Поразравих се в нета и ето какво открих (това напълно потвърждава страховете ми).
Въвеждането на еврото вдигна цените в Словения
статия
Словенска организация за защита на потребителите смята, че въвеждането на еврото преминава гладко, но много хора се оплакват от нарастването на цените.
"От 1 януари досега имаме много оплаквания", посочи Бреда Кутин, председател на Словенската асоциация на потребителите. Тя казва, че повечето оплаквания засягат цените в сектора на услугите
Тестове за въвеждане на еврото пролетта 2007-01-29
» България може да се присъедини към Европейския валутен механизъм (ЕВM-2) преди лятото тази година ...
България може да се присъедини към Европейския валутен механизъм (ЕВM-2) преди лятото тази година, съобщава източник от ЕС, цитиран от „Ройтерс”. Европейският валутен механизъм представлява двугодишен валутен тест за стабилност на страната преди да влезе в Еврозоната, през който ЕС наблюдава и тества всички основни пазарни показатели на страната, във връзка с присъединяването й към Еврозоната. България многократно е изказвала желание да се присъедини към валутния механизъм колкото се може по-скоро, като необходима крачка за въвеждането на еврото през 2010 г., както е заложено, съобщава още медията. Миналата седмица заместник министъра на финансите Георги Кадиев е заявил, че страната ни иска да се включи във валутния тест в периода между март и юни тази година. „Това са взаимоотношения между България и Европейската комисия относно влизането в Европейския валутен механизъм”, казал официалният представител, като допълнил, че март месец е твърде ранен срок, но преди лятото страната може да започне валутните тестове.
е, ние не сме въвели еврото, но не ни пречи да истеризираме едни цени и да занижаваме други ... тези на услугите
Така че ... ни чакат още приключения, сюрпризи и изненадки ...
- Дата и час: 03 Дек 2024, 08:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кой ще ми направи ЕООД :)
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Съгласен съм с diaida:
А/ Всяка гилдия трябва да определя "под на цените", и той да не е смешен, и да се следи за спазването му. И да има проверки.
Б/ Привличане на клиенти с препоръки /естествени,не платени/ не е реклама.То е доказателство за качество.
Не е реклама и табелка с името, и сайт.
Мitac,
А/ Имах две фирми,които бяха "стандартни" - но ми отне по 5-7 часа разговори със собствениците им - обяснения,уточнения,разяснения.....
В този смисъл е редно да се сложи тарифа НА ЧАС.
Обикновено обаче за рег. на фирми - не се взима такава.
Б/ Познавах адвокат,който взимаше по 500 дойче марки на час - било е отдавна явно - дойче марки.
Предвид това - хонорарите при нас се движат в доста,доста широки граници и това е практика от доста време - и не трябва да те учудва.
А/ Всяка гилдия трябва да определя "под на цените", и той да не е смешен, и да се следи за спазването му. И да има проверки.
Б/ Привличане на клиенти с препоръки /естествени,не платени/ не е реклама.То е доказателство за качество.
Не е реклама и табелка с името, и сайт.
За това ли ми искахте 150лв/час
Мitac,
А/ Имах две фирми,които бяха "стандартни" - но ми отне по 5-7 часа разговори със собствениците им - обяснения,уточнения,разяснения.....
В този смисъл е редно да се сложи тарифа НА ЧАС.
Обикновено обаче за рег. на фирми - не се взима такава.
Б/ Познавах адвокат,който взимаше по 500 дойче марки на час - било е отдавна явно - дойче марки.
Предвид това - хонорарите при нас се движат в доста,доста широки граници и това е практика от доста време - и не трябва да те учудва.
- stroitel
- Потребител
iwanow написа:diaida написа:
М/у другото какъв е законният начин да се създаде някаква организация (с нестопанска цел), която да успее законно да установи някакъв разумен минимум и максимум на цените в сферата на у-гите? Защото това вече граничи с безумие...
Диктатура на пролетариата!
Възстановяване на конституцията, законите и режима от преди 30-40 години. И тогава няма 7-8 точно 1.31. Какво е това безумие всеки да си определя цена.
Е, другарю господин Иванов (изреждам ги по ред на събитията) ... сега като ни зашлевят и последния шамар с ЕВРОТО ще видите кой пролетариат ще сънувате в гладните, студени нощи на свещ.
Освен това съм чувала за много гилдии, които имат подобни сдружения, както в Европа, така и на др. места по света, дето си определят минимална цена на стоките и у-гите и като набавя необходимата информация ще ви я предложа на вниманието.
А вече взе да ми писва от тези чупки в кръста, дето ги правим, като членове на ЕС не мислите ли, че са доста превзети и лицемерни, правени от хора които до скоро ръкопляскаха по пленумите на БКП.
На практика, освен свободното движение на хора и стоки друг келепир до сега не сме видели от това членство, а точно обратното.
Нищо, можем пък да сменим контитнента, ако не ни харесва, а чух че се продават и парцели на Марс ...
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|