начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Промяна на фирма след сключване на брак

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на фирма след сключване на брак

Мнениеот sunnynon » 23 Апр 2007, 22:49

Предстои ми да сключа граждански брак и да взема фамилията на бъдещия ми мъж. Имам фирма ЕООД. Трябва ли да променям някакви документи след като си сменя името (освен лична карта и международен паспорт? Ако да какво трябва да се направи и има ли срок? Трябва ли да се пререгистрира фирмата? Може ли да се направи някаква декларация, която да замества смяната на документи?
Благодаря предварително!
sunnynon
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 23 Апр 2007, 23:35

За фирмата не е задължително да правите промяна .Но за личните
документи след сключване на брака трябва в едномесечен срок,съгласно ЗБДС.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот sunnynon » 24 Апр 2007, 22:13

Много благодаря за отговора!
sunnynon
Нов потребител

Мнениеот uvella » 24 Апр 2007, 22:25

Името на управителя на ЕООД-то (т.е.-вие) се променя. Следва да заявите в търг.регистър вписване на промяна във вече вписани обстоятелства(7-дневен срок от настъпването им). По-удачно е, ако не си променяте имената при сключването на брак, но това си е ваше решение.
uvella
Потребител

Мнениеот tapashoncho » 28 Апр 2007, 22:21

Според мен - много по-лесно би било ако не си смените фамилията след сключванета на брака. Но ако все пак сте решили и си смените фамилията, то след като сте едноличен собственик на ЕООД (а предполагам, че вие сте и Управител, въпреки че това не е задължително) трябва да подадете заявление до съответния Окръжен съд (или СГС) за вписване на промени в Търговския регистър по партидата на Вашето търговско дружество - тази процедура не е особено трудна и няма да Ви създаде никакви главоболия.
tapashoncho
Младши потребител

Назад към Търговско право