начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

имам 115 акции на дружество, а имуществото е разпродадено

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имам 115 акции на дружество, а имуществото е разпродадено

Мнениеот tony_az » 06 Апр 2006, 16:55

Фирма "ХХХХХ" е доведена до фалит след приватизация. След поредица дела с/у фирмата има влязло в сила съдебно решение и изпълнителен лист за изплащане на дължимо трудово възнаграждение. Следва запор на фирмените сметки, а агенцията за държавни вземания продава собствеността на фирмата за да бъдат върнати дължими данъци. Съдия изпълнителя отрича каквато и да е възможност да бъде изпълнен изпълнителния лист.....
Дайте ми съвет какви са ми опциите.... Дали да съдя собственика на фирмата или да подам жалба (но към кого?)
Ще ви бъда благодарна ако ми помогнете с някакъв съвет..
tony_az
Нов потребител

Re: Мързела на един съдия-изпълнител

Мнениеот donna » 06 Апр 2006, 17:02

tony_az написа:Фирма "ХХХХХ" е доведена до фалит след приватизация. След поредица дела с/у фирмата има влязло в сила съдебно решение и изпълнителен лист за изплащане на дължимо трудово възнаграждение. Следва запор на фирмените сметки, а агенцията за държавни вземания продава собствеността на фирмата за да бъдат върнати дължими данъци. Съдия изпълнителя отрича каквато и да е възможност да бъде изпълнен изпълнителния лист.....
Дайте ми съвет какви са ми опциите.... Дали да съдя собственика на фирмата или да подам жалба (но към кого?)
Ще ви бъда благодарна ако ми помогнете с някакъв съвет..

За несъстоятелност ли става дума ....ако е така за какъв СИ говорим,там си има правила ,вземи че дай уточнение от кога са ти вземенията ,а не от кога ти е ИЛ и т.н.
При несъстоятелност има други правила за вземания на работници и служители ,като уточниш ще ти отговоря .
donna
Старши потребител

Мнениеот tony_az » 06 Апр 2006, 17:15

Не говорим за несъстоятелност, защото фирмата не е обявена за такава....Вземанията са за периода от 01.09.2001 г до 30.09.2002 г.
Ако ти трябва още инфо, питай
tony_az
Нов потребител

Мнениеот zekin » 06 Апр 2006, 17:48

А вие какъв способ на изпълнение сте посочила, друг, освен запор върху сметките?Вероятно АДВ е възбранила всички имоти на дружеството-длъжник или пък въобще такива не съществуват.Ако има възбрана от АДВ съдебният изпълнител не може да предприеме действия по осребряване на имуществото на длъжника.
За съжаление доста кредитори са във Вашето положение.
Търсене на отговорност на собственика на фирмата би могло да стане в случай, че той е неограничено отговорен съдружник, но щом говорите за фалит след приватизация, надали има неограничено отговорни съдружници.
Едва ли жалби, до когото и да са отправени те, ще Ви съберат вземането.
zekin
Нов потребител

Мнениеот tony_az » 06 Апр 2006, 18:00

А ако притежавам част от акциите на дружеството (115 акции), а имуществото е разпродадено, пак ли нищо не мога да направя?

PS Благодаря...
tony_az
Нов потребител

Мнениеот zekin » 06 Апр 2006, 19:02

Това, че Вие имате акции от дружеството е съвсем различно нещо.Тях бихте могли да продадете, стига те да имат пазар и струват въобще нещо.
Но вземането Ви от дружестовто, доколкото разбрах, е на друго основание.Консултирайте се с адвокат какво може друго направите.Може пък да е останало нещо, което държавата не е успяла да намери- акции или участие в други дружества, към което Вие да насочите изпълнението.
Не е виновен съдебния изпълнител, че има колизия между законите.
Така, че неточно сте озаглавили темата си.
zekin
Нов потребител

Мнениеот tony_az » 06 Апр 2006, 19:11

Благодаря за съвета и се извинявам на всички, които се чувстват засегнати от моето невежество...... :oops:
tony_az
Нов потребител

Назад към Търговско право