУДЕНТ

Мнениеот seneka » 24 Ное 2005, 10:07

Хм, за "търговско" пълномощно не съм чувал, мисля, че ако е генерално, е налице прокура, а тя е уредена в ТЗ и то достатъчно импертивно, а освен това подлежи и на вписване в търг.регистър.

Говоря за управление на дружеството и съответно представителство във връзка с това управление. Може обаче за определени пр.действия да упълномощава и други физ.лица, стига да не навлизат в правомощията на адвокатите или други специалисти.
seneka
Младши потребител

Мнениеот Гост » 24 Ное 2005, 11:55

seneka написа: стига да не навлизат в правомощията на адвокатите или други специалисти.

???????????????????????????
Гост

Мнениеот seneka » 24 Ное 2005, 12:36

Към ????????????????????????

Определени действия с правно значение могат да извършват еднствено адвокати, юрисконсулти или др. лица, посочени в нормативен акт. А за определени действия се изисква и специална компетентност - пример - патентните представители.
seneka
Младши потребител

OTP

Мнениеот гост » 24 Ное 2005, 14:08

Seneka,
tova za pravnite deistvia ne e taka - spravka uchebnik OTP
гост

Назад към Търговско право