начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

търговски регистър

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот ico_best » 01 Апр 2008, 16:30

ykovachev написа:Ще ми се да погледна жалбата, но стигам само до заявлението с приложените документи и до "брилянтния" отказ :oops:

номер 20080226161007 ТС АВ Сливен обработва се от дата 26.02
ico_best
Младши потребител

Мнениеот vokel » 01 Апр 2008, 17:46

gmail написа:Колеги, някой знае ли последно фирмите от коя дата излизат? В справките со появяват решени заявления от 01.03.2008, а моето от 27-ми хич го няма... Звънях в регистъра в София, а от там ми казват, че вчера все още обработвали 26-ти :(

И къде да гледам??Моята е пусната от 22.02.08г и ..няма .
vokel
Младши потребител

Мнениеот zheleva » 02 Апр 2008, 11:17

Колеги, моля ви ако някой е пререгистрирал фирма по електронен път да сподели процедурата, че като чета в сайта на регистъра нищо не разбирам. Най-вече как се извършва плащането и имате ли впечатление дали този вариант е по-удачен?Балгодаря ви предварително!
zheleva
Потребител

Мнениеот i.georgieva » 11 Апр 2008, 17:40

Днес на парламентарния контрол отново, беше поставен въпроса за безобразията в организацията на Търговския регистър. За изключителното забавяне над месец за първоначална регистрация, за пропуснати сделки и затруднения на бизнеса, за липсата на отговорност и напразните обещания на МП по повод на изказването на зам.министъра Илонка Райчева, че системата ще се нормализира през септември и т. н. Министър Тачева, заяви, че можела да не отговаря на такова питане, защото скоро /на 22.02./ вече била отговорила. Но от нейния отговор днес на трибуната не се чу нищо ново и обнадеждаващо.... В резюме .. по вина на депутатите и т. н. Колеги не се надявайте скоро на бърза и "безотказна" регистрация.
i.georgieva
Младши потребител

Мнениеот SteelDragon » 14 Апр 2008, 14:41

Как ще се оправи? Някой от тука ще иде ли да работи в ТР? Не нали. Като изискванията са 2 листа а заплатата е 2 банички и трябва да седиш след работно време. Първо че имат 1/3 от хората, които им трябват, второ, че тия които имат работят със скоростта на бавнината, щото толкоз си могат. И системите им забиват и имат редица науредици. Като го няма човешкия ресурс как да стане?
SteelDragon
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 15 Апр 2008, 15:13

Извенявайте за въпроса, колеги, но пререгистрацията по-бързо ли става от първоначалната регистрация. Защото вече близо месец чакам първоначална регистрация, а гледам ,че при пререгестрация излизат по-късни входящи номера?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот zoom » 15 Апр 2008, 17:54

Между другото, заплатите им не са две банички :), а около 1200 - 1500, така че ако има колеги, които искат да работят там :?: Моля, Ви колеги, имам 30 общи събрания да правя :D А това за заплатата е истина, а вече и изискването за стаж отпадна.
zoom
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Апр 2008, 18:27

Заплатата е 300 лв., като все още не е прието увеличението - има възражения да се назначават служителите като част от държ. администрация.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот zoom » 16 Апр 2008, 09:43

Да заплатата е 300 лева официално, а взимат 1200 - 1500 и това не го знам от интернет колега.
zoom
Потребител

Мнениеот leator » 16 Апр 2008, 11:01

ПРОГРАМА
ЗА РАБОТАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

ЗА 16 - 18 АПРИЛ 2008 Г.

1. Първо четене на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър (Вносители: Елеонора Николова и Мария Капон, 28.2.2008 г.; Мартин Димитров и група народни представители, 12.3.2008 г.; Министерски съвет, 31.3.2008 г.).

стискайте палци да мине бързо
leator
Потребител

Мнениеот vili_spasova » 17 Апр 2008, 10:43

Здравейте, на Всички :)

Колеги, прощавайте, че Ви безпокоя, ще бъда благодарна на всички, които ми подскажат към момента колко струва /и струва ли? / издаване на АС за пререгистрация от СГС? и какво им беше раб. време? :roll:

Благодаря на Всички Ви :)
vili_spasova
Потребител

Мнениеот ykovachev » 17 Апр 2008, 11:00

Нищо не струва. Пише го в закона, ама в някои съдилища (не СГС) чувам, че "Информационно обслужване" печата удостоверенията и прибира пари за това... А за работното време - ами, както преди, де да знам - аз все ходя, когато кафетата са изпити (т.е. след 9:30) и преди да се започне с ракията (т.е. най-късно до 16:00) :wink:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот vili_spasova » 17 Апр 2008, 11:08

Благодаря! :)
Да се оплача в Търново Инф. обслужване си прибира по 10 лв. на парче... :(
А в Русе за същата услуга прибират 13.50
vili_spasova
Потребител

Мнениеот primadona » 22 Апр 2008, 11:04

Здравейте!
Много се радвам, че най-после открих форум, където се споделя опит от вече пререгистрирани фирми!
Имам няколко въпроса:
1. Къде мога да видя таксите за подаване на ГФО в търговския регистър? Безплатна ли е пререгистрацията без подаване на ГФО?
2. Мога ли при пререгистрацията да прикача сканирани ГФО или първо трябва да пререгистрирам фирма?
Благодаря предварително на всички!
Пенка
primadona
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 17 Май 2008, 10:22

Колеги , имате ли информация какво стана вчера в парламента , приеха ли измененията в ТР?
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот libellule » 17 Май 2008, 10:27

Парламентът прие окончателно поправките в Закона за търговския регистър, след като те бъдат публикувани в ДВ:

До 30 юни финансовите си отчети в регистъра ще впишат само фирмите, които са се пререгистрирали до 31 май. Останалите ще трябва да ги публикуват в икономически издания или интернет. Обхватът на фирмите, които трябва да публикуват отчетите си не се разширява – т.е. тези, които са били задължени да публикуват отчетите си преди промяната са длъжни да го направят и след нея и обратно. Тези, които са вписали отчетите си в регистъра, не трябва да ги публикуват и в икономическо издание или интернет;
Не само собственикът на фирмата, а и упълномощен адвокат вече ще може да заявява вписвания в Търговския регистър;
Таксата за електронно вписване е намалена с 25%;
Търговският регистър е публичен и ще бъде публикуван за свободен достъп в интернет;
Фирмено наименование ще се запазва вместо за два месеца за половин година;
При отказ за вписване на фирма и обжалване от нейна страна, тя ще пази името си до приключването на съдебния спор;
Към министъра на правосъдието ще бъде създаден Консултативен съвет по търговска регистрация, в който да се разглеждат и предлагат решения на въпроси, свързани с управлението, финансирането и развитието на търговския регистър. Консултативният съвет ще дава становища и ще участва в разработването на проектите на нормативни актове по търговската регистрация.
Заплата на длъжностните лица по регистрацията вече ще получават 1050 лв. основна заплата вместо 495 лв.
Агенцията по вписванията, към която е регистърът, ще получава и 25% от събраните такси и глоби, които ще може да използва за премии на служителите си.
libellule
Младши потребител

Мнениеот gmail » 19 Май 2008, 12:05

Тя цялата Мара втасала, та им увеличиха и заплатите! И премиики ще им дават :roll:
Ами да сменяме попрището - 1050 лева за нищоправене звучи приемливо...
gmail
Младши потребител

Мнениеот stessas » 20 Май 2008, 09:38

Някой може ли да ми каже, от кой момент при пререгистрация Юл което е получило ЕИК, а булстата му е отнет следва да започне да работи с новият ЕИК, имайки се предвид, че няма акт с който де се обяви вписването и за който да се удостовери, че е получен от представителят.
stessas
Младши потребител

на маймуни ни направиха

Мнениеот kostova52 » 20 Май 2008, 10:17

Всяка година измислят по нещо, да събират парички и да стъжнят живота ни.И винаги е придружено с молба, на кого се молим и за какво?Които има нужда всички данни за фирмите са в компютъра.За какво накупиха толкоз скъпи компютри.Искам да попитам отчетите на кои фирми се публикуват задължително?
Винаги се оправдават с изискванията на ЕС.Синът ми замина в Лондон и на 30-тия ден от престоя си там вече имаше фирма и си плащаше каквото трябва без притеснения при това без да знае кои знае колко английски.Така е другаде по света, но не и тук.Извинявам се ако съм Ви отегчила и благодаря ако ми отговорите на въпроса.
kostova52
Младши потребител

Предишна

Назад към Търговско право