- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на ЕТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Прекратяване на ЕТ
Здравейте! Имам регистрирана фирма като ЕТ. От няколко години съм прекратил дейността й. Сега ми се налага да я закрия напълно (залича от Търговския регистър). Бихте ли ми казали освен молбата до съда, трябва ли да приложа някакви други документи към нея? Благодаря!
- barov
- Нов потребител
Re: Прекратяване на ЕТ
barov написа:Здравейте! Имам регистрирана фирма като ЕТ. От няколко години съм прекратил дейността й. Сега ми се налага да я закрия напълно (залича от Търговския регистър). Бихте ли ми казали освен молбата до съда, трябва ли да приложа някакви други документи към нея? Благодаря!
1.Уведомяваш НАП и НОИ
2. В съда се представя заявление/молбата/ към него задължително документите от НАП И НОИ /чл.10 ал.5 от КСО и чл.77 от ДПОК/
3. ДТ.10 лв +1,50 за препис от решението
В някой съдилища искат и актуално състояние към заявлението .
След като съда се произнесе с решение мисля беше 7 дневен срока ,уведомяваш Агенцията по вписванията -БУЛСТАТА ,пишеше се едно заявление в 2 екземпляра копие от решението и връщаш картона БУЛСТАТ
В едномесечен срок от решението подаваш ликвидационна декларация -тя е тая по чл.41 от ЗОДФЛ ,само дето задраскваш чл.41 и пишеш чл.45 от ЗОДФЛ и 2005г. я поправяш на 2006г. , и вс др. към нея ,ако не си на патент приложението и отчета .
Ако имаш касов апарат носиш в НАП , отчетите ,книжката и протоколите ,правят там проверка ,отписваш го тва чудо и го продаваш .
- donna
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|