начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

документи за отваряне на магазин за компютри?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

документи за отваряне на магазин за компютри?

Мнениеот romeo » 05 Дек 2006, 21:12

значи имам фирма, ет, и възнамерявам да отворя магазин за продажба на компютри. Интересуват му какви купища от бумаги трябва да си набавя и през какви процедури да мина за да е всичко ок. Касови апарати, търговски обекти данъци лицензи и т.н.
Ако някъде има в нета описано, предполагам, че ще има, и линк върши работа.
мерси предварително
romeo
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 06 Дек 2006, 11:12

Разходете се до вашата община, там ще ви дадат един точен списък, какво се изисква за откриването на търговски обект. Като за първо време погледнете това. За някои неща е старо, За други вие вече сте го направили, но поне ще ви ориентира.
А ако имате нерви, прочетете това

И ако много сте се уплашили вече, намерете някой счетоводител, все пак това му е работата :? Е, не му е точно това работата, но по неволя се занимава с такива работи, щото няма кой друг да я свърши
prnedev
Активен потребител

Мнениеот mircho » 06 Дек 2006, 11:22

здравейте,
Зависи какво помещение наемате - дали е търговски обект или сега ще го правите магазин. Ако вече е било търговски обект, единствено уведомявате общината и след 3 дни можете да почвате. С уведомлението се представя съдебното решение, Булстат и договор за наем или документ за собственост на помещението. Ако сега ще правите помещението търговски обект, зависи какво е сега за да се опеделят документите
mircho
Младши потребител

Мнениеот romeo » 06 Дек 2006, 14:25

благодаря за отговорите,
значи на фирмата ми до сега не съм регистрирал търговски обекти, магазина преди това е бил функциониращт такъв, собственика има акт16. Аз сега трябва да го регистрирам като търговски обект. Имам договор за наем със собственика. интересува ме и какъв е данъка който трябва да се плаща, до колкото знам патентен данък се плаща при интернет залите, а аз не отдавам под наем а продавам. Някои ми казаха, че било нещо от рода 6 лв./m2 и че трябвало да го платя за цялата 2006 г. ако го отворя сега? Е ако е така, това е много гадно...
romeo
Нов потребител

Мнениеот vanina65 » 07 Дек 2006, 09:15

здравейте
някой здраво Ви оплита.прочетете си ЗОДФЛ /валиден до 31.12.2006/ и ЗДДФЛ/ВАЛИДЕН ОГ 01.01.2007Г./консултирайте се със счетоводител и успех.
vanina65
Потребител

Мнениеот prnedev » 08 Дек 2006, 04:47

За кой град става дума? Това 6 лв на квадратен метър е малко, ако става дума за София, не че не е възможно, ако магазина е в районите "Нови Искър", "Връбница", "Кремиковци", "Панчарево" и "Банкя".
Но както ви каза колежката, хубаво е да се консултирате със счетоводител по този въпрос. Патентния данък се определя за магазини под 100 кв. метра търговска площ - това е площта, до която имат достъп клиентите ви.

Информативно можете да погледнете Раздел І в Приложение към глава седма на Закона за данъците върху доходите на физическите лица т. 3 и разяснението в Раздел ІІ в приложението.
prnedev
Активен потребител

Назад към Търговско право