начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

търговски регистър

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот adiko » 09 Яну 2008, 15:52

ами регистрирате я по "трудния начин" и после му предлагате да си направи ел.подпис, за да може поне последващи промени да се регистрират по "лесния начин" :) шегувам се, не се сърдете. вече от тези безумия не знам да плача ли или да се смея :D :cry:
adiko
Потребител

Мнениеот tanzen » 09 Яну 2008, 16:11

Искам да попитам нещо. Аз не съм ви колега, но пък ме интересува живо какво се промени с този новия закон.
Ако към днешна дата искам да регистрирам ТД, какви са стъпките - кое след кое следва и ако, да кажем, се опитам да регистрирам по ел. път, как става плащането на таксите :?: :?: :?:
Благодаря ви предварително
tanzen
Нов потребител

Мнениеот mialore » 09 Яну 2008, 16:15

Какви са тези нови бланки за регистрация?Никой не е чувал за тях
mialore
Младши потребител

Мнениеот black » 09 Яну 2008, 16:15

Можете да ми се смеете, но не мога да разбера как да пиша във формите. Моля, помогнете!
black
Младши потребител

Мнениеот rozali » 09 Яну 2008, 16:25

Колеги, вие темата прочетохте ли?
Бланките на Заявленията са в сайта на ТР.
Разпечатвате си ги и ги попълвате саморъчно.
Плащането също може да стане по ел. път.
А стъпките са описани в Наредбата.
rozali
Младши потребител

Мнениеот tanzen » 09 Яну 2008, 16:31

rozali написа:Плащането също може да стане по ел. път.
А стъпките са описани в Наредбата.

В коя наредба? Къде мога да я прочета?
tanzen
Нов потребител

Мнениеот rozali » 09 Яну 2008, 16:48

http://www.brra.bg/CielaDocuments.ra
Наредба № 1 от 14 февруари 2007 г.
rozali
Младши потребител

Мнениеот tanzen » 09 Яну 2008, 16:54

Извинявам се за настойчивостта и невежеството, но в ЗТР не мога да открия как се подават документите по ел път. Пише какво трябва де се попълни в полетата. А после - какво се плаща, къде се носи :?:
tanzen
Нов потребител

Мнениеот ivan2 » 09 Яну 2008, 17:03

Колеги, мисля че е пълна дивотия, ако ще трябва да се попълват на ръка. Предмета на дейност е половин страница поне, да не говорим, че някои имат недотам четливи почерци!
Докога ще се подиграват с нас, колеги! Протръбиха и прогърмиха медиите за новия супер работещ супер нов суперски търговски супер евтин регистър, а изведнъж се оказа, че проблемите, както обикновено, предстоят!
Споделете как попълвате формулярите през клавиатурата!
Моята "четяща" програма е Акробат рийдър, и през ТУУЛС не става, просто няма опция Typewriter.
Поздрави.
ivan2
Потребител

Мнениеот rozali » 09 Яну 2008, 17:18

tanzen написа:Извинявам се за настойчивостта и невежеството, но в ЗТР не мога да открия как се подават документите по ел път. Пише какво трябва де се попълни в полетата. А после - какво се плаща, къде се носи :?:

Как се подават по електронен път би трябвало да пише в сайта на ТР, но не е активно!
Иначе се подават в ТР и се плащат съответно там.
rozali
Младши потребител

Мнениеот rozali » 09 Яну 2008, 17:21

ivan2 написа:Колеги, мисля че е пълна дивотия, ако ще трябва да се попълват на ръка. Предмета на дейност е половин страница поне, да не говорим, че някои имат недотам четливи почерци!
Докога ще се подиграват с нас, колеги! Протръбиха и прогърмиха медиите за новия супер работещ супер нов суперски търговски супер евтин регистър, а изведнъж се оказа, че проблемите, както обикновено, предстоят!
Споделете как попълвате формулярите през клавиатурата!
Моята "четяща" програма е Акробат рийдър, и през ТУУЛС не става, просто няма опция Typewriter.
Поздрави.

Колега, напълно солидарна съм с Вас!
В момента попълвам на ръка и с печатни букви Предмет на дейност.
Отправила съм запитване към специалист по тези въпроси и очаквам отговор, изобщо не ми се мисли как ще ги продължа да ги пиша на ръка :evil:
rozali
Младши потребител

Мнениеот ivan2 » 09 Яну 2008, 17:29

Ами аз имам някъде една пишеща машина, с която започнах навремето. Ще я изровя из прахоляка, ако не съм я дал на някой да си играе с нея!
Между другото, сега като чета поста си, се замислих за ПРЕДМЕТА на дейност, и изискването по новата уредба, когато се заявява този предмет на дейност, ако същия е под лиценз, да се представя лиценза или разрешението на съответния орган при подаване на документите за регистрация !!!!!!!!!!!!!!!
Въпрос: при това положение ще остане ли установената досега практика да вписваме всичко в предмета на дейност, включително "всяка друга дейност, незабранена със закон, след получаване на лиценз, ако такъв е необходим".
За мен отговора е : ОЧЕВИДНО НЕ. Очевидно ще посочваме конкретния предмет на дейност, с приложение на лиценза, ако такъв е необходим. Ако не е, рискуваме припосочване на по-широк предмет на дейност да получим отказ.
В тази връзка, как ще получаваме съответния лиценз, при положение че търговеца все още не е регистриран!?!?!??! Някой замислял ли се е въобще когато е писал, какво, аджеба , е писал в тези нормативни актове?
И още нещо - ако има нередовност в документите, поне според прясноустановената практика, как е - директно отказ, или се дава възможнос за отстраняване, както бе досега? Ако имаме директно отказ, то тогава таксичките къде отиват? ПО ДЯВОЛИТЕ, където всъщност май са ни пратили всички нас!
ivan2
Потребител

Мнениеот g.atanasova » 09 Яну 2008, 17:32

Предполагам, че повечето от вас ползват Сиела или Апис. И там на пръв поглед липсва проблем с бланките - попълват се съвсем успешно в електронен вариант и после се разпечатват на хартиен носител. Всичко щеше да е почти розово, ако обаче това бяха актуалните формуляри. Сравних тези от сайта на Агенцията с предложените от Сиела и : "О, изненада!" Ама, то пък да беше първата... :o
g.atanasova
Младши потребител

Мнениеот rozali » 09 Яну 2008, 17:51

ivan2 написа: И още нещо - ако има нередовност в документите, поне според прясноустановената практика, как е - директно отказ, или се дава възможнос за отстраняване, както бе досега? Ако имаме директно отказ, то тогава таксичките къде отиват? ПО ДЯВОЛИТЕ, където всъщност май са ни пратили всички нас!

Ами аз писах назад... няма без движение...
постановява се директно отказ, попълва се всичко отначало и се плаща таксата пак! Незнанието си било за наша сметка! САмо дето никъде няма указания, ами трябва да ходиш по 100 пъти и да питаш! Но, те мацките в ТР са 16 годишни и си нямат никаква представа за какво са там! Юристите, които ще разглеждат документите са барикадирани в друга стаичка, до която пък достъп :x няма! Има, ама с нахалство! То иначе нямаше да разбера много неща!
rozali
Младши потребител

Мнениеот rozali » 09 Яну 2008, 17:54

tanzen написа:Извинявам се за настойчивостта и невежеството, но в ЗТР не мога да открия как се подават документите по ел път :?:

http://www.brra.bg/CielaDocuments.ra
Указания за получаването и изпращането на електронни документи, подписани с универсален електронен подпис от и към Агенцията по вписванията
rozali
Младши потребител

Мнениеот rozali » 09 Яну 2008, 18:20

Така, моят специалист нищо не може да направи по въпроса с попълването на заявленията в електронен вариант!
Аз искам да попитам обаче, ако Основната дейност на дружеството я няма в Националната класификация какво да пиша?
Още нещо: при пререгистрация на ЕТ нужно ли е заявление Г1?
Къде мога да видя кода на Съда регистрирал съответното дружество?
Последна промяна rozali на 09 Яну 2008, 19:17, променена общо 2 пъти
rozali
Младши потребител

Мнениеот bonbonche » 09 Яну 2008, 18:38

Днес категорично от АВ ми казаха, че плащането на таксите НЕ може да се извърши по електронен път. :evil: Обадих се на тел.9486168.
bonbonche
Младши потребител

Мнениеот ivan2 » 09 Яну 2008, 20:54

Колеги, искате ли да спретнем една жалба срещу тази наредбичка №1, представляваща еманация на юридическата творческа мисъл? Как така ще ти постановят отказ, и ще искат да внесеш нови такси! Това е лудост, няма друга точна дума. Или може би законен обир? Или административен произвол? КАКВО СТАВА В ТАЗИ ДЪРЖАВА! Какво им пречи да проявят наистина творчество, да приложат ДУХА на закона, и да приложат да речем чл.30 АПК, въпреки разбира се чл.22 т.1 с.з.
Приканвам всички да сформираме работна група за жалба!

Поздрави.
ivan2
Потребител

Мнениеот e.i.t. » 09 Яну 2008, 20:57

Колеги относно конвентирането на PDF формата в doc формат използвах една безплатна услуга - он лайн конвентиране - на следната страница http://www.zamzar.com. Файлът се получава в ел. пощата.
e.i.t.
Младши потребител

Мнениеот leator » 09 Яну 2008, 22:02

А дали само при мен сйта на регистъра работи само през работно време?[/b]
leator
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Търговско право