начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Невъзможност за публикуване на ГФО в Търговския регистър

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Невъзможност за публикуване на ГФО в Търговския регистър

Мнениеот SashkoS » 30 Юни 2012, 12:47

Уффф...
И аз приключих преди малко. За тези, които имат проблеми, ето практически съвети:
- Изтеглете Гугъл Хром. Неясно защо, но по-бързо хваща връзка и по-рядко прекъсва. Може би е свързано с бързината на изпращане и обработка на заявките. Няма проблем с джавата.
- От началния екран - право на електронни услуги. Ако по време на работа се скапе, зареждате началния екран и пак на ел. услуги. Няма страшно, всичко се помни... известно време.
- На прословутия надпис, който ще сънувам следващата седмица "Сервиз йок" застопорявате средния пръст на F5 и натискате с каданс 1 път в секунда. Ако е по-бързо ще изтървете сюблимния момент на зацепването, ако е по-бавно губите надпреварата с другите маймунки. Защо точно средния пръст, мисля че се досещате.
- Като ви ощастливи - работите стегнато и без паузи. А сте се разсеяли, а сте получили пак оня надпис. Най-добре са тези с лаптопите - те могат да ги вземат и в тоалетната.

Като приключите работата, не забравяйте да споменете подобаващо оня, който е измислил входящия номер да е времето с точност до секунда. По недомлъвките на вътрешните хора, ограничението в заявките е именно поради това, че не може да се дава повече от един вх.№ на секунда. Иначе ресурс имало...
SashkoS
Потребител

Мнениеот microfin » 30 Юни 2012, 13:18

След като няма пари или желание да се подсили системата, за да се избегнат подобни ситуации, а и да се направи опит да се пребори манталитета на българина, може да се гласува някаква отстъпка от таксата, ако публикуването се извърши по-рано.. Или съответно да се плаща по-висока такса за тези, които публикуват в последния момент.. Подобно на отстъпката при ранно плащане на някои данъци :)
microfin
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 01 Юли 2012, 17:20

microfin написа:След като няма пари или желание да се подсили системата, за да се избегнат подобни ситуации, а и да се направи опит да се пребори манталитета на българина, може да се гласува някаква отстъпка от таксата, ако публикуването се извърши по-рано.. Или съответно да се плаща по-висока такса за тези, които публикуват в последния момент.. Подобно на отстъпката при ранно плащане на някои данъци :)

Добра е идеята, но пък отстъпка от 25 лева ... колко ще да е тази отстъпка ... За 90% от фирмите едва ли е от значение дали ще платят 10-15 лева по-малко, или повече /ако направят такава отстъпка за "ранно подаване"/ ... Иначе по-висока такса няма как да сложат - няма да бъде законна /тя и сегашната, ако има кой да я жали ще падне мисля - едва ли услугата струва 50 лева, съответно 25 лева.../

Просто който не иска нерви, подава месец по-рано /или поне 2 седмици/... няма какво да се сърдят на регистъра, че не може да осигури няколко милиона входящи номера за 2-3 дни ... как да стане ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот bogdanboyan » 01 Юли 2012, 21:19

И да се ядосваме това е положението. Бясен съм даже, но това са държавните структури. Некомпетентност и шуробаджанащина.
Платиха за тази кьопава система няколко милиона лева. Целия софтуер е бъгав, смотан и дори е трудно за човек да се ориентира как да го използва.
По еднин номер давала системата на секунда, проблема не бил в нея. Смешници, леваци и каквито искате още. И как никой не направи нищо толкова дни да се опитат поне да си оправят нещата в нормални граници.
От една малка България и "Чудесния им сайт блокира".
Питам аз защо не блокират Гугъл, Ютубе и още около 500 000 хиляди световни сайтове?
Защото не се управляват от държавни структури, в които се назначават роднини и познати и в които подобни проекти се изпълняват от фирми от едикой си кръг. Фирми, които с други неща не могат да се похвалят, защото не са способни.
Е, това е моето мнение.

Аз искам оставката на цялото ръководство на Търговския регистър за бездействие и нехайство. А за другото от прокуратурата да решат.

Глас в пустиня, знам, но поне ми олекна след толкова дни на нечовешко напрежение.
amazon и eBay най-големия избор на продукти.
bogdanboyan
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 02 Юли 2012, 02:03

По принцип работя с браузър "Опера",но той се оказа безсилен пред великия сайт brra.bg.Наложи се да се върна на стария Интернет-експлорер.В неделния ден успях да "вдигна" три ГФО-та по часове -едно към 08,30редно към 10 и едно към 13 часа.За тях си получих входящите номерца,което ми дава надежда,че мисията е "успешна".

Отделен е въпроса защо изобщо трябва да се пълни системата на регистъра с ГФО-та ? Едва ли интересуват някого :idea:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот dobroslava_kerekova » 02 Юли 2012, 12:00

На 29.06. през нощта между 2 и 5 пак беше трудно, даваше проблем с подписването, което отново изнервя.
Номера с пръста на F5 наистина помага, макар че ми се случваше да изтърва момента.
А сайта на ТР и в момента дава великото съобщение, така че ............no comment
dobroslava_kerekova
Младши потребител

Мнениеот kamen2 » 02 Юли 2012, 13:32

Някак си не излизат сметките. От регистъра са прави, че на всяка секунда се дава номер. Това обаче означава, че за 8 работни часа следва да могат да се вземат 28800 номера (заявления). Сега правих справка - за 29 юни са подадени 15291 заявления, за 30 юни - 9718, за 1 юли - 4456. Да не говорим, че нашего брата правеше опити денонощно, т.е. 24 часа да се добере до ТР.
Отделно е глупостта на творците на тази програма, за които секундата явно е неделима. Съвремената техника е достатъчно мощна. Какъв е бил проблема да увеличат с три числа, т.е. до милисекунди, номерата на заявления? Тогава вероятно би било възможно в секунда да седават и по 1000 номера ....
kamen2
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 02 Юли 2012, 13:34

Е, това още веднъж показва, че проблемацията не е във входящите номера, а в пропускливостта на системата на друго място. A,Pato доста разбираемо обясни тая работа със заявките.
Едит от 03.07.2012: я колко са ларж тия от НАП:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1445962
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Предишна

Назад към Търговско право