начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Запис на Заповед ?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запис на Заповед ?

Мнениеот стен » 21 Дек 2005, 19:24

Привет!

Тия дни ми предстой продажбата на автомобил(прехвърлянето),като купувача ще ми даде с 300 лв по-малко,с уговорката до 15 дни да ми ги издължи.Склонен съм и до края на януари да го чакам,но изобщо не съм сигурен в неговата коректност.Има ли възможност с Запис на Заповед да го задължа за изплащане на сумата в определения срок.Какво трябва да представлява (ако има някакъв образец) и какви са задължителните реквизити при съставянето и,понеже чета,че всяка думичка е от значение.Може ли да бъде като комбинация от печат и ръкопис,като има ли значение кой попълва данните.Колко приблизително ще ми струва нотариалната заверка(задължителна ли е).Може и част от въпросите ми да са глупави,но.....
Благодаря предварително !
стен

og

Мнениеот harmaiani » 22 Дек 2005, 09:44

ЗАПИС НА ЗАПОВЕД

Сума: 5 000/пет хиляди/ лева
Падеж: 01.07.2006г.
Място на плащане: гр

Подписаният, ...................... с ЕГН ......................., л.к. №......................., издадена на ................ от МВР – гр..............., постоянен адрес: ...........................................се задължавам да заплатя по тази ЗАПИС НА ЗАПОВЕД, неотменимо и безусловно, без разноски и протест за поемателя, сумата от 5 000/пет хиляди/ лева на .........................................., или на негова заповед, най – късно до 01.07.2006г./първи юли две хиляди и шеста година/.

Място на издаване: гр. ......................
Дата на издаване ...............................

ИЗДАТЕЛ:

Не е задължително да е нотариално заверен подписа, но за по-голяма сигурност-може.
harmaiani

Мнениеот стен » 22 Дек 2005, 14:44

Благодаря,
но да разбирам,че по закон не е необходима нотариална заверка за валидността на документа.
стен

otg.

Мнениеот harmaiani » 22 Дек 2005, 14:50

Да.
harmaiani

Мнениеот стен » 22 Дек 2005, 14:55

:P
Весели празници на всички !
стен

Мнениеот enigma » 22 Дек 2005, 15:31

По добре му поискай някоя вещ в залог. Това със ЗЗ е вятър работа, ако няма и обезпечение.
enigma
Потребител

Назад към Търговско право