Здравейте!
На съпругът ми му предстой да започне работа във фирма, чиито продукти да налага на пазара. Уговорил се е със собственика да бъде осигуряван на 500 лв. месечно, като освен тях да получава 700 лв. и още процент от печалбата. За сумата от 500 лв. предполагам, че ще се сключи трудов договор. Най-вече ме интересува процентът от печалбата /тъй като е голям/ как да се оформи документално за да бъде както гарантиран /изискуем/, така и с най-малко удръжки, данъци и т.н. Ясно е, че сумата всеки месец ще е различна. Сещам се за "Запис на заповед", която ежемесечно може да бъде подписвана и зъверявана. Едва ли правилно се изразявам /тъй-като не съм наясно с трудово-правната терминология/, за което моля да бъда извинена. Предварително ви благодаря за съдействието!
- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЩЕ ПОЛУЧАВАМ % ОТ ПЕЧАЛБАТА. КАКЪВ ДОГОВОР ДА СКЛЮЧА?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Не се бъркайте - процент от печалбата е различно от процент от надценката. Като съставят счетоводството, ще се окаже, че печалба няма, или е нищожна, защото по принцип винаги се крият част от продажбите с оглед неплащане на данъци. Още повече ако става дума за стоки, които са нелегален внос, няма как да се осчетоводяват. Досега животът ми е показал, че такива обещания за големи печалби никога не се изпълняват. Договорете се да получава процент от оборота. Вас не ви интересува после дали ще има печалба. В договора да пише, че има право да преглежда книжата, кога да се изплаща - веднага, и т.н. Защо ще му дават те този процентБ Работата ми мирише на голи обещания. Може да го искате като възнаграждение за консултантски услуги, но не знам нито каква му е професията, нито за какво става въпрос, нито ме интересува...въпросът е Вие да не останете излъгани. Успех!
- ekostova
- Потребител
В действителност става въпрос за % от оборота и за разработване пазара на хранителни продукти. Работата е много неблагодарна по отношение на това, че ти се спускат някакви планове за продажби, които са съвсем реални в началото на работата ти в дадена фирма, но когато стане ясно, че са изпълними-веднага те режат от процента. Така възнаграждението става наполовина от уговореното. В крайна сметка си вдигнал оборота, собственика пак си взима своето, но не може да преглътне, че и другият ще е доволен и вади "резачката". Чувала съм, че в Канада, в такива случаи, сам шефа ти предлага да станеш съдружник.
Много Ви благодаря за съветите, г-жо Костова!
Много Ви благодаря за съветите, г-жо Костова!
- gitsa
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|