- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
представителство на ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
представителство на ЕООД
здравейте,бъдещи колеги!възможно ли е собственикът на капитала /и управител на дружеството/да упълномощи друго лице да извършва правни действия във връзка с дружествените работи без да назначава управител,тъй като самият той е такъв?благодаря на всички отговорили? аз имам предположение ,но не съм сигурен и затова се обръщам към вас.мисля,че отговорът е отрицателен,защото законодателят е предвидил изрично това да става с договор за управление,който трябва да е налице при регистрацията на дружеството или в един по-късен момент?ако греша, моля да ме поправите?
- студент
Може, договор за управление се сключва наистина само с управителя, но собственика на ЕООД, който е и управител на същото може да назначи прокурист, или да упълномощи друго лице да извършва определени правни действия от името на ЕООД с търговско пълномощно. Последното може да бъде генерално, специално, за конкретно действие, или обикновено търговско пълномощие.
- hariman
- Потребител
С ЛЮБОВ КЪМ ВСИЧКИ,КОИТО СА РЕШИЛИ ДА ОТДАДАТ ЖИВОТА СИ ЗА С
БЛАГОДАРЯ ВИ,ТОВА НАИСТИНА МИ Е ОТ ГОЛАМА ПОЛЗА,ЗАЩОТО СЕ ПООБЪРКАХ С ЗЗД И ТЗ НЕКА ВИ ИМА В ПРАВНИЯ СВЯТ ВСИЧКИ ЗНАЕЩИ И МОЖИЩИ,ПОЖЕЛАВАМ ГО ОТ СЪРЦЕ!!!
- СТУДЕНТ
Хм, за "търговско" пълномощно не съм чувал, мисля, че ако е генерално, е налице прокура, а тя е уредена в ТЗ и то достатъчно импертивно, а освен това подлежи и на вписване в търг.регистър.
Говоря за управление на дружеството и съответно представителство във връзка с това управление. Може обаче за определени пр.действия да упълномощава и други физ.лица, стига да не навлизат в правомощията на адвокатите или други специалисти.
Говоря за управление на дружеството и съответно представителство във връзка с това управление. Може обаче за определени пр.действия да упълномощава и други физ.лица, стига да не навлизат в правомощията на адвокатите или други специалисти.
- seneka
- Младши потребител
Към ????????????????????????
Определени действия с правно значение могат да извършват еднствено адвокати, юрисконсулти или др. лица, посочени в нормативен акт. А за определени действия се изисква и специална компетентност - пример - патентните представители.
Определени действия с правно значение могат да извършват еднствено адвокати, юрисконсулти или др. лица, посочени в нормативен акт. А за определени действия се изисква и специална компетентност - пример - патентните представители.
- seneka
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|