начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Регистриране на ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистриране на ЕООД

Мнениеот Мира » 09 Ное 2005, 23:11

Във форума прочетох твърдението, че когато собственикът на капитала е и управител на дружеството трябва да договори сам със себе си. Това означава ли, че при подаването на документите за съдебна регистрация трябва да подам декларация по чл. 142 от ТЗ и Договор за възлагане на управлението? Струва ми се нелогично, но май е наложително?!
Ще ви бъда благодарна за насоките, защото ми е за сефте!
Мира

Мнениеот Гост » 09 Ное 2005, 23:22

Наложително и задължително е!
Гост

В Пловдивски окръжен съд е без договор за управление

Мнениеот нина » 10 Ное 2005, 02:06

Поне до днес в ПОС не са искали договор за управление нито при ООД нито при ЕООД. Вчера си взех новото такова.
нина

Мнениеот гост » 10 Ное 2005, 12:08

В договора за възлагане на управление като ДОВЕРИТЕЛ ще подпише от името на юридическото лице - ЕООД, а като довереник - като физическо лице.
гост

Мнениеот Гост » 10 Ное 2005, 12:10

100 пъти е писано в тоя форум, че договорът за управление не се иска при регистрацията -той урежда вътрешните отношения между собственик и управител
Гост

Мнениеот maria_m_hristova » 10 Ное 2005, 12:43

Във ВОС не се изисква, но изискват съгласие за управление.
maria_m_hristova
Младши потребител

Мнениеот marsidi » 10 Ное 2005, 12:52

Аз заявявам, че в СГС повечето състави изискват Договор за управление, доро още преди да имаше нещо написано в ТЗ. И определени състави оставят БД, поради липса на такъв. :roll:
marsidi
Потребител

Мнениеот Гост » 10 Ное 2005, 14:35

Бихте ли ми казали, трябва ли да се подпечатат документите за съдебната регистрация и има ли нещо по-специално в пълномощното за СГС и след това пред Булстат, Данъчните, НОИ?
Гост

Мнениеот Гост » 10 Ное 2005, 18:34

Anonymous написа:100 пъти е писано в тоя форум, че договорът за управление не се иска при регистрацията -той урежда вътрешните отношения между собственик и управител

НЕ Е ВЯРНО!
Иска се.
Гост

Мнениеот Гост » 10 Ное 2005, 18:35

Anonymous написа:Бихте ли ми казали, трябва ли да се подпечатат документите за съдебната регистрация и има ли нещо по-специално в пълномощното за СГС и след това пред Булстат, Данъчните, НОИ?

Че как ще се подпечатат документите с печат на дружество, което още не съществува...
Гост

Мнениеот damyan » 12 Ное 2005, 13:30

между другото СГС, ФО, 8-ми състав не ми иска Договор за управление, като регистрирах еоод, но преди да подам документите писах във форума с този въпрос и ми казаха че ще ми трябва. даже ми обясниха кой къде и в какво качество се подписва. Но сега регистрирам едно оод и за всеки случай съм подал и договора.
damyan
Младши потребител

Назад към Търговско право